Variaudio with no sound

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
saturnaman
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Feb 10, 2011 11:54 pm
Contact:

Variaudio with no sound

Post by saturnaman »

Hey all,

I upgraded from 5.0 to 5.5.2.
Since the update, I cannot preview any audio from Variaudio. Is anyone else having this problem?

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Variaudio with no sound

Post by thinkingcap »

saturnaman wrote:Hey all,

I upgraded from 5.0 to 5.5.2.
Since the update, I cannot preview any audio from Variaudio. Is anyone else having this problem?
Acoustic feedback turned on..? Control room activated ? If so routing correct, preview not routed through phones channel that doewsn´t exist..?
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

saturnaman
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Feb 10, 2011 11:54 pm
Contact:

Re: Variaudio with no sound

Post by saturnaman »

Hey thinkingcap,

Yes, the I went through all the settings and turned them all on/off, and nothing.

I clicked on the "default" setting in the Variaudio toolbar, and now I can only hear the modified audio, but still nothing during the actual editing process.

Nothing else has changed in the control room setup, and didn't see any changes even after the default change.

Hmmmm.... I'll keep rooting around.

Thanks for the reply

Billbryan516
New Member
Posts: 3
Joined: Wed Feb 09, 2011 12:25 am
Contact:

Re: Variaudio with no sound

Post by Billbryan516 »

I'm having the same problem with the newest update only I tried the "phones channel as Preview Channel" and still get nothing. It's really frustrating!
I've also noticed that it doesn't create a copy/paste of a vocal track as a "separate event" like it used to, therefore when I edit a vocal on one track, it edits the vocal globally. This is difficult if I want to create a "chemical backing" track or straighten one track more to create a chorused effect.
Any clues on that one?
Any help would be appreciated.
Thanks.

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: Variaudio with no sound

Post by thinkingcap »

Billbryan516 wrote:I'm having the same problem with the newest update only I tried the "phones channel as Preview Channel" and still get nothing. It's really frustrating!
And have you actually set up a "phones" channel..? Otherwise doing that is quite useless and unless you really want to preview via a phones channel it is also... As asked already; Is your control room activated at all? Is the acoustic feedback turned on?
Billybryan516 wrote:I've also noticed that it doesn't create a copy/paste of a vocal track as a "separate event" like it used to, therefore when I edit a vocal on one track, it edits the vocal globally. This is difficult if I want to create a "chemical backing" track or straighten one track more to create a chorused effect.
Any clues on that one?
Obviously you ticked the "do not ask again". On processing shared clips. Can be changed in the preferences...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests