Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by johnjosephmusic »

I just got a new laptop and tried to install my CD disc with Cubase 5.0 and it will not install. I'm running Windows 10 on this laptop and I'm hoping there's a way around this because even though I own Cubase 8.5 I still use 5.0 and I need to install it on this laptop before I go to Nashville in a couple of weeks. Someone help. Thanks
Last edited by johnjosephmusic on Wed Mar 30, 2016 7:45 am, edited 1 time in total.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25155
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Can't installCubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Cubase 5 is not compatible with Windows 10, sorry. Why? Because Cubase 5 comes around 8 years before Win 10 and no one in Steinberg new, how will Win 10 operate in that time.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Tanant
Junior Member
Posts: 129
Joined: Mon Jan 14, 2013 7:43 am
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by Tanant »

Have you tried using compatibility mode?
Cubase 8.5 Pro x64 | Windows 10 | Core i7 5820k | 32GB RAM | Steinberg UR22

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by johnjosephmusic »

No, how do you do that??? Thanks

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25155
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by Martin.Jirsak »

Right-click the file, selekce Properties and choose Compatibility tab. Here, set the compatibility with Win XP.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Bacizone
Member
Posts: 309
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:47 pm
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by Bacizone »

Are you still using the cracked Cubase 5?

If yes, it is about the time to buy the new one as it is much more better than Cubase 5 was.

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by johnjosephmusic »

Okay here's what I'm trying to do. I have two versions of Cubase on both of my PCs. Both PCs have Windows 10 on them and Cubase 5.0works just fine. I am not using a crack version I'm using the actual CD that I got for install especially with Cubase 5.0. So therefore I went to take this CD Cubase 5.0 and install it in my new laptop which has Windows 10 and it wouldn't install. So I took and copied the folder on my PC that has all the Cubase components and put it on to the flash drive and uploaded it to my laptop. I have the Steinberg E licensor and the license key everything. But Cubase 5.0 still won't work. So I want to keep both versions. Sure I love Cubase 8.5 but I also still have projects in 5.3.3 anyway I am going to try using compatibility mode on my laptop. We'll see what happens if anyone can help I appreciate it. Thanks John
Last edited by johnjosephmusic on Fri Apr 01, 2016 6:09 am, edited 1 time in total.

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3337
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by peakae »

Have you tried running the installer as Admin ?
Cubase Pro 11, Wavelab Elements 9, I9 9900K , win10x64, 32Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Can't install Cubase 5.0 CD on my laptop Windows 10

Post by johnjosephmusic »

No I have not tried running the installer as admin but I would like help I don't know how to do this. So if you can give me some help on how to it I would appreciate that. Thanks

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests