C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Wed Dec 04, 2013 5:59 pm

Hello people,

I did a fresh win 8 installation with c7.5 but I can't see anywhere padshop and retroloque.

Can anybody explain?

Thank you

SLL
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by SLL » Wed Dec 04, 2013 7:04 pm

Open Cubase' "plugin information" windows, and look for the two plugins under the "VST plugins" tab, just to make sure if Cubase sees them. If they''re not there, Cubase will not see them.

Not sure what OS you're using. But if windows, check that you have the retroloque, padshop synths installed here:
Open your filemanager.

if you're using 32bit, check if the .vst3 synths are there:
"C:\program files (x86)\common files\VST3\steinberg\padshop\padshop.vst3"
"C:\program files (x86)\common files\VST3\steinberg\retrologue\retrologue.vst3"

64bit:
"C:\program files\common files\VST3\steinberg\padshop\padshop.vst3"
"C:\program files\common files\VST3\steinberg\retrologue\retrologue.vst3"

If the synths aren't found, I would try to install the synths again as an administrator of your computer.

SLL

lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Wed Dec 04, 2013 7:55 pm

Hi and thank you,

i've checked the

64bit:
"C:\program files\common files\VST3\steinberg\padshop\padshop.vst3"
"C:\program files\common files\VST3\steinberg\retrologue\retrologue.vst3"

paths and there are no plugins.The same with C7 plugin information .

Seems that there hadn't installed at all.

SLL
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by SLL » Wed Dec 04, 2013 8:00 pm

Okay, then you won't find them in Cubase. I think I'd try the installer again, and then run the installer as an administrator (right click on the installer, and select - run as admin...). I'm not sure if this would help anything, but it could be. Also make sure, that you select "64bit" if you want to use the 64bit version of Cubase and/or 32bit, if you wanna use the 32bit version.

But check the directory again after installation, just to confirm that the synths are there :)

User avatar
MaXxive
Junior Member
Posts: 163
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:18 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by MaXxive » Wed Dec 04, 2013 8:04 pm

Did you download the complete version or the upgrade version? The upgrade version (my version from 7.0 to 7.5) was about 900MB. That's not anywhere close to the full product!

If you did have a full download.... Can you provide a link maybe? I'd love a full version on my harddrive, in case of emergency :)
Cubase 10.0.5 | Windows 10 Pro 1809 64-bit | Steinberg UR44 | Soundcraft M8 | SE Electronics 2200A | Shure SM58 | KRK RP5 | Kort Triton Extreme 76 | Technics AX5 |
http://www.maxxiveproductions.com - http://www.facebook.com/maxxiveproductions

User avatar
HughH
Member
Posts: 590
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:53 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by HughH » Thu Dec 05, 2013 1:10 am

I was noticing that Padshop and Retrologue only show up in Instrument Track selections - not as a Rack Instrument option.

Maybe since they're not multi output?

Hugh
Nuendo 10, 64 Bit
i7 5820 Asus x99 Deluxe 64 Gig Win 10 Home (1703), Dual Monitors
i7 920 Asus P6T 12G Win 7 Slave Machine #1
i7 Sony VAIO Laptop 8G Win 7 Slave#2/Remote Machine
MCU Pro plus 2 Extenders (24 Chn)
X-Touch Compact for various stuff
Blackmagic Decklink Studio w/27" Monitor
VEP6
RME Digiface PCIe for All
UR22 for portability
Pro Tools Ult cause I have to

SLL
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by SLL » Thu Dec 05, 2013 1:48 am

HughH wrote:I was noticing that Padshop and Retrologue only show up in Instrument Track selections - not as a Rack Instrument option.

Maybe since they're not multi output?

Hugh
It also fooled me. Both instrument tracks and rack instruments can be added from the VST instrument window. You have to click on the horizontal bar that says - "instrument tracks rack instrument", just below the add instrument track button. I also think you can use the right mouse button over the tool bar.

I only use instrument tracks now, as you can add x amount of outputs for multi out instruments. I normally never go into the rack now.

SLL

lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Thu Dec 05, 2013 3:19 pm

MaXxive wrote:Did you download the complete version or the upgrade version? The upgrade version (my version from 7.0 to 7.5) was about 900MB. That's not anywhere close to the full product!

If you did have a full download.... Can you provide a link maybe? I'd love a full version on my harddrive, in case of emergency :)

Hello,

I don't think it is a full version as you say.It is a 900 mb installer with the Halion Sonic Se package (aprox. 3,2 gb) from the steinberg link that I 've got after payment. Is there another full installer that I am missing?

lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Thu Dec 05, 2013 3:22 pm

HughH wrote: Maybe since they're not multi output?

Hugh
I don't think that it matters.

No retroloque padshop here. Can Anyone fron Steinberg give an answer to this?

lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Thu Dec 05, 2013 3:27 pm

Guys,

is there a chance that I need the previous 7.0.6 installer?

I did a fresh win 8 install with just the 7.5 installer (900mb) and the halion sonic se content.No C7.0.6 at all.

Luis Dongo
Moderator
Posts: 906
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 4:49 pm

lol wrote:Guys,

is there a chance that I need the previous 7.0.6 installer?

I did a fresh win 8 install with just the 7.5 installer (900mb) and the halion sonic se content.No C7.0.6 at all.
Hi lol,

you have to install either Cubase 7 full and then the update, or just go for the Cubase 7.5 full from our website.

Regards
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

lol
New Member
Posts: 46
Joined: Tue Jan 11, 2011 7:57 pm
Contact:

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by lol » Fri Dec 06, 2013 11:10 am

Luis Dongo wrote:
lol wrote:Guys,

is there a chance that I need the previous 7.0.6 installer?

I did a fresh win 8 install with just the 7.5 installer (900mb) and the halion sonic se content.No C7.0.6 at all.
Hi lol,

you have to install either Cubase 7 full and then the update, or just go for the Cubase 7.5 full from our website.

Regards
Done. Thank You

Svenne
Member
Posts: 725
Joined: Sun Sep 25, 2011 10:29 am

Re: C7.5 fresh install...Missing Padshop/Retroloque

Post by Svenne » Fri Dec 06, 2013 11:41 am

MaXxive wrote:Did you download the complete version or the upgrade version? The upgrade version (my version from 7.0 to 7.5) was about 900MB. That's not anywhere close to the full product!

If you did have a full download.... Can you provide a link maybe? I'd love a full version on my harddrive, in case of emergency :)
Here you are
http://www.steinberg.net/en/support/dow ... se_75.html
Cubase Pro 8.5.20 + IC Pro, WaveLab Elements 9.0.30, Mac Pro 2.8GHz 8-core 8GB, 10.11.6 (El Capitan), MR 816X, Avid Control/Mix, iPad Air (128GB), Cubasis 2.0, iTrack Dock.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: WellBassd and 15 guests