CP8 has stopped working & Error message

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
yannistzav
New Member
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2015 1:43 pm
Contact:

CP8 has stopped working & Error message

Post by yannistzav » Sun May 08, 2016 6:15 pm

I get an AppCrash whenever I try to open specific projects.
These contain only audio tracks, no added VST or (in, out) effects in any chain.

Projects were created and edited normally but after saving and close of Cubase they refuse to open again. This is also happening in the backup saves of same projects.
I live in Greece, I don't have any contact or call support from here. I have Crash Dump files (.dmp) in case anybody of the stuff is interested in reviewing.
Cubase Pro 10 (64 bit), Windows 10 (64bit), ASRock 970M Pro3, AMD FX 8320 (8 Cores, 3.9 GHz), 24GB RAM, GeForce GTX 970, Audient iD22.

User avatar
Chris Dobbs
Member
Posts: 690
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:21 pm
Contact:

Re: CP8 has stopped working & Error message

Post by Chris Dobbs » Mon May 09, 2016 3:03 pm

We will need more information to help with the issue. Please add your system specifications (including version and build of Cubase, Operating System, CPU, RAM, Audio Interface, etc) to your signature. When did the problem start? What is the last thing you see loading when you attempt to open the project?

Are you using an VST Instrument plugins in the project? Thank you.
Chris Dobbs
Application Specialist
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

yannistzav
New Member
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2015 1:43 pm
Contact:

Re: CP8 has stopped working & Error message

Post by yannistzav » Tue May 10, 2016 3:30 pm

Hi Chris,

Cubase Pro 8.0.35.565 (64 bit), Windows 7 64bit (6.1, Build 7601), MSi MS-7641, AMD FX 6300 (6 CPUs, ~3.7 GHz), 16GB RAM, GeForce GTS 450, Audient iD22.

Problem started about a couple of months ago. Sometimes, opening another project first and then opening the current project, works as a process. Project gets activated and works. Though this is not happening with every project or every time.
I start these projects by importing a midi file. Projects that have this issue usually include 6 audio tracks (96/24), 2 midi (1 connected to HaLion), 5-10 Markers & Tempo changes. (NO in or out effects - native or 3rd party - in any audio/midi channel including stereo out).

Cubase loads as normal until I select the saved project, which then loads but when it is fully loaded there is an AppCrash. I get the "Cubase 8 has stopped working" window with optional problem details to show. As I said my crash dumps folder contains a lot of crashes of this issue.

Please let me know if there is anything else needed from me.
Thank you in advance.

*EDIT* Sometimes there is an additional Error message with the "Cubase 8 has stopped working" window.
Last edited by yannistzav on Tue May 10, 2016 3:41 pm, edited 1 time in total.
Cubase Pro 10 (64 bit), Windows 10 (64bit), ASRock 970M Pro3, AMD FX 8320 (8 Cores, 3.9 GHz), 24GB RAM, GeForce GTX 970, Audient iD22.

User avatar
Chris Dobbs
Member
Posts: 690
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:21 pm
Contact:

Re: CP8 has stopped working & Error message

Post by Chris Dobbs » Tue May 10, 2016 3:41 pm

Before 8.5, what other versions of Cubase did you have on the system? What is the last channel you see loading when you attempt to open the project?
Chris Dobbs
Application Specialist
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

yannistzav
New Member
Posts: 20
Joined: Mon Mar 02, 2015 1:43 pm
Contact:

Re: CP8 has stopped working & Error message

Post by yannistzav » Tue May 10, 2016 3:46 pm

I had a clean CP8 setup and then i just applied the latest update.
Latest track loading is the audio channel number 6. Also this is the latest track on project (on the bottom).
Cubase Pro 10 (64 bit), Windows 10 (64bit), ASRock 970M Pro3, AMD FX 8320 (8 Cores, 3.9 GHz), 24GB RAM, GeForce GTX 970, Audient iD22.

User avatar
Chris Dobbs
Member
Posts: 690
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:21 pm
Contact:

Re: CP8 has stopped working & Error message

Post by Chris Dobbs » Fri May 13, 2016 2:53 pm

Is there anything unique about what you were doing on audio channel 6? If you would like to PM me and send me the .cpr file, I will be happy to see if I can load it on my system.
Chris Dobbs
Application Specialist
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest