How to setup sends on the Master Bus?

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
D20
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:16 pm
Contact:

How to setup sends on the Master Bus?

Post by D20 » Tue Jan 17, 2012 9:27 pm

Currently, i mix and master everything within my project. The finished track i export is straight from the project.

The master out doesn't have the ability to have sends on it though. Is there an easy way i can set this up? Possibly for parallel compression mainly.

Many thanks in advance!

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by Split » Tue Jan 17, 2012 9:39 pm

Instead of routing to the L/R buss set up a group track and route to that.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

D20
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:16 pm
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by D20 » Tue Jan 17, 2012 9:40 pm

Split wrote:Instead of routing to the L/R buss set up a group track and route to that.
So setup a Group Track and route everything to that and then to the Stereo Out?

User avatar
Split
Grand Senior Member
Posts: 5285
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:06 pm
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by Split » Tue Jan 17, 2012 9:46 pm

D20 wrote:
Split wrote:Instead of routing to the L/R buss set up a group track and route to that.
So setup a Group Track and route everything to that and then to the Stereo Out?
Yeah, then you'll have sends.

Effectively a dummy master channel.
??????Split
Cubase 10|MOTU 16A
Still at it... just!

D20
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:16 pm
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by D20 » Tue Jan 17, 2012 9:49 pm

Split wrote:
D20 wrote:
Split wrote:Instead of routing to the L/R buss set up a group track and route to that.
So setup a Group Track and route everything to that and then to the Stereo Out?
Yeah, then you'll have sends.

Effectively a dummy master channel.
Sweet!
Many thanks for your replies!!!

supergroover
New Member
Posts: 8
Joined: Tue Jan 03, 2012 11:03 pm
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by supergroover » Wed Jan 18, 2012 10:22 am

You could also export the unmastered audio file and set up a mastering project. Then you have enough power and processing options till your heart is content.

User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4721
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

Re: How to setup sends on the Master Bus?

Post by curteye » Wed Jan 18, 2012 11:43 am

supergroover wrote:You could also export the unmastered audio file and set up a mastering project. Then you have enough power and processing options till your heart is content.
Aloha and +1
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac i7 2.8Gz 16GB-10.10x...../C5.5/6.5/7.5/CP8
MBP 3.0Gz......16GB-10.10x.../CP8

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests