[ISSUE] Graphics in 64 bit on OS X

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

[ISSUE] Graphics in 64 bit on OS X

Post by Kewl » Sun Mar 24, 2013 1:36 pm

In the new mixer, it almost impossible, at a glance, to know the state of an insert. It seems this will be corrected in Cubase 7.0.3, so hopefully, it will also happen in Nuendo...

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... ss#p236564
Last edited by Kewl on Tue Nov 19, 2013 3:10 pm, edited 5 times in total.
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Inserts: ON, OFF, bypassed?

Post by Kewl » Sun Mar 24, 2013 4:22 pm

Bredo wrote:It has only been fixed in the Channel Strip and the Eq
Crap...
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Inserts: ON, OFF, bypassed?

Post by Kewl » Mon Mar 25, 2013 2:23 am

The mixer is missing some GUI parts in 64 bit! When I switched to 32 bit, I saw the mixer as intended... See the included images:
n6_mixer_32.png
(197.6 KiB) Not downloaded yet
n6_mixer_64.png
(160.09 KiB) Not downloaded yet
I'm on Mac OS 10.8.3: can someone else confirm this bug?
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3879
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Inserts: ON, OFF, bypassed?

Post by MattiasNYC » Mon Mar 25, 2013 6:02 am

...
Last edited by MattiasNYC on Mon Oct 28, 2013 10:27 pm, edited 1 time in total.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Inserts: ON, OFF, bypassed?

Post by Kewl » Mon Mar 25, 2013 12:57 pm

Lydiot wrote:Mine looks fine in 64bit. Trash prefs?
Tried it, didn't change a thing... I also have the same problem with Cubase 7.0.2: when started in 64 bit, some GUI elements (shading, 3D effects) are missing.

I'm also under the impression that even when started in 32 bit, some GUI elements are still missing in Nuendo 6.0.2.
n6_n7_track_gui.png
(12.07 KiB) Not downloaded yet
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Graphic bug

Post by Kewl » Tue Mar 26, 2013 1:39 pm

So, nobody else with this issue on Mac OS?

I re-installed the system (10.8.3) and Nuendo 6.0.2 and the problem persists: Nuendo GUI in 64 bit is missing elements related to shading and 3D effects.

To compare, I tried on a Mac mini with the same CPU as my MacBook Pro (Intel i7 I7-3615QM @ 2.3) and there's no problem. The main difference between the mini and the MacBook Pro is that there's one video card on the mini (Intel HD Graphics 4000) and there's two on the MBP (Intel HD Graphics 4000 and NVIDIA GeForce GT 650M).

Could this dual video card be the culprit?
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 780
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: Graphic bug on Mac OS in 64 bit

Post by Chewy Papadopoulos » Tue Mar 26, 2013 8:00 pm

No solution offered-- just that there are no graphic problems on either my desktop or MacBook Pro 17" with a GE Force 9400 in 32 or 64.

Have you checked your graphics options in System Prefs on the laptop?

Good luck!

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Graphic bug on Mac OS in 64 bit - solved with 6.0.3 update

Post by Kewl » Wed Mar 27, 2013 1:10 pm

Solved with the 6.0.3 update: it was really related to the dual graphics card (Intel/Nvidia) on certain MacBook Pro models.

On a side note, my day yesterday was used at isolating two Nuendo bugs, this one and another one I haven't mention yet: more communication from the Nuendo/Cubase team on the Nuendo forum would be appreciated, since, for example, the 6.0.3 version was frozen March 15th. I could have stopped chasing the GUI bug...
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Graphic bug on Mac OS in 64 bit

Post by Kewl » Wed Mar 27, 2013 9:34 pm

Not so solved after all. I have a Nuendo file that was created with the 5.5.5 version that when opened with 6.0.3 still has GUI elements missing, even after I save it as a N6 file.

So if someone could test this: a MacBook Pro with dual video card, Mac OS 10.8, a Nuendo 5.5 project with some inserts, open with Nuendo 6.0.3 and check if some GUI elements are missing.

TIA!
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Graphic bug on Mac OS in 64 bit

Post by Kewl » Tue Apr 02, 2013 1:07 pm

I've just installed the first OS 10.8.4 beta (12E27) that has updated graphic drivers, but the problem persists...
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by Kewl » Wed May 08, 2013 1:19 pm

I'll add that this week I'm using Nuendo 6.0.3 on a Mac Pro and Nuendo's GUI is broken when started up in 64 bit.

Please fix this!
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

6.0.4: still the same...

Post by Kewl » Fri May 31, 2013 3:45 pm

We're now at 6.0.4 and this problem still lingers on...

Nuendo 6.0.4 32 bit:
Image
Nuendo 6.0.4 64 bit:
Image
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by Kewl » Thu Sep 19, 2013 6:02 pm

The problem still persists with Nuendo 6.0.6. Back to 5.5.6. Again.
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

maxhowarth
Member
Posts: 270
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:14 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by maxhowarth » Tue Sep 24, 2013 1:37 pm

actually on 6.0.6 it works fine here.
best wishes
max

http://www.redfacilities.com

2 x 3.3 6core mac pro | 12gb ram | mac os 10.7.3| n5.5 | rme multiset/audiolink96 | 3 x 19" flat panels | decklink xt | waves8 | altiverb7 | mc mix

User avatar
The Sound Post
Junior Member
Posts: 187
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:20 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by The Sound Post » Tue Sep 24, 2013 3:30 pm

Works fine here as well. OSX 10.8.5 Hexacore 3.33 N6.0.6
Nuendo 10 OSX 10.12.6 MacPro 12-core 3.46 GHz 48GB ram Antelope Orion32 Slate Raven

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1397
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by Oliver.Lucas » Wed Sep 25, 2013 7:17 am

Yep. OK on my Hexacore as well.
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics on Mac OS in 64 bit

Post by Kewl » Tue Nov 19, 2013 1:48 pm

Still a problem on my MacBook Pro. I systematically see the problem when it's a project that was started in Nuendo 5.5.
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

wavcatcher
Junior Member
Posts: 185
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:31 am
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics in 64 bit on OS X

Post by wavcatcher » Wed Nov 20, 2013 10:22 pm

FYI, I'm not seeing this problem on my Macbook Pro Retina 15" with OSX 10.8.5.
~Chris
Wavetrap
Sound Design | Audio Recording & Mixing
--------------------------------------------------------
Macbook Pro i7 17" 8GB RAM, and Macbook Pro Retina 15" 16GB Ram and 512GB SSD | RME UCX | Metric Halo 2882 2dexpanded | Kush GainTrain | Steinberg CC121 | Logic 9, Nuendo 6 + NEK, Wavelab 8, PT10.3.6, Reason 7, NI Komplete Ultimate 9. Omnisphere. GRM Tools, Waves, Izotope, Sonnox, + standard & esoteric plug ins. | Moog & Access Synths, Guitars and FX. Coffee and Motorbikes.

Kewl
Junior Member
Posts: 115
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:24 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: [ISSUE] Graphics in 64 bit on OS X

Post by Kewl » Mon Feb 10, 2014 8:47 pm

The 6.0.7 update has resolved this issue for me. Probably because of this:
(OS X 10.9): All non-modal windows are displayed correctly.
MacBook Pro Retina Late 2013 (Intel Core i7 @ 2.3 GHz, 16 GB RAM) / macOS 10.14.6 / Nuendo 8.3.20 / Metric Halo ULN-8 & ULN-2

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests