How does one fine tune the Range Tool in Cubase 5?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
User avatar
lambchop
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:01 pm
Location: New Jersey
Contact:

How does one fine tune the Range Tool in Cubase 5?

Post by lambchop »

I never encountered this in Cubase SX2. When I attempt to use the Range Tool to highlight a section for, say gain reduction, it moves in blocks increments rather than just as far as I drag the mouse. What does one need to do to be able to change that?

Any help would really be appreciated. Thanks!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3970
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: How does one fine tune the Range Tool in Cubase 5?

Post by Prock »

Just a thought...

Do you have the "Snap" function activated?

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

User avatar
lambchop
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:01 pm
Location: New Jersey
Contact:

Re: How does one fine tune the Range Tool in Cubase 5?

Post by lambchop »

Prock, I'm going to have to check that out and get back to you. It could be another stupid thing I forgot about. Thanks for mentioning it.

User avatar
lambchop
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:01 pm
Location: New Jersey
Contact:

Re: How does one fine tune the Range Tool in Cubase 5?

Post by lambchop »

Yes, it was! I don't know if its all the versions I've been through going back to Cubase VST 3.7, or just the fact that I'm getting older and it's starting to take longer to get comfortable with an upgrade. Anyhow, thanks Prock for pointing out what I should've remembered.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests