Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update discussion

For users of legacy Steinberg Cubase software
Guest

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Guest » Wed Apr 27, 2011 3:56 pm

thumbs up steiny good job !

regards
john

goddfodder
Member
Posts: 237
Joined: Sun Jan 16, 2011 1:19 am
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by goddfodder » Wed Apr 27, 2011 4:03 pm

Cool beans! 8-)
Cubase 7/6/5/4 ~ i7 950 ~ Asus P6X58D-E ~ 12Gb DDR3 1600Mhz ~ ATI Radeon HD 5850 ~ 2T Samsung ~ Akasa Nero S ~ Win 7 (64) ~ Focusrite Saffire Pro 24 ~ Yamaha KX 25, Yamaha KX 49, Novation Impulse 61.~ Yamaha HS80's.

ilmolto
Member
Posts: 376
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:05 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by ilmolto » Wed Apr 27, 2011 4:13 pm

I love you Steinberg. Thanks so much!

User avatar
matjones
Senior Member
Posts: 1295
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:44 pm
Location: Here....
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by matjones » Wed Apr 27, 2011 4:58 pm

Oh cool!
This one has had LOADS of testing so fingers crossed! :D
Cubase 10.0.40 Asus Z390-Plus, i9 9900 @ 3.7GHz, 64GB DDR4 3000Mhz RAM, Asus RX 570, RME Multiface II PCIe, SSL Alpha Channel, UAD2 Octo/Solo/Quad, UA6176, Pod X3 Pro, Slate VCC/VTM/Trigger etc, SoundToys 5, Waves 10, HALion 6, The Grand 3, BFD3 (+ Expansions), WL9.5, Melodyne Studio 4, Arturia VC7, Relab LX480, iZotope MPS, Eventide XI, Various toys, Telefunken, Neumann, AKG,Sontronics, Shure Mics, Adam A7X and Avantone monitors, AKG K702, ATH-M70x, Nektar P6, Warwick, Spector Basses, Gibson Les Paul Studio & loads of other junk.


Minds are like parachutes, they work best when they're open.

TrevorG
Member
Posts: 222
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:56 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by TrevorG » Wed Apr 27, 2011 5:08 pm

Big thanks. Ha ha ...I thought the track ball thing was my clumsiness. :lol:
Intel Core I7 950@ 2.67GHz, 3GB Ultra Fast DDR3 1333MHz RAM, Asus P6T, Konnekt 24D, Cubase 6.5.3, Cubase 5.5.4, Win XP(32bit), Midex 8, Zebra 2, Reaktor, Motu Ethno Instrument 2, Halion Orchestra, Stylus RMX, BFD 2, Groove Agent, Synthmaster, EZDrummer, Voxengo, Quantum FX, Roland SBD-6, Evolution UC-33, Korg M1, Zebra, Guru, Geist CM, Rodes and Neumann, T.C Electronic M1, T.C. Finalizer, Ivory Series Compressor, Roland Super JV1080, SPL Vitalizer, Hagstrom Viking Baritone semi-acoustic,Spector XL5(U.S.), Washburn fretless acoustic 5, Overwater fretless, Parker Fly. Dynaudio BM6s. Saphire 4550 Dual head graphic card, 2X ViewSonic Monitors

Xaq
Junior Member
Posts: 79
Joined: Sat Jan 15, 2011 9:34 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Xaq » Wed Apr 27, 2011 5:13 pm

I for one am EXTREMELY upset. I've been going on and on for months on this board and made a tech support email about the massive bug in the quantize function. It is totally broken as described here http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 09&p=49747 and in several other threads.

Not only is this not addressed in 6.02 nor have i ever received any sort of reply, but it's NOT EVEN ON THE KNOWN BUGS LIST?! Come on. I've been very patient with this but I'm getting to the point where selling my license is going to be the only option since i still can't really use Cubase 6 with any sort of decent workflow while editing because of this total failure. All I'm asking is to be able to press the button "Q" or press the quantize button and have it reliably move the audio part i'm working on to the nearest beat. not just 3 out of 4 times, but every time, just as it has perfectly in cubase 5 and as far as i know EVERY version of cubase/nuendo previous to C6.

What do i need to do to get this at least recognized as a bug? Make a video or something? I really shouldn't have to considering how easy it is to replicate this bug.
-Zack Ohren




User avatar
Parrotspain
Member
Posts: 612
Joined: Fri Jan 28, 2011 6:28 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Parrotspain » Wed Apr 27, 2011 6:26 pm

Group fader caps - much better!

P
Cubase Pro 10.5

Win10 Home 64. Biostar A960D+ AMD FX8350. 32Gb.
Softube Console 1 Mk2, TC Powercore, Faderport

User avatar
haraldsson
Member
Posts: 244
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:24 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by haraldsson » Wed Apr 27, 2011 7:37 pm

I usually update right away but this time I am gonna wait a little... when I installed 6.0.1 some of my old vst plugins did not show up Cubase. Fortunately I was able to go back to 6.0.0.
Best regards,
Hjörtur Haraldsson Blöndal

Hardware:
Apple - iMac 27" 4.2 GHz Intel Core i7 - 16GB Ram - macOS 10.15.1 Catalina
Steinberg UR22C Audio Interface

Host:
Steinberg - Cubase Pro 10.5.0

jpercival
New Member
Posts: 35
Joined: Tue Feb 01, 2011 2:40 am
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by jpercival » Wed Apr 27, 2011 9:22 pm

Thanks for this update and for throwing us a bone with the transparency behavior...HOWEVER... Please return the tranparency of events fully back to the way it was in C5. You haven't finished fixing the tranparency issue. We need it to behave like it did before v6. I LOVE some of the new features in 6 and don't intend to go back, but I need (not just want) transparency back PLEASE!

Thanks

JP
Jeff

STUDIO 1: Cubase 7.0.4 64 bit / Windows 7 Pro 64 bit / Intel i7 860 running at 2.95Ghz /
Asus P7P55D Motherboard / 8 gigs PC-12800 DDR3 RAM / RME DSP Hammerfall (x2) /
ATI Radeon 4670 1gig DDR3 / 1920x1080(x2), 32 bit color

STUDIO 2: Nuendo 3.2.1 / Cubase 6.0.3 / Sonic Foundry CDA 5.2 / Windows XP Pro SP3 /
AMD 64 x2 6000+ am2 / Asus M2V Motherboard / 4 gigs RAM / RME Hammerfall /
NVIDIA GeForce 7100 GS / 1600x900, 32 bit color

OFFICE: Windows 7 64 bit / Sony Vaio (laptop) / Intel Core 2 Duo T7500 (2 x 2.2 GHz) /
4 gigs RAM / Cubase 7.0.4 64 bit / RME Multiface via Express Card

bugiolacchi
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Apr 25, 2011 10:13 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by bugiolacchi » Wed Apr 27, 2011 10:54 pm

Hi there! V 6.0.1 updated from 6 perfectly. This one says:

failed update.. HRESULT - 2147024770
and it has a problem with the file C:\Program Files\Steinberg\Asio\asiodxfd.dll

hmmmm.?

Also... I posted this elsewhere but no reply:

the track inspector had a quick shortcut on the top bar that has been replaced by an ugly box with tiny tick boxes inside. Now you need three clicks to get the left panel on. This is a huge waste of time unless there is a way to get the specific shortcut back. And since I am here... the controller track associated with the audio track had a very handy 'shadowed' waveform to guide editing. Now it's disappeared... I am sure this is my fault...

Anyhow.. thanks, V.6 is vastly superior (apart for all above ;) ) than any earlier versions... well done!

User avatar
sonicstate
Member
Posts: 467
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:28 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by sonicstate » Thu Apr 28, 2011 12:14 am

Autorun crashes again, same as in 6.0.1. But this time renaming to rar is not working, I had to rename it to ZIP, and unpack with Winrar. Then manually run unpacked files one by one.

Ehhh, this installer crashing is really annoying. Can really nothing be done about it? Please, provide solution, because it looks really unprofessional.
Cubase Pro 8.5, Win 64bit, i7-4770K @4.3GHz, ASUS Z87-K, 16Gb, RME HDSP 9652, BCF 2000, BCR 2000, Novation Launchpad Mini, M-Audio TriggerFinger, M-Audio Axiom AIR Mini 32, Korg NanoKey, plenty outboard synths and fx, 24ch Studiomaster mixer, Yamaha NS10s, Dynaudio BM5, Samson Rubicon R8a Ribbon, etc...

-steve-
External Moderator
Posts: 9178
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by -steve- » Thu Apr 28, 2011 12:26 am

No transparent events, and no mention of it. Very sad, and if may say so in the most polite terms I can, very unsatisfactory from a customer service point of view.

Some message from the developers on this point is reasonable to expect, regardless of what it may be.

A simple, professional response is all that is needed to put this to rest, or to let us know that it is still possible that it will be added back in.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR44C | hp spectre x360 2018 | 16 Gb

lights
Member
Posts: 632
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:07 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by lights » Thu Apr 28, 2011 12:59 am

Can someone from Steinberg comment specifically as to whether the UI "sluggishness" of VariAudio for longer audio files has been fixed in this release? I didn't see it in the release notes.
-darren
music: www.lightsfadelow.com
follow lights fade low on facebook


i7 980x 18GB RAM; ProFire2626; Win7; everything x64

User avatar
DaDa
Member
Posts: 456
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:22 am
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by DaDa » Thu Apr 28, 2011 3:30 am

Xaq wrote:All I'm asking is to be able to press the button "Q" or press the quantize button and have it reliably move the audio part i'm working on to the nearest beat. not just 3 out of 4 times
Also happening here ...
2 thumbs down !
SteveInChicago wrote:No transparent events, and no mention of it. Very sad, and if may say so in the most polite terms I can, very unsatisfactory from a customer service point of view.

A simple, professional response is all that is needed to put this to rest, or to let us know that it is still possible that it will be added back in.
And 10 thumbs down for this !!
I can't understand, how adding a simple on/off switch can be such a big deal ??!!

And no, a 'professional response' is not needed.
They've just 'told' us, that we'll have to wait yet another half year, probably more ...

I REALLY wanted to believe, that things are improving ...
Now we're back to square one and the only sensible advise is :
Do NOT buy any new Cubase major version, the day it's released !
Wait a few weeks ... see what is missing ... if it's crucial for your workflow --- sit back and relax.
You'll have to use your current version for another year ....

Not good.
( Well, at least you can spend your update money on something else 8-) )

bye, Jan
Last edited by DaDa on Thu Apr 28, 2011 2:34 pm, edited 1 time in total.
Intel Z87 | i5 4670K @ 4x 4,2gHz | 16gb RAM | 6850 silent | 37", 2x 24", 22" LCDs|
System SSD | 7tb Data HDs
RME RayDat | Focusrite Scarlett 18i8 | Steinberg UR 824
Win7 SP1 64bit | Cubase 8.5.20 64bit | Samplitude X3 64bit
Sony VAIO | Intel 2x 2,4 gHz | Win 7 SP1 64bit | Cubase 6.5.5
Steinberg user since Commodore

msy
Member
Posts: 334
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:37 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by msy » Thu Apr 28, 2011 7:54 am

"To make the difference between channel types in the mixer more obvious, the fader cap color of
audio tracks has been changed to white and for group channels to blue."


Thank you Steinberg, this is exactly the kind of simple stuff that helps workflow ALOT. Much appriciated!
Cubase Pro 9.5.41 on Windows 7 using jBridge for 32bit plugins (production)
Cubase 10.5.0 in Windows 7 (testing...)
HALion 6.3
Soundcard: RME Digiface USB with ADA8200
DAW: Intel Core i7 4790K @ 4.6 GHz |
ASRock X79 Extreme4 | 8GB DDR3 1600MHz | Samsung EVO SSD 250GB | 2x2TB SATA2 | Geforce 460Ti
Computer related hardware: UAD-2 Duo, Behringer BCF2000 (MCU), Nord Lead 4, Eurorack (12U) via ES3/ADAT

Centralmusic
Grand Senior Member
Posts: 5408
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:23 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Centralmusic » Thu Apr 28, 2011 8:46 am

Nice update, well done steinberg!
8-)
But...erm...please, can we have the separate inspector-button back...(click) ?

the current solution is not very practical, you click too much (click, click, click!) and with multiple monitors the way of the mouse is too long...
Opinions?
!!! NOTE: This is a user forum. It's from users to users. This is not a technical support forum. Therefore sometime some Steinberg employees appear here and help the users. !!!
"Do you already know the manual?"
Kennst du schon das Handbuch?"

Puma0382
Senior Member
Posts: 1803
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Puma0382 » Thu Apr 28, 2011 9:02 am

msy wrote:"To make the difference between channel types in the mixer more obvious, the fader cap color of
audio tracks has been changed to white and for group channels to blue."


Thank you Steinberg, this is exactly the kind of simple stuff that helps workflow ALOT. Much appriciated!
Absolute big +1 here for this too...!! Much better - thank you.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Puma0382
Senior Member
Posts: 1803
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Puma0382 » Thu Apr 28, 2011 9:05 am

Centralmusic wrote:Nice update, well done steinberg!
8-)
But...erm...please, can we have the separate inspector-button back...(click) ?

the current solution is not very practical, you click too much (click, click, click!) and with multiple monitors the way of the mouse is too long...
Opinions?
Yes, generally a good and welcome update.

But onto your second point, 'ALT + I' shortcut helps, but I couldn't agree more; current 'solution' is ugly, its clunky/inelegant, looks unfinished like some hasty afterthought, is a workflow killer... like a horrible alpha build programming placeholder for a 'feature' yet to be implemented properly. Sorry, but it is almost embarrassing (from coder/programmer point of view). What's the story SB..?
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
matjones
Senior Member
Posts: 1295
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:44 pm
Location: Here....
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by matjones » Thu Apr 28, 2011 9:50 am

Had 3 or 4 hours tracking guitars with it last night and it worked beautifully!
The annoying selected track focus issue has been sorted out ! woohoo!
My ASIO load seems a fair bit lower from what i can see also... loving the fader caps too... one thing about them though..... i'm colour blind like quite a lot of blokes and it would be REALLY handy if we were to be able to set up our own colour scheme for them too.... i never realised till our guitarist pointed out to me that the group and FX ret fader caps are different colours :o This would be REAL handy for a few of us..
other than that so far so very good!
cheers herr steiny!
Cubase 10.0.40 Asus Z390-Plus, i9 9900 @ 3.7GHz, 64GB DDR4 3000Mhz RAM, Asus RX 570, RME Multiface II PCIe, SSL Alpha Channel, UAD2 Octo/Solo/Quad, UA6176, Pod X3 Pro, Slate VCC/VTM/Trigger etc, SoundToys 5, Waves 10, HALion 6, The Grand 3, BFD3 (+ Expansions), WL9.5, Melodyne Studio 4, Arturia VC7, Relab LX480, iZotope MPS, Eventide XI, Various toys, Telefunken, Neumann, AKG,Sontronics, Shure Mics, Adam A7X and Avantone monitors, AKG K702, ATH-M70x, Nektar P6, Warwick, Spector Basses, Gibson Les Paul Studio & loads of other junk.


Minds are like parachutes, they work best when they're open.

bugiolacchi
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Apr 25, 2011 10:13 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by bugiolacchi » Thu Apr 28, 2011 11:09 am

I am always shocked by many writers in blogs. I mentioned in two different posts (I opened one in the Cubase-specific forum) the problem of the ugly and clunky inspector box and the disappearance of dedicated buttons. I received no replies for the specific topic I opened on this and here no mention of my earlier post. Am I the first case of 'transparent-see-through' postings? Am I the only idiot reading other people's postings before writing mine?

Anyhow, forget about me, what about this issue, anyone at Steinberg? Is anyone out there?

Centralmusic
Grand Senior Member
Posts: 5408
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:23 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by Centralmusic » Thu Apr 28, 2011 11:41 am

bugiolacchi wrote: ...ugly and clunky inspector box and the disappearance of dedicated buttons...
would there be a --> "Inspector Button Expansion Kit", I would order immediately today.
!!! NOTE: This is a user forum. It's from users to users. This is not a technical support forum. Therefore sometime some Steinberg employees appear here and help the users. !!!
"Do you already know the manual?"
Kennst du schon das Handbuch?"

bugiolacchi
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Apr 25, 2011 10:13 pm
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by bugiolacchi » Thu Apr 28, 2011 2:04 pm

Centralmusic wrote:
bugiolacchi wrote: ...ugly and clunky inspector box and the disappearance of dedicated buttons...
would there be a --> "Inspector Button Expansion Kit", I would order immediately today.
word play on Button-Bottom I wonder?

-steve-
External Moderator
Posts: 9178
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by -steve- » Thu Apr 28, 2011 2:14 pm

Would people want to by the "Inspector Bottom Expansion Kit"? This is the internet, so yes.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR44C | hp spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
matjones
Senior Member
Posts: 1295
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:44 pm
Location: Here....
Contact:

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by matjones » Thu Apr 28, 2011 2:30 pm

Cubase 10.0.40 Asus Z390-Plus, i9 9900 @ 3.7GHz, 64GB DDR4 3000Mhz RAM, Asus RX 570, RME Multiface II PCIe, SSL Alpha Channel, UAD2 Octo/Solo/Quad, UA6176, Pod X3 Pro, Slate VCC/VTM/Trigger etc, SoundToys 5, Waves 10, HALion 6, The Grand 3, BFD3 (+ Expansions), WL9.5, Melodyne Studio 4, Arturia VC7, Relab LX480, iZotope MPS, Eventide XI, Various toys, Telefunken, Neumann, AKG,Sontronics, Shure Mics, Adam A7X and Avantone monitors, AKG K702, ATH-M70x, Nektar P6, Warwick, Spector Basses, Gibson Les Paul Studio & loads of other junk.


Minds are like parachutes, they work best when they're open.

-steve-
External Moderator
Posts: 9178
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Cubase 6.0.2 / Cubase Artist 6.0.2 Update available

Post by -steve- » Thu Apr 28, 2011 2:36 pm

Oh you brits. You say what we Americans only think. :lol:
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR44C | hp spectre x360 2018 | 16 Gb

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests