Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post general topics related to Nuendo 7 here.
Post Reply
docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Tue May 24, 2016 10:45 am

Hi,

Anybody tried the latest free Protools Control. It really is good (my opinion). Only issue is if u have more than 39 audio tracks in your project and u switch protools control to Track view, it crashes Nuendo. besides that everything else works great in Nuendo. If i can get this solved im buying a Protools Dock.
So if someone has the time, give the fee app a go & let me know if u get the same issue.
I tried both Win 10 & OSX Yosemite, same problem.

TimoWildenhain
Moderator
Posts: 1006
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by TimoWildenhain » Tue May 24, 2016 3:51 pm

docdune wrote:Hi,

Anybody tried the latest free Protools Control. It really is good (my opinion). Only issue is if u have more than 39 audio tracks in your project and u switch protools control to Track view, it crashes Nuendo. besides that everything else works great in Nuendo. If i can get this solved im buying a Protools Dock.
So if someone has the time, give the fee app a go & let me know if u get the same issue.
I tried both Win 10 & OSX Yosemite, same problem.
Hello,

did you install the EuCon Pro license from MySteinberg?

Thanks,
Timo
Timo Wildenhain - Head of Business Unit
Professional Audio Unit
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter, Facebook and MySpace!

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Tue May 24, 2016 5:00 pm

Hi Timo,

Do i need a license to use Eucon 3.4? I'm using it just with Ipad & free Protools Control.
Everything works except it crashes Nuendo when i hit Track View in Protools Control with more than 36 audio tracks.
If i have less than 35 audiotracks than everything works well, even if i hit Track View.

Thnx

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 473
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Tumppi Järnefelt » Thu May 26, 2016 7:01 am

Cant't repro.
Had 49 tracks on a test project. Worked fine.

Btw. It is odd that avid nakes a better ipad controller for Nuendo than Steinberg can do. And for free.

I'd really likee to use ic pro but it lacks so much stuff like insert control....
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 7.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Thu May 26, 2016 5:29 pm

Hi Tumppi,

Can u let me know what was ur software & hardware setup, like OSx or win , what type of wifi/ router etc

Thnx man would really appreciate it.

Rgds

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Thu May 26, 2016 5:39 pm

sorry forgot to ask, did u try to switch to track view on protools contol?

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 473
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Tumppi Järnefelt » Fri May 27, 2016 6:57 am

My systen is in my signature.
Latest versions of eucon etc.
Router is just basic router that comes from cable operator.

And yes I switched to all view, messed around awhile, swithed back and forth.

No problems.
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 7.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1380
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Oliver.Lucas » Fri May 27, 2016 10:14 am

Confirmed on my 10.11.5 hexacore cheese grater with eucon 3.4 and nuendo 7.040
Nuendo user from 2005 until late 2018, then switched to ProTools Ultimate

Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.13
Avid ProTools S3

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Fri May 27, 2016 11:04 am

Hi Oliver,

Sorry, but is it confirmed working or confirmed same issue as me?

I just blew another 90 bucks on another router and i still cant get it to not crash in tracks view mode :(,

I do have the license for eucon Artist series, bt i dont think that is the issue

I've looked into settings in Eucontrol preferences and nuendo eucon preferences but i cant find what im doing wrong.

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 473
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Tumppi Järnefelt » Fri May 27, 2016 2:18 pm

I have 100 audio tracks on my test project and no crashes when switching to tracks view.
See picture...
Attachments
image.png
(104.55 KiB) Not downloaded yet
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 7.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1380
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Oliver.Lucas » Fri May 27, 2016 2:29 pm

docdune wrote:Hi Oliver,

Sorry, but is it confirmed working or confirmed same issue as me?

I just blew another 90 bucks on another router and i still cant get it to not crash in tracks view mode :(,

I do have the license for eucon Artist series, bt i dont think that is the issue

I've looked into settings in Eucontrol preferences and nuendo eucon preferences but i cant find what im doing wrong.
Confirmed crash with iPad. It works with Artist control.
Nuendo user from 2005 until late 2018, then switched to ProTools Ultimate

Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.13
Avid ProTools S3

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Fri May 27, 2016 2:55 pm

Thnk for the info tumppi, much appreciated.You are one of the lucky ones :-). I've checked on the avid duc protools control sub forum.
And there are some that have the problem and some dont. Its only cubase/nuendo users with this particular issue.
One guy upgraded to windows 10 and changed his router and the problem was gone. Thnx oliver for your feedback.
I hope some more can try over the weekend cos i think u will like the eucon integration of cubase/nuendo on the ipad.

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Fri May 27, 2016 3:01 pm

Also just for info if u dont already know, you have access to the input section gain, phase, HPF, LPF and complete control of the standard channel EQ. You can choose plugins to insert into channels right from the Ipad itself with full control of all parameters that are laid out better than on a MCU and many many more. Only problem is if u like faders & knobs then u have to spring & for the Protools Dock.

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Sat May 28, 2016 3:48 pm

Hi, i've been trying to solve this issue but still no luck. But i've discovered you can have as many tracks as u want in Protools Control mixer view or channel view but when u want to change to track view you must be focused on the very last 8 banks of tracks of your project, before you switch to track view. If you do his then Track view wont crash cubase/nuendo. But the moment you try to navigate down to the other tracks in track view, it will crash Cubendo. Happens both in Win10 & OSX Yosemite. I know some dont have this problem but i and some others on the DUC are having this issue with Cubendo.
I had some free time and a spare Hdisk, so i reinstalled a fresh Win 10, Nuendo 7.0.40, Eucon 3.4 & nothing else but its still a no go.

Rgds

akaidrum
New Member
Posts: 4
Joined: Sat Dec 26, 2015 3:17 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by akaidrum » Fri Jul 08, 2016 12:33 am

I have the same problem too cubase 8.5 crash when track view, can you report this to avid and cubase maker please

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1380
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Oliver.Lucas » Thu Jul 28, 2016 1:49 pm

And here we are in the typical situation where the companies remain silent and the user cannot solve the problem. By the way it happens with the newer iPad Pro 9.7 as well.
Nuendo user from 2005 until late 2018, then switched to ProTools Ultimate

Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.13
Avid ProTools S3

docdune
New Member
Posts: 14
Joined: Sat Aug 06, 2011 10:25 am
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by docdune » Sat Jul 30, 2016 10:09 am

Its a weird problem.
I want so much to buy a protools dock. Avid cant do anything on their side cos they say its a Steinberg problem.
The drivers are eucon which were developed by steinberg/euphonix. Steinberg is under Yamaha who have their Nuage Controller. Under this conditions Steinberg isnt really motivated in looking into the problem cos theres no $ to be made for them if i bought Protools Dock. So there u go. Ive given up on waiting for them to even answer.

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1380
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo 7 & Eucon Protools Control

Post by Oliver.Lucas » Wed Aug 03, 2016 8:59 am

docdune wrote:Its a weird problem.
I want so much to buy a protools dock. Avid cant do anything on their side cos they say its a Steinberg problem.
The drivers are eucon which were developed by steinberg/euphonix. Steinberg is under Yamaha who have their Nuage Controller. Under this conditions Steinberg isnt really motivated in looking into the problem cos theres no $ to be made for them if i bought Protools Dock. So there u go. Ive given up on waiting for them to even answer.
The ultimate frustration.
I've tested the app myself, it's a shame that it's much better than the Steinberg Cubase remote app.
It sends a touch parameter that Nuendo understands, so as far as I know it's the only tablet app that supports touch automation, it's response time is superb, it's even got color coding of tracks for super fast navigation. I can imagine it being a superb piece of gear with one of the big iPad pros (not supported at the moment)
We'll have to see what Steinberg comes up with. I really hope they design a professional smaller scale editing/small room kind of gear.
Nuendo user from 2005 until late 2018, then switched to ProTools Ultimate

Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.13
Avid ProTools S3

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests