instruments will not load

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
tunesmith1801
New Member
Posts: 9
Joined: Tue Feb 24, 2015 3:37 pm
Contact:

instruments will not load

Post by tunesmith1801 » Wed Feb 25, 2015 1:26 am

Working on a piece in Cubase 7.5. I am at version 18.

Today when I loaded that version it said certain instruments could not be loaded, some did. I tried to load earlier versions and got the same message.

(Play could not load F: EWQL Orchestra Lib/Silver samples)

The project was done in EWQL Platinum not Silver. I do have silver samples.

Any ideas what may have happened.

Thanks - Jim
Jim
Windows 10, i7, 16gb Ram, (2) Delta 1010, M-Audio Fast Track Pro, Cubase 8.5,

User avatar
GargoyleStudio
Senior Member
Posts: 1805
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:58 pm
Contact:

Re: instruments will not load

Post by GargoyleStudio » Wed Feb 25, 2015 1:43 pm

One thing is to check the amount of memory being used when Cubase is loading. Some sample players need to use the physical memory and you may be approaching the limit. You can check this with the Task Manager, Performance Tab.

Mike.
[Win10x64 latest, Cb10.0 latest, MOTU PCIe, UAD2, Waves, Soundtoys, Arturia]

tunesmith1801
New Member
Posts: 9
Joined: Tue Feb 24, 2015 3:37 pm
Contact:

Re: instruments will not load

Post by tunesmith1801 » Thu Feb 26, 2015 2:30 pm

Thanks, plenty of memory, it is looking for files that I am not using in the project. It has loaded the files successfully many, many times then it suddenly starts looking for EWQL Siler files instead of Platinum.
Jim
Windows 10, i7, 16gb Ram, (2) Delta 1010, M-Audio Fast Track Pro, Cubase 8.5,

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests