Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
User avatar
Sholinious
New Member
Posts: 46
Joined: Fri Jun 08, 2012 11:11 am
Contact:

Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by Sholinious » Tue Sep 23, 2014 9:56 am

So I've spent about two hours now trying to figure this out(and dicking with Photobucket which is totally borked to upload these friggin' pics) and I think something is not working correctly. Groove Agent SE 4 is not listed when I attempt to open it as an Instrument track:

Image

I just installed the 7.5.30 Build 243 (64 bit) update tonight (as Administrator) to see what it would show it was updating. Here's what it showed:

Image

So that seems to imply that Groove Agent SE 4.1.0 is installed.

What is wrong here?

User avatar
Joshua Matlock
Member
Posts: 227
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:33 pm
Location: USA
Contact:

Re: Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by Joshua Matlock » Thu Sep 25, 2014 8:32 pm

Please run the installer again and this time select the "Install for anyone that uses this computer (all users)" option and then tell me if Groove Agent 4 SE is still missing.
Joshua Matlock
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

User avatar
Sholinious
New Member
Posts: 46
Joined: Fri Jun 08, 2012 11:11 am
Contact:

Re: Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by Sholinious » Sat Sep 27, 2014 6:56 am

Joshua Matlock wrote:Please run the installer again and this time select the "Install for anyone that uses this computer (all users)" option and then tell me if Groove Agent 4 SE is still missing.
How is this accomplished? When I try tun the update again(as Administrator) it reports "There are no operations to perform. Click Back to customize the installation, or click Finish to end the installation process." (It's the same result whether "Install for anyone that uses this computer (all users)" is selected or not.)

Also note that when I select any of the Groove Agent SE items in the installer's packages list it indicates that "Groove Agent SE is not installed." i.e.:

Image

Groove Agent SE also doesn't appear in my list of installed Steinberg programs in Windows:

Image

What exactly do I need to do?

Luis Dongo
Moderator
Posts: 911
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by Luis Dongo » Mon Sep 29, 2014 8:50 am

Hi Sholinious,

if you don't have Groove Agent SE installed, then you need to install it. You can't install it with the updater, because the updater needs an already installed GASE to update it. What you need is the Cubase 7.5.0 full installer.

Regards
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

GrohuS
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Dec 09, 2014 6:53 pm
Contact:

Re: Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by GrohuS » Tue Dec 09, 2014 7:05 pm

Hi !

I'm diging up this Topic cause I'm facing the same problem. I had Cubase 5 then I decided few weeks ago to buy the 7.5 update (and I just updated again to the 8 with the "grace update periode").
After the instalation (7.5.0) I wasn't able to find GASE4 so I installed the update for C7.5.30 but like Sholinious It didn't change anything. Going for the 8 won't change a thing neither

@ Luis Dongo : what do you mean by "get the 7.5.0 full installer" ? Isn't it what we should get after pursaching the 5 or 6 to 7.5 update ?

Thanks for your help guys

gonzalolgc
New Member
Posts: 17
Joined: Mon Aug 04, 2014 7:02 pm
Contact:

Re: Cannot Access Groove Agent SE in 7.5 64bit

Post by gonzalolgc » Tue Feb 24, 2015 10:21 pm

Same here, I cannot update

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests