Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sat Jan 15, 2011 4:33 am

There are still lots of reported issues and problems with C5.5.2, is there a Problem fix list for C6 ? i assume none of the reported problems were addressed as usual in their apparent haste to make this sudden "deadline" for C6 they seem to have issued themselves with recently (nothing to do with C5.5 being recently available on torrent sites of course) , just wanted to humour myself....
Last edited by Blackout on Sat Jan 15, 2011 5:32 am, edited 8 times in total.
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Stealth
Member
Posts: 490
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: Bugfixes in C6 from C5.5.2

Post by Stealth » Sat Jan 15, 2011 4:35 am

what bugs?

or do you mean feature requests...
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014), 16GB RAM, Steinberg UR22, OSX Mojave 10.14, Cubase 9.0.4

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sat Jan 15, 2011 5:22 am

problems that need fixing. there is a long, well documented list on this Cubase forum (before it moved). dont make me give you links...

do you call Solo not coming on for a sidechain channel when you hit solo on a group a feature request? do you call being able to drag a sound to Groove Agent 1 but not Battery a feature request? do you call being able to sort VST2 plugins into your own folders in the list but not VST3 plugins (for whatever reason) a feature request? etc etc

These ones i listed are not problems that necessarily CRASH Cubase. So they arent bugs. But they certainly arent "New Features" either. I call them "problems" that need to be addressed.

a list of C6 "fixes" not just new features would be welcome...

Cheers,
Blackout
Last edited by Blackout on Sat Jan 15, 2011 5:34 am, edited 1 time in total.
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Stealth
Member
Posts: 490
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Stealth » Sat Jan 15, 2011 5:33 am

Blackout wrote:So they arent bugs. But they certainly arent "New Features" either. I call them "problems" that need to be addressed.
agreed :)
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014), 16GB RAM, Steinberg UR22, OSX Mojave 10.14, Cubase 9.0.4

Guest

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Guest » Sat Jan 15, 2011 6:00 am

Blackout wrote:problems that need fixing. there is a long, well documented list on this Cubase forum (before it moved). dont make me give you links...
You're the one requesting a compilation of problem reports, so the least you can do is go first.

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sat Jan 15, 2011 6:17 am

hi Bentley,

im not requesting a problem report. Most of us here know the problems. im requesting a list of problem fixes. I cant provide you with a list of problem fixes only Steinberg can.

ive listed 3 of the problems...

heres a 4th one...Mix control on Reverence. Again, not a bug. but a problem that needs to be fixed. I am hoping that a lot of these have been addressed in C6. I assume they are only mentioning New Features at this point. The problem for me personally is that theres not a single new feature that even stirrs me to get out my credit card, but (for starters) the 4 that i mentioned (being able to move frozen parts would be a 5th on the list for some who still use this unfinished "feature" ) would certainly make my daily life easier and make me consider upgrading. You cant keep throwing more half-baked features on top of the heap and not make the previous ones you threw on the heap last time work properly first.

Based on Steinbergs track record i am confidently going to assume that many of the new features are going to be half-baked (like some of the C5 ones and some of the C4 ones and some of the C3 ones etc etc) and will be crippled in some fundamental and obvious way and not be fixed, as they have done for the C5 features and C4 features before them and C3 features etc.

Markers. Great idea. Why can we not do a numerical reorder of markers. Such a basic and fundamental function if you are going to add the concept of markers to your program. I would like to know if they have fixed this problem, for example.

for more issues see:

http://www.cubase.net/phpbb2/viewforum. ... 09177ed4a6

Cheers,
Blackout
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Guest

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Guest » Sat Jan 15, 2011 6:38 am

Hi

Are you asking about problems that have been confirmed by Steinberg or just user perceptions as to the existence or otherwise about a problem?

Forgive my ignorance but I'd not say dragging a sound to GA1 as opposed to a 3rd party VST is a problem as such particularly when I've never heard anything from the 3rd party.

As for reverence wet/dry, well what "real" reverb have you ever used that was not 100% wet by default.

The other problem of markers you mentioned, some changes have been made to the application, perhaps you could discuss those first or ask questions and the problem of VST not being able to be moved, did you hear about the Steinberg SKI?

paaltio
Junior Member
Posts: 173
Joined: Wed Dec 22, 2010 2:12 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by paaltio » Sat Jan 15, 2011 7:00 am

Yeah, one thing I'd like to know is whether nudging regions using keyboard shortcuts, with "Automation Follows Events" turned on, works now. After 5.5 it's been broken, and you either have to move regions by mouse, or turn off AFE and just select the automation alongside the regions, and then nudge with keyboard. Otherwise you'll overwrite the automation with incorrect data.

Also whether chasing with VST Expression works better would be one I'm interested in. Now on more complex sessions it's often necessary to start regions not just with one articulation specified always, because it won't chase correctly to the previous one, but in fact two articulations in a row. Otherwise it just won't reset and might still play the wrong articulation.
i9-7940X, ASUS PRIME X299-A, 128GB RAM, RME HDSPe AIO, GTX 1070, Windows 10 (1903)

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sat Jan 15, 2011 8:13 am

bentley wrote:Hi

Are you asking about problems that have been confirmed by Steinberg or just user perceptions as to the existence or otherwise about a problem?
Steinberg rarely (if ever) respond to suggestions for fixes to problems. Its part of their protocol for dealing with customers.

I think what we are hoping has been addressed are things that have been raised in the past, and have annoying "workarounds". I am hoping i no longer have to "workaround".

The nudging of parts is yet another problem paalito, definately, agreed...

Its possible a lot of these issues have been addressed and not just let ride. perhaps i should not jump the line too fast. Lets see what problems have been fixed first...my post was not to rant so much about the problems but just request a fix list first please :)
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

dirkpiano
Junior Member
Posts: 53
Joined: Tue Dec 28, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by dirkpiano » Sat Jan 15, 2011 5:19 pm

Blackout wrote:Markers. Great idea. Why can we not do a numerical reorder of markers. Such a basic and fundamental function if you are going to add the concept of markers to your program. I would like to know if they have fixed this problem, for example.
Manual P141: "Reassigning Marker ID's" looks like a new function. "The marker ID's of the selected type are reassigned to match the order of markers on the marker track"
Windows 10 Pro - Cubase 8.5 (x64)
System: CPU: Core I5-6600, Motherboard: ASRock Z170M Pro4S , GPU: NVIDIA GTX 970 (4Gb)
RAM: Corsair 16Gb DDR4 2400Mhz
Disks: Samsung SSD 850 EVO 500Gb (system disk), Seagate SSHD (hybrid) 2Tb (data, 7200rpm), external USB3.0 1Tb (backup, 7200rpm)
Audio: M-Audio Fast Track Ultra
Midi: M-Audio Keystation Pro 88

Puma0382
Senior Member
Posts: 1719
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Puma0382 » Sat Jan 15, 2011 5:49 pm

Be nice to read if things like this got 'fixed' too:-
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=142992



I have a selection of others I store away as the occasion takes me:-

[Confirmed Bug] Automation
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 174#882174

Bug: Insert Silence sometimes does nothing?
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=874926#874926

SB: please fix these three things
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=136262

[Bug?] - 5.5 - MIDI Automation being turned off on reload
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=137171

Repeatable OMF import bug
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=123493
Being investigated by JHP

Move to back/front? (Drum editor bug)
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=131514


[EDIT] Removed items now fixed (01 Feb 2011)
Last edited by Puma0382 on Tue Feb 01, 2011 6:31 pm, edited 3 times in total.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.0.30, WaveLab Pro v9.5.50, Studio One v4.5.2, Addictive Drums 2, Komplete 10, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sat Jan 15, 2011 6:18 pm

excellent Puma.

Steinberg are aware of all of these points in this thread obviously as the have been posted on their forum for some time. Now lets get a list of how many problems have been fixed in C6 by Steinberg.

This will be interesting. Dont let us down Steinberg!

Blackout
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3493
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by raino » Sat Jan 15, 2011 10:00 pm

+1
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win7 Home Premium 64bit (downgraded after disastrous Win10 upgrade), Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Guest

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Guest » Sun Jan 16, 2011 1:10 am

Inserting Silence is a problem I have occasionally, which means I must manually move bars and adjust signatures accordingly.

P.S. Regarding those three other things riffwraith was talking about, normally those kinds of things are fixed ad hoc so long as people keep asking.

Puma0382
Senior Member
Posts: 1719
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Puma0382 » Sun Jan 16, 2011 12:07 pm

bentley wrote: ...those kinds of things are fixed ad hoc so long as people keep asking.
You're right of course...

so on his behalf - bumpity bump, bump...!! :)

One more...

Bug? Editing Key in Score Editor fails in 5.1.0
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=126974


And, here's a cool Feature Request that would make BDesigner useable in a recording situation...:-
FR: Recording Beat Designer pattern changes
http://cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=959292#959292

[EDIT] Removed items fixed (01 Feb 2011)
Last edited by Puma0382 on Tue Feb 01, 2011 6:35 pm, edited 1 time in total.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.0.30, WaveLab Pro v9.5.50, Studio One v4.5.2, Addictive Drums 2, Komplete 10, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sun Jan 16, 2011 2:46 pm

of course, theres the ongoing problem of the non-standard windows behaviour of Cubase that many have continually complained about. This problem alone has caused some users to post that they are leaving Cubase for another platform due to the frustration.

This is a "problem" that needs fixing also. I wander if this has been addressed in Cubase 6
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Puma0382
Senior Member
Posts: 1719
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Puma0382 » Sun Jan 16, 2011 3:30 pm

Blackout wrote:of course, theres the ongoing problem of the non-standard windows behaviour of Cubase that many have continually complained about. This problem alone has caused some users to post that they are leaving Cubase for another platform due to the frustration.

This is a "problem" that needs fixing also. I wander if this has been addressed in Cubase 6
No it hasn't - it was mentioned by ChrisB elsewhere there are no changes to this area in C6

See this thread too:-
http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... =19&t=1892
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.0.30, WaveLab Pro v9.5.50, Studio One v4.5.2, Addictive Drums 2, Komplete 10, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Sun Jan 16, 2011 4:10 pm

Strike 1...
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

User avatar
KDEF2004
Member
Posts: 206
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:16 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by KDEF2004 » Sun Jan 16, 2011 9:55 pm

Would be a full bummer, if things that were wacky in v5 are not addressed in this update. Doesn't make sense to upgrade for that price, if all we're going to do is beta test those and new bugs introduced. I can't wait till the first few people get it, install it, test it and then the flood gate of rants... :lol: This will be one heck of a year.
Lenovo IdeaPad 330, Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce GTX 1050 Beringer UMC404HD, Cubase 10.0.30, Wavelab 9.5.5.0, Specttralayers 6, Pro, Reason 10,HSO 1.5 VSTI'S & FX'S

https://www.instagram.com/djkdef/

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Mon Jan 17, 2011 7:30 am

another "problem" that needs to be addressed, ...."Always On Top" option for the pool.

http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 4a4bfece44

We have the option for so many other windows but they go and then "forget" to do it for the pool. just hampers workflow. I would assume that Steinberg will have fixed this for Cubase 6 based on their supposed dedication to workflow that is heralded in their Cubase 6 demonstration videos...right?
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Chris Beuermann

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Chris Beuermann » Mon Jan 17, 2011 10:26 am

Hello,
...."Always On Top" option for the pool
This is by design. This is to prevent that you delete important files when the Pool should be in Focus. The same applies for the MediaBay.

Cheers,

Chris

Conman
Senior Member
Posts: 2116
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:31 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Conman » Mon Jan 17, 2011 12:00 pm

Are we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yet.

Can't wait to get the new car mommy, bet its got flat tyres, bet it's not electric, bet it aint got satnav, bet it got no sunroof, Wah! Still no cupholders!, aint got ipod, Are we there yetAre we there yetAre we there yetAre we there yet?

It's not out yet ladies. :mrgreen:
Asus P6T deluxe; Core i7 920 2.67gHz; 12gig ram; Win7 Pro SP1; Roland Octa-Capture usb inteface; Cubase 6; and no 3rd party additions couple of hard drives PSU 750watt; NVidia GE Force 9600.
"An entrepreneur accepts that the world is the way that it is and goes about changing it rather than waiting for someone to make it easy for them."

User avatar
Robert Kooijman
New Member
Posts: 23
Joined: Mon Jan 17, 2011 12:15 pm
Contact:

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Robert Kooijman » Mon Jan 17, 2011 12:37 pm

Chris Beuermann wrote:Hello,
...."Always On Top" option for the pool
This is by design. This is to prevent that you delete important files when the Pool should be in Focus. The same applies for the MediaBay.
Cheers,
Chris
Chris,
with all respect, but you keep on repeating the old "by design" phrase.
I'm not buying this since "by design" can very well be used creatively to sort out this issue.

I'm honestly amazed and very disappointed if Steinberg still hasn't fixed some kind of "always on top" for the MB and pool.
Using the MB in a multiple monitor setup is a pain and instantly kills workflow.

As long as this is not addressed, I absolutely refuse to spend *ANY* money on *ANY* Steinberg update.
Windows 10 X64, Asrock Z390 Extreme4, i9-9900k, 64GB 3200Mhz CL14 RAM , 3 x 2TB m.2 NVMe SSD, Fatar SL880 & TMK88 keyboards, Korg Wavestation & Padkontrol, DIY 8-fader MIDI controller using Teensy LC, Samsung 55" 4K & 2 x 27" monitors, Steinberg Midex-8, Cubase 10.0.20, Studio One 4.5.1, Vepro 7.0

Blackout
Member
Posts: 485
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:13 am

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Blackout » Mon Jan 17, 2011 1:43 pm

Chris Beuermann wrote:Hello,

This is by design. This is to prevent that you delete important files when the Pool should be in Focus. The same applies for the MediaBay.

Cheers,

Chris
Firstly thank you Chris for commenting on this thread. We will take it that you (and thus Steinberg) are therefore aware of all of the problems listed, ie Steinberg has recieved this problem "feedback" list and should be addressing them, not ignoring them.

Secondly please Steinberg do not treat us like we are a bunch of idiots. The "Always on Top" is an OPTION on other windows, that we can always turn off. if we are continually deleting important files we dont have to turn it on. But there are many that do want this OPTION and know how to use software.

I am glad Steinberg did not design my car otherwise they would limit its speed to 30MPH because they assume i dont know how to drive and will crash...

Please give us this OPTION.

Thank you for confirming reciept of the other problems/issues in this thread also.
Robert Kooijman wrote:
As long as this is not addressed, I absolutely refuse to spend *ANY* money on *ANY* Steinberg update.
Strike 2...

here you see again, we would rather these problems in this tread were addressed than the addition of more "features" such as guitar plugins. We already have NI's Guitar Rig (if we need it). The amount of development programming used up to "reinvent the wheel" that should have been used to fix these problems is a bad use of your programmers. Users will happily pay for Cubase 6 with these problems fixed properly over more plugin additions. Why you feel the need to ignore the problems but just pile on more stuff is such a bad company protocol..if all the problems in this thread were addressed i would upgrade to Cubase 6 in a second...(and it seems others as well)..

Blackout
Last edited by Blackout on Mon Jan 17, 2011 2:11 pm, edited 1 time in total.
Cubase 8.5.30 / UAD2 Quad + UAD2 Solo / Win7 x64 SP1 / Asus X99 Deluxe II MB / 12 Gig DDR3 Samsung Ram / NVIDIA GT730 /Steinberg UR824 Audio Interface x2

Guest

Re: Fixes/Problems in C6 from C5.5.2..a list please?

Post by Guest » Mon Jan 17, 2011 2:04 pm

we would rather these problems in this tread were addressed than the addition of more "features" such as guitar plugins.
Hi Blackout,

Let me first start out by saying that although I am sure you are well intentioned, I do believe there is something wrong here with your analysis.

Now, while Cubase over the years has maintained it's edge over the competition due to its' non-proprietary nature, this has also opened up the way for many developers to create things such as plugins and so on that can work in many different DAW systems.

So while the standards remain open, Steinberg will always choose to package sound libraries, effects etc in order to give newcomers a feel for creating music on what is essentially the best priced and most stable DAW package on the market.

This does not mean though that Steinbergs' core development team are actually involved in any way with the creation of specific plugin's, as that is the purpose of open standards, so the notion that steinberg developers are spending time on plugin creations while neglecting aspects of the program is completely unfounded.

VST benefits everyone in the long run because it means there is the greatest possible choice within human bounds of creative potential.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests