Creating New Versions

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Is there a way to create a new version of an audio file?
Steinberg is my Hero!

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by Split »

Yes...
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Split wrote:Yes...
How?
Steinberg is my Hero!

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by Split »

Various ways...
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Split wrote:Various ways...
Ok then give me 1
Steinberg is my Hero!

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by Split »

One...

Ok Bounce audio.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Split wrote:One...

Ok Bounce audio.
another one that does nto involve exporting and importing. I know cubase has a create new version feature. Just can find it.
Steinberg is my Hero!

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by Split »

x3rmlygood wrote:
Split wrote:One...

Ok Bounce audio.
another one that does nto involve exporting and importing. I know cubase has a create new version feature. Just can find it.
Bounce Audio...
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Split wrote:
x3rmlygood wrote:
Split wrote:One...

Ok Bounce audio.
another one that does nto involve exporting and importing. I know cubase has a create new version feature. Just can find it.
Bounce Audio...
How do i get to that option?
Steinberg is my Hero!

TwinOak
Member
Posts: 428
Joined: Mon Dec 20, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by TwinOak »

In the audio menu, you can also assign a key command to it if you like.

/A
ASUS Z8NA-D6, 2 x Xeon 5620, Kingston 16GB, RME Fireface 800, Win 7 x64/Surface Book 2 - Cubase 10.0.60

Conman
Senior Member
Posts: 2116
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: Creating New Versions

Post by Conman »

x3rmlygood wrote:Is there a way to create a new version of an audio file?
Hold ALT and drag downwards?

Can only think you mean "copy".

A vague question generates vague answers. :mrgreen:
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

Conman wrote:
x3rmlygood wrote:Is there a way to create a new version of an audio file?
Hold ALT and drag downwards?

Can only think you mean "copy".

A vague question generates vague answers. :mrgreen:
No not copy. I mean like when i process a plug-in, it ask if i want to create a new version, which means it will only apply it to that to that specific file and not others if you that file has duplicates.
Steinberg is my Hero!

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Creating New Versions

Post by thinkingcap »

"Bounce selection" which is, what split meant...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5286
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by Split »

thinkingcap wrote:"Bounce selection" which is, what split meant...
Thanks, yes indeed "Selection" is what was meant. :D
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

And how do I bounce select?
Steinberg is my Hero!

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Creating New Versions

Post by thinkingcap »

x3rmlygood wrote:And how do I bounce select?
You have already been given the answer in this thread, if that´s not enough - RTFM ?!
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

x3rmlygood
New Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 08, 2011 3:48 pm
Contact:

Re: Creating New Versions

Post by x3rmlygood »

thinkingcap wrote:
x3rmlygood wrote:And how do I bounce select?
You have already been given the answer in this thread, if that´s not enough - RTFM ?!
You just typing a couple of sentences won't be that difficult.
Steinberg is my Hero!

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests