2 faders for each instrument

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
hughbell
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Apr 15, 2012 10:59 pm
Contact:

2 faders for each instrument

Post by hughbell » Mon Mar 09, 2015 2:03 pm

Why do two faders appear for my vst instruments. How can I eliminate one. I want control to be designated to the track fader and not the midi fader
hrb

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: 2 faders for each instrument

Post by BriHar » Mon Mar 09, 2015 3:09 pm

Deselect midi faders in your track filters.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

hughbell
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Apr 15, 2012 10:59 pm
Contact:

Re: 2 faders for each instrument

Post by hughbell » Mon Mar 09, 2015 5:56 pm

Thank you.
hrb

hughbell
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Apr 15, 2012 10:59 pm
Contact:

Re: 2 faders for each instrument

Post by hughbell » Tue Mar 10, 2015 5:40 am

Sorry that didn't work, it only hides the faders. I still have use 2 faders to control 1 track. Is there any thing else you can think of, or maybe you could explain in detail your previous reply.

Thank you
hrb

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: 2 faders for each instrument

Post by BriHar » Tue Mar 10, 2015 9:24 am

Do you have the Mixer synced (visibility) with the project window?
Otherwise I'm not clear on what you mean. Normally the midi faders can be set to off (all the way down to the bottom, or via context menu) and don't need adjusting.
Perhaps if you could give some more detail or include some screenshots showing exactly what you mean by which two faders.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

hughbell
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Apr 15, 2012 10:59 pm
Contact:

Re: 2 faders for each instrument

Post by hughbell » Tue Mar 10, 2015 3:09 pm

Thanks again. I'll try it when I get home from work.
hrb

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests