Midi Recording

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
michad
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jul 06, 2013 9:54 pm
Contact:

Midi Recording

Post by michad »

Hello everyone need a help.Cubase 7 doesnt record midi data when I hit record button.I did check my preferences and MIDI THRU,Snap Midi parts to bars,Solo recording midi editors,Retrospective record are active.Using cubase 7.05.Please help.Thanks in advance

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by JMCecil »

Assuming you have the correct MIDI input set in the inspector ...
Image
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

michad
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jul 06, 2013 9:54 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by michad »

there is midi activity.I just enable monitor aswell still the same

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by JMCecil »

michad wrote:there is midi activity.I just enable monitor aswell still the same
are you getting a part created? Or, just a blank track?

If the track is remaining empty, then you are hitting play instead of record on the transport.
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

michad
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jul 06, 2013 9:54 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by michad »

JMCecil wrote:
michad wrote:there is midi activity.I just enable monitor aswell still the same
are you getting a part created? Or, just a blank track?

If the track is remaining empty, then you are hitting play instead of record on the transport.
the track is blank.when I press rec I see midi track but notes are not there.Cubase doesnt record any notes.When I go to preferences and reset everything to default still nothing.Its just weird.I have no clue.Im searching googles for last 2hour still nothing

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by JMCecil »

michad wrote:
JMCecil wrote:
michad wrote:there is midi activity.I just enable monitor aswell still the same
are you getting a part created? Or, just a blank track?

If the track is remaining empty, then you are hitting play instead of record on the transport.
the track is blank.when I press rec I see midi track but notes are not there.Cubase doesnt record any notes.When I go to preferences and reset everything to default still nothing.Its just weird.I have no clue.Im searching googles for last 2hour still nothing
I don't quite follow your answer .. Do you get an event "box" like in the picture? Or does it stay blank like where the bottom arrow is pointing?

Image
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

michad
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jul 06, 2013 9:54 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by michad »

cubase problem.png
(173.77 KiB) Not downloaded yet

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by JMCecil »

It would also help to know what keyboard and MIDI interface you are using.
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3621
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by JMCecil »

So, without hitting play or record and with monitor enabled you can play your keyboard and the A.N.Ax plays? By the way that activity is audio not MIDI ... What is that plugin?
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

michad
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jul 06, 2013 9:54 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by michad »

somehow its does work now.thanks for time mate.really weird situation.dont know how but its started working.cheers

leoholmes
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Feb 05, 2015 1:03 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by leoholmes »

I was hoping id see an answer here as I'm having the same problem. I can see my midi signal, but when I enable record , then start to record , I see a black track as per michad's photo above but no notes are recording?? I'm very new to cubase 7, if anybody can offer me a solution I'd be very grateful

Resipisco
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Mar 19, 2015 1:14 am
Contact:

Re: Midi Recording

Post by Resipisco »

Hi,
I think you run on a misunderstanding.
A MIDI Track is for recording MIDI Control Data but not MIDI Notes (like SysEx Data).
If you like to record MIDI notes to use it for an MIDI Instrument you should create an Instrument track and set the input to "All MIDI Input" or your specified MIDI Keybord (you are using for).

Hope that answer helps a little bit.

User avatar
Arjan P
Senior Member
Posts: 2660
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Contact:

Re: Midi Recording

Post by Arjan P »

This is not true. A MIDI Track is to record MIDI. An Instrument Track is to record MIDI and assign it directly to a VST instrument. So it should work. To leoholmes, did you assign the correct MIDI channel in the Inspector?
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 10.0.40 | Cubase 10.0.60 | HALion 6.0 | Win10 Pro - SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 - SoundByte Studio

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests