cubase audio capture issues

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
shaddy256
New Member
Posts: 2
Joined: Mon Feb 07, 2011 10:44 am
Contact:

cubase audio capture issues

Post by shaddy256 » Mon Feb 07, 2011 10:48 am

I'm not so good with terminologies so bare with me…cubase studio 5 is basically not capturing audio properly, it only records a bit of audio if any, and chops off the rest, it appears to have a lag as well

using:
Quad-Core Processor, 6 GB RAM, 640 GB hard drive
Vista 64

Cubase studio
Recording from motif xs synth
presonus firestudio mobile interface

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: cubase audio capture issues

Post by Split » Mon Feb 07, 2011 10:54 am

Not much to go on!

Have you got drop out at right locator selected?

Audio lag... Have you selected the correct driver and adjusted the buffer size?
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

shaddy256
New Member
Posts: 2
Joined: Mon Feb 07, 2011 10:44 am
Contact:

Re: cubase audio capture issues

Post by shaddy256 » Mon Feb 07, 2011 9:31 pm

Thanks for the response. After further investigation I have determined my problem lies in my presonus fire studio interface, because all recording or playback inside or outside of cubase still comes out choppy and distorted, I used my interface for windows media instead of cubase and it was still choppy, so I don’t believe cubase is the problem.. any suggestions on what the problem may be. I have the latency under 5 and my buffer rate is as low as it can go right now.

Guest

Re: cubase audio capture issues

Post by Guest » Mon Feb 07, 2011 10:09 pm

Try increasing latency/buffer. What IEEE1394 chipset is the Firestudio connected to?

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests