V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Thu Sep 10, 2015 6:32 pm

Hi,

Regarding the issue of disabled tracks not recalling their Input, Expression Map and QC setttings. I tried a simple project with one track and 8.0.30 seemed to have fixed the problem. So I turned to my main template and disabled a few tracks. They also were recalled correctly after the save->close project->open->enable operation. I then got over enthusiastic and disabled some more. Upon re-opening the project and enabling the tracks, the EM and QC settings were lost on all the previously disabled tracks.

As anyone else tested this please?

Thanks, Ian
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

Pablo1980
Member
Posts: 265
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:54 pm
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by Pablo1980 » Thu Sep 10, 2015 7:53 pm

Testing right now...I thought I was fixed, gonna try with more tracks
Film Composer - Argentina

Intel 9990k - Gigabyte Aorus Pro Z390 - 64gb ram - Motu 24ao - Steinberg MR816x (2)
Windows 10 64bit - Cubase 10 Pro - Vepro 7 (two slaves)

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Thu Sep 10, 2015 8:01 pm

Thanks, I look forward to hearing if you see the same problem I am experiencing.

It may be that my project file is corrupt, or it may be that there is a particular sequence of events that cause the problem. I intend to investigate further tomorrow.

Cheers, Ian
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

Pablo1980
Member
Posts: 265
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:54 pm
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by Pablo1980 » Thu Sep 10, 2015 8:08 pm

I have tried disabling 20 tracks, and then almost 150 of my template. Saved and reopened. Activated them and the settings were there. Expression maps and midi in.

Haven´t tried QC yet
Film Composer - Argentina

Intel 9990k - Gigabyte Aorus Pro Z390 - 64gb ram - Motu 24ao - Steinberg MR816x (2)
Windows 10 64bit - Cubase 10 Pro - Vepro 7 (two slaves)

pondwalden
Junior Member
Posts: 119
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by pondwalden » Thu Sep 10, 2015 11:32 pm

yep, this is working for me as well!! Yay

User avatar
InLightTone
Junior Member
Posts: 118
Joined: Sun Jun 01, 2014 3:39 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by InLightTone » Fri Sep 11, 2015 12:52 am

Working here as well, expression maps and midi inputs being recalled! Unfortunately I have to go through my 1500+ track template and select all midi inputs and reload the expression maps and then re-save the template for it to work, but at least it's fixed...

User avatar
orchetect
Member
Posts: 530
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by orchetect » Fri Sep 11, 2015 8:35 am

Just got 8.0.30 installed and did some preliminary tests. On first go, it would appear the issue is now resolved. Disabling/re-enabling tracks saves the MIDI input and expression map - as does disabling tracks, closing project, re-opening project and re-enabling tracks.

Ian - are you able to reproduce your problem in detail so the rest of us can confirm? I'd like to know myself if this issue is finally resolved or only partially solved on the surface...
Steffan Andrews | Composer for Film/TV | Custom iPad control surface developer | website | imdb
DAW: Mac Pro 6,1 (trashcan) 3.5GHz 6-core 64GB RAM, 4TB SSD, macOS 10.13.6, Cubase 10.0.30 rc3, Cubase 10.5.0 a2, Dorico 2.1
Converters/Monitoring: UA Apollo Duo Thunderbolt x 2, Apollo 16 Thunderbolt, Focal Twin6/Sub6
Gear: Vertigo VSM-2, Pultec EQM-1S3 pair, Manley Massive Passive, Neve Portico II Master Buss Processor, Manley ELOP, Manley Nu Mu, API 2500, Smart C2, Dangerous Compressor, Millennia STT-1 & HV-3C, Aurora GTQ2 x 2, Manley Core, Neumann M149 / U87ai / TLM170R pair / KM184 mt, Schoeps CMC64 stereo pair, Gefell UM70S, AT5040 & AT5045, Yamaha CP33, 5 iPads running custom DAW control surface software

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Fri Sep 11, 2015 8:57 am

Thanks all for reporting your successes! I have tried again this morning and still have problems with my main template. It works, and then it doesn't. Unfortunately when it forgets the settings, it is not just for one track, it forgets them all. It seems to remember the MIDI input, but not the ExMap or QC settings. All my tracks use 'All MIDI Inputs' though so it could just be selecting a default value.

I created a new project file from empty, added 100 or so tracks, and couldn't get it to fail. So it seems there may well be a problem specific to my main template file. I could not see anything repeatable about when it would change from working to failing, but it happened several times.

I'm afraid I will have to leave testing for now, other things to do, but I will try and return to the problem as soon as I can.

Cheers, Ian
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

User avatar
orchetect
Member
Posts: 530
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by orchetect » Fri Sep 11, 2015 9:28 am

westwoodi wrote:I created a new project file from empty, added 100 or so tracks, and couldn't get it to fail. So it seems there may well be a problem specific to my main template file. I could not see anything repeatable about when it would change from working to failing, but it happened several times.
Thanks for checking. I also had just used a new empty project to test. But perhaps if I open my old template project I may have issues. I'll find out before too long any how.
Steffan Andrews | Composer for Film/TV | Custom iPad control surface developer | website | imdb
DAW: Mac Pro 6,1 (trashcan) 3.5GHz 6-core 64GB RAM, 4TB SSD, macOS 10.13.6, Cubase 10.0.30 rc3, Cubase 10.5.0 a2, Dorico 2.1
Converters/Monitoring: UA Apollo Duo Thunderbolt x 2, Apollo 16 Thunderbolt, Focal Twin6/Sub6
Gear: Vertigo VSM-2, Pultec EQM-1S3 pair, Manley Massive Passive, Neve Portico II Master Buss Processor, Manley ELOP, Manley Nu Mu, API 2500, Smart C2, Dangerous Compressor, Millennia STT-1 & HV-3C, Aurora GTQ2 x 2, Manley Core, Neumann M149 / U87ai / TLM170R pair / KM184 mt, Schoeps CMC64 stereo pair, Gefell UM70S, AT5040 & AT5045, Yamaha CP33, 5 iPads running custom DAW control surface software

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Sat Sep 12, 2015 11:49 am

After hours of playing around with my template, I came to the conclusion that operation was random and my template file was corrupt. Having not seen any problems on a test with a new file I decided to start re-creating my template from scratch. I soon came across the problem, and have an sequence which fails consistently on my machine. It is so basic, that I wonder if my Cubase install is dodgy.

1. Create a new empty project
2. Add a single instrument track (Prologue for example), load an expression map and assign it to the track
3. Disable the track
4. Save the project and close it
5. Open the project
6. Add a second instrument track (Prologue again) and assign the expression map
7. Disable the track
8. Save the project and close it
9. Open the project
10. Enable track2 and the expression map link is OK (Optional step, does not affect the outcome)
11. Enable track1 and the expression map link as gone

Would someone mind spending five minutes and testing this on their setup please?

Thanks in advance, Ian
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Sat Sep 12, 2015 2:59 pm

An addendum to my previous post...

After running the sequence I described, and changing the MIDI input and QC settings, I found that they are being recalled correctly, just not the Expression Map. Unfortunately, out of the three, this is the one I would most want it to retain! Also, I trashed my Cubase settings and ran the test again with the same results.
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

User avatar
profezeus
Junior Member
Posts: 72
Joined: Tue Mar 15, 2011 7:34 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by profezeus » Sat Sep 12, 2015 3:41 pm

Confirmed!

Tried your eleven step test, same thing here.
It's the single most important thing that holds me back creating a new template since the Disable Track feature has been introduced.
System 1: Custom ADK 9700Z Laptop with 4 internal SSD's, i7-4790K CPU, 32GB RAM, RME Babyface - Windows 8.1 64bit, Cubase Pro 10.0.15
System 2: Custom ADK 8600 Laptop with 3 internal SSD's, i7-2820QM CPU, 16GB RAM, RME Babyface - Windows 7 64bit, Cubase Pro 9.5.50
VSL, VEP5, East West CC, Arturia V Collection etc., CC121, various keyboards and acoustic instruments.

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

[Bug Confirmed] V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Sat Sep 12, 2015 3:58 pm

Thanks for confirming that profezeus. Not for the first time, I find myself questioning Steinberg's software release and validation credentials.
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

User avatar
InLightTone
Junior Member
Posts: 118
Joined: Sun Jun 01, 2014 3:39 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by InLightTone » Sun Sep 13, 2015 10:25 pm

I can confirm it's not working here either unfortunately. I opened my template that I had been re-saving and selecting "All Midi Inputs" on this morning and again, no midi input, no expression maps. So frustrating....

User avatar
orchetect
Member
Posts: 530
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by orchetect » Sun Sep 13, 2015 10:55 pm

Would someone mind starting a thread in the Issues forum and link to this thread? Or maybe a mod can move this thread over to that forum.
Steffan Andrews | Composer for Film/TV | Custom iPad control surface developer | website | imdb
DAW: Mac Pro 6,1 (trashcan) 3.5GHz 6-core 64GB RAM, 4TB SSD, macOS 10.13.6, Cubase 10.0.30 rc3, Cubase 10.5.0 a2, Dorico 2.1
Converters/Monitoring: UA Apollo Duo Thunderbolt x 2, Apollo 16 Thunderbolt, Focal Twin6/Sub6
Gear: Vertigo VSM-2, Pultec EQM-1S3 pair, Manley Massive Passive, Neve Portico II Master Buss Processor, Manley ELOP, Manley Nu Mu, API 2500, Smart C2, Dangerous Compressor, Millennia STT-1 & HV-3C, Aurora GTQ2 x 2, Manley Core, Neumann M149 / U87ai / TLM170R pair / KM184 mt, Schoeps CMC64 stereo pair, Gefell UM70S, AT5040 & AT5045, Yamaha CP33, 5 iPads running custom DAW control surface software

westwoodi
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 03, 2015 7:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by westwoodi » Mon Sep 14, 2015 8:33 am

Thanks all for your assistance with this matter. I have submitted a new thread to the Issue Reports section.
Cubase Pro V9.5.10, Dorico V1.2.10, Win7 (x64) Pro SP1, Asus Z87-Deluxe (i7 & 32GB RAM)

a4000
New Member
Posts: 28
Joined: Tue Aug 11, 2015 2:30 pm
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by a4000 » Mon Sep 14, 2015 2:45 pm

profezeus wrote:It's the single most important thing that holds me back creating a new template since the Disable Track feature has been introduced.
+1

That feature was the reason i upgraded (to avoid using VSL VE Pro) to C8 two month ago. It holds me back to actually use C8.

Please fix it. Thank you.

User avatar
profezeus
Junior Member
Posts: 72
Joined: Tue Mar 15, 2011 7:34 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by profezeus » Fri Dec 04, 2015 9:37 pm

This is still not fixed in 8.5 !
System 1: Custom ADK 9700Z Laptop with 4 internal SSD's, i7-4790K CPU, 32GB RAM, RME Babyface - Windows 8.1 64bit, Cubase Pro 10.0.15
System 2: Custom ADK 8600 Laptop with 3 internal SSD's, i7-2820QM CPU, 16GB RAM, RME Babyface - Windows 7 64bit, Cubase Pro 9.5.50
VSL, VEP5, East West CC, Arturia V Collection etc., CC121, various keyboards and acoustic instruments.

Charlemagne
Junior Member
Posts: 83
Joined: Tue Mar 08, 2011 11:25 pm
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by Charlemagne » Sun Apr 24, 2016 4:42 am

This is happening for me on a brand new Cubase 8.5.15 installation (though I had Cubase 8 way back when). Brand new session / template that I'm creating. Re-enabled tracks cause the associated MIDI tracks to lose their routing.

ckon
Member
Posts: 311
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:16 am
Contact:

Re: V8.0.30 - Disabled track recall problems

Post by ckon » Mon Apr 25, 2016 6:47 am

ckon:

C Pro 10.0.40 (and all previous)
Win7 - x64 (farewell soon)
Main host system:
i7 3770k - 4.5GHZ, 32GB RAM, OS on SSD
Museum DAW: Apple Mac LCII Opcode Studio Vision.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: duca55 and 2 guests