How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
User avatar
agilkds
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Feb 06, 2013 6:08 pm
Location: Lisbon Portugal
Contact:

How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post by agilkds » Thu Dec 04, 2014 10:18 pm

I've instaled Cubase Pro 8 today, and it's a great DAW, nonetheless has a few glitches, most of them reported here. But one thing i find puzzling is the new Plug in management window. I understand that it's a better way of manage plugins, but there's one thing i don't understand: in the new window, where can one activate or deactivate (enable ou desable) the plugins? In the older (7.5) version, you had little squares to thick or unthick. Now there are no squares at all... Can someone explain? I confess that i haven't read the whole new manual...
KDS Recording Studios (Lisbon - Portugal) - Nuendo 10 (64bit); Cubase Pro 10 (64 bit); Wavelab Pro 9.5 (64 bit); CMC FD (x2); CMC TP; CMC CH; CMC QC; Focusrite Liquid Mix 32; MOTU 424 + 24I/O + 2408 mk3 + 2408 mk2 + 1224 MK2; Mutec Master Clock; Soundcraft Vienna II mixer (+ a lot of analog equipment) \ Win10 Pro, i7 core, 32 gig RAM

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3286
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post by jaslan » Thu Dec 04, 2014 10:20 pm

Select a plug-in in the window. Then, at the bottom, check (or uncheck) the "Active" box.
HTH
J.L.
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

User avatar
agilkds
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Feb 06, 2013 6:08 pm
Location: Lisbon Portugal
Contact:

Re: How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post by agilkds » Thu Dec 04, 2014 10:22 pm

Ok, gonna try that. Can it be done to all choosen plug-ins or has to be one by one?
KDS Recording Studios (Lisbon - Portugal) - Nuendo 10 (64bit); Cubase Pro 10 (64 bit); Wavelab Pro 9.5 (64 bit); CMC FD (x2); CMC TP; CMC CH; CMC QC; Focusrite Liquid Mix 32; MOTU 424 + 24I/O + 2408 mk3 + 2408 mk2 + 1224 MK2; Mutec Master Clock; Soundcraft Vienna II mixer (+ a lot of analog equipment) \ Win10 Pro, i7 core, 32 gig RAM

User avatar
agilkds
New Member
Posts: 44
Joined: Wed Feb 06, 2013 6:08 pm
Location: Lisbon Portugal
Contact:

Re: How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post by agilkds » Thu Dec 04, 2014 10:26 pm

Ok... has to be done one by one.... kind a lame thing... the "thick/untick" square was more simple...
KDS Recording Studios (Lisbon - Portugal) - Nuendo 10 (64bit); Cubase Pro 10 (64 bit); Wavelab Pro 9.5 (64 bit); CMC FD (x2); CMC TP; CMC CH; CMC QC; Focusrite Liquid Mix 32; MOTU 424 + 24I/O + 2408 mk3 + 2408 mk2 + 1224 MK2; Mutec Master Clock; Soundcraft Vienna II mixer (+ a lot of analog equipment) \ Win10 Pro, i7 core, 32 gig RAM

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: How to enable/disable VST Plug-ins in C8?

Post by Grim » Fri Dec 05, 2014 10:24 am

You can achieve the same result very easily by creating a new collection and deleting folders or individual plugs from the browser style list on the right.
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests