can i backup insert-fx-presets?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
hellomika
New Member
Posts: 34
Joined: Sun Jan 16, 2011 2:57 pm
Contact:

can i backup insert-fx-presets?

Post by hellomika » Sat Jan 29, 2011 7:23 pm

hi,
i can save plugins and settings i use as inserts on audio tracks... before i update to 5.52 i want to backup/save these presets, because i've made the annoying experience that in an updated cubase version the track insert presets were gone...
does someone know the location of this preset-file(s) in c:
thanks and best wishes,
mika

hellomika
New Member
Posts: 34
Joined: Sun Jan 16, 2011 2:57 pm
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by hellomika » Mon Jan 31, 2011 4:25 pm

noone?
i'm talking about these insert fx presets, i can save for individual audio-tracks, so the vst plugins and their setting in the insert chain of the audio tracks can be saved... in windows 7 somewhere under c:/...
?

mixup23
Junior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:55 pm
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by mixup23 » Mon Jan 31, 2011 5:15 pm

I.ve looked and can not find them. Great question. Someone must know the answer.
Michael Private

the Garden

Cubase Essentials - Creative X-Fi - XP - Martin D12-20 purchased new in 1969 - Cool Edit - Shure SM58 which is still the best mic for pounding nails - MXL2001 russian made condenser mic

You are never alone with a schizophrenic.

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by thinkingcap » Mon Jan 31, 2011 5:35 pm

The manual does...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

hellomika
New Member
Posts: 34
Joined: Sun Jan 16, 2011 2:57 pm
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by hellomika » Mon Jan 31, 2011 7:37 pm

on page.. ??

thinkingcap
Grand Senior Member
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by thinkingcap » Mon Jan 31, 2011 7:48 pm

hellomika wrote:on page.. ??
I don´t know - Chapter is: "Customizing - where are the settings stored"
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...

hellomika
New Member
Posts: 34
Joined: Sun Jan 16, 2011 2:57 pm
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by hellomika » Mon Jan 31, 2011 8:53 pm

thanks! :)

Win: \Documents and Settings\<user name>\Application
Data\Steinberg\Track Presets
Mac: /Users/<user name>/Library/Application Support/
Steinberg/Track Presets/
(in the subfolders \Audio, \Instrument, \Midi, \Multi) as
*.trackpreset file

User avatar
BinaryAudio
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Dec 21, 2010 7:05 am
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by BinaryAudio » Mon Feb 07, 2011 11:10 pm

I'm having the same problem. I am trying to locate the "Insert Effects Presets", but they do NOT appear to exist under the suggested Track Presets folder.
The Cubase documentation (page 478) refers to every other type of preset, but there is no mention of the Insert Effect Presets.

They are not track presets, they are the presets that are saved from any mixer channel by clicking the small box icon next to "Inserts" at the top of the insert chain.

The reason I'm trying to find them is because my list of track presets has now filed one whole column (from the top of the screen to the bottom) and I cannot now see/access the "Save Preset" option.

The save preset function is at the bottom of the list, but the list will not scroll down, so I cannot see the save option. So I'm stuck at 63 preset entries..minimizing the Cubase window does not help because the list overlaps the Windows taskbar.

If I could find where the presets are stored, I could add/delete some presets manually...but where are they?
Is this a bug?
Asus X99-Deluxe | 16GB Corsair Vengeance DDR4 RAM | Intel i7 5930K CPU @4.2 GHz | Windows 10 64Bit | Cubase 9.5 & 10 PRO | RME Fireface UC | Access Virus TI | UAD-2 Quad x2

Guest

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by Guest » Tue Feb 08, 2011 12:23 am

These must be stored in the XML file in the App Data folder. I've checked the manual and in this section of the plugin referance manual it doesn't state where stored and creating a preset here and searching brings up no results. It isn't stored in the .cpr as it's available in multiple projects. I'd move the App Data folder to the desktop and re-start Cubase and see if there's any listed. If not, then that's where they are. Have you tried changing screen resolution or toggling Always On Top to see if you can access the rest of the list? Does moving your mouse to the bottom of the page not engage auto scrolling to the rest of the choices?

aeon604
New Member
Posts: 2
Joined: Thu May 03, 2012 10:32 pm
Contact:

Re: can i backup insert-fx-presets?

Post by aeon604 » Mon Aug 13, 2012 6:41 am

It looks like it is the "InsertsFolderPresets.PXML" file in AppData/Roaming/Steinberg/Cubase6.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests