CC121 and Wavelab

All about Steinberg's Advanced Integration Controller CC121.
Post Reply
spyder
Member
Posts: 252
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

CC121 and Wavelab

Post by spyder » Thu Jan 13, 2011 5:52 pm

It seems strange to me that the CC121 does not work with Wavelab. They are all from the same company and if, like me, you use Cubase and Wavelab, it can be really frustrating that the controller only works on one package. After all when I am working I am flipping between C5 and W7, and in the latter I have to resort to mouse.

Would it be possible to get CC121 working on Wavelab, at least for transport and possibly the A1 knob and some user-assignable commands?
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.15 Wavelab Elements 9.5.50, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

yannickm
New Member
Posts: 22
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:40 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by yannickm » Fri Jan 14, 2011 1:37 am

you can use it somewhat.
in the global preferences, under options, check use midi shortcuts and select cc121 from the drop down.
from the customize commands window, select the function click edit shortcut and click the button on the cc121. I haven't figured any way to use the fader or AI knob or jog though...

yannick

spyder
Member
Posts: 252
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by spyder » Sat Jan 15, 2011 4:43 pm

I don't see "Use MIDI shortcuts". Under Global Pref/Options there are 4, but no midi shortcut option. I have W7 Elements, maybe the option is only in the full version?
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.15 Wavelab Elements 9.5.50, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

yannickm
New Member
Posts: 22
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:40 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by yannickm » Sat Jan 15, 2011 5:32 pm

sorry, i didn't see you had element version. I believe you are right and it is only in the full version...

yannick

spyder
Member
Posts: 252
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by spyder » Sat Jan 15, 2011 6:11 pm

OK. The bottom line though is that it would be good if Steinberg take notice and allow CC121 to work with Wavelab! As many have noted, it is an expensive piece of kit, and working with Wavelab would give it additional functionality for many Cubase/Wavelab users!
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.15 Wavelab Elements 9.5.50, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

petepraise
New Member
Posts: 10
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:29 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by petepraise » Wed Sep 14, 2011 4:31 pm

I have Wavelab 7 and the use midi shortcuts takes no effect at all. I have an N12 and a CC121 and I use them both with C6 and love them. But I can't use any of them with W7 and its driving me nuts.
I looked in the help and manual and they seem to have convienently ignored use midi shortcuts. I'm begining to wonder if they knew it didn't work.

Anyone know how to get either hardware working I'd love to know.

PP
If you meet me and forget me you've lost nothing,
if you meet Jesus and forget Him you've lost Everything!

valsolim
Member
Posts: 237
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:54 pm
Location: Brno, Czechia
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by valsolim » Wed Sep 21, 2011 9:44 pm

Hello,

it was already mentioned on the WaveLab 7 forum (https://www.steinberg.net/forum/viewtop ... ilit=CC121) that the full support for CC121 is planned for WaveLab 7.2 which should be released every moment! ;-)

Best regards
--
Miloslav
Cubase Pro 9.5, Dorico Pro 2, HALion 6, WaveLab Pro 9.5, Windows 10, Plogue Bidule, Cognitone Synfire, Celemony Melodyne, MeldaProduction, ToneBoosters, Voxengo, Steinberg MR816csx, Presonus DigiMax FS, ART HeadAmp 6 Pro, IK Multimedia ARC 2, Adam Audio A7X + Sub10, AKG K271 mkII, TC Electronic Konnekt 24D, Steinberg UR22, Audix D2, D4, D6, i5, ADX-51, Sennheiser e614, 2x Shure SM137, Røde NT1-A, DPA 4099 S/U, Roland FC-300, Steinberg CC121, Yamaha KX49

spyder
Member
Posts: 252
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by spyder » Sat Dec 10, 2011 12:49 pm

..and great to see that 7.2 has arrived. Many thanks to PG and the team.
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.15 Wavelab Elements 9.5.50, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Mon Feb 13, 2012 10:32 pm

Unfortunattely it still doesn't work here. I work with Cubase 6 and WaveLab 7. Both the latest updates. 64-bit system, 64-bit versions of the software of both DAW's and the 64-bit cc121 software. My BCF2000 and Frontier Tranzport just work OK with WaveLab, but WL7 just won't respond to the cc121. In Cubase it works just fine..................?
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

User avatar
playz123
Junior Member
Posts: 178
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:09 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by playz123 » Mon Feb 13, 2012 11:08 pm

arnomusicman wrote:Unfortunattely it still doesn't work here. I work with Cubase 6 and WaveLab 7. Both the latest updates. 64-bit system, 64-bit versions of the software of both DAW's and the 64-bit cc121 software. My BCF2000 and Frontier Tranzport just work OK with WaveLab, but WL7 just won't respond to the cc121. In Cubase it works just fine..................?
Have you set up the CC121 in Options>Remote Control Devices?
Cubase 10.0.40, Cubase 9.5.50, WaveLab 9.1.0, 2014 Mac Pro, 3.5 GHz, 6 core, OS 10.14.6, 32 GB RAM, RME Multiface II with HDSPe interface, CC121.

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Wed Feb 15, 2012 12:32 am

playz123 wrote:
arnomusicman wrote:Unfortunattely it still doesn't work here. I work with Cubase 6 and WaveLab 7. Both the latest updates. 64-bit system, 64-bit versions of the software of both DAW's and the 64-bit cc121 software. My BCF2000 and Frontier Tranzport just work OK with WaveLab, but WL7 just won't respond to the cc121. In Cubase it works just fine..................?
Have you set up the CC121 in Options>Remote Control Devices?
Yes I have.
The cc121 works just fine with Cubase
The BCF2000 works fine with Cubase
The Tranzport works fine with Cubase

The cc121 doesn't work with WaveLab. No commands are received in WaveLab
The BCF2000 works fine with WaveLab
The Tranzport works fine with WaveLab

I don't understand why WL doesn't receive any cc121 control information when I touch the cc121 buttons......??

The Tranzport (RF receiver) is connected via a USB hub.
The BCF2000 is connected directly to a USB input port on the PC
The cc121 is connected directly to a USB input port on the PC

I use the latest software and drivers and firmware on all components.
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

Chris Beuermann

Re: CC121 and Wavelab

Post by Chris Beuermann » Fri Feb 17, 2012 11:56 am

Hello Arnomusicman,


Perhaps trashing the Wavelab preferences will help. You will find it at the same location as the Cubase preferences:

C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Steinberg

Cheers,

Chris

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Mon Feb 20, 2012 11:25 pm

I cannot find this folder on my W7 Home 64-bit system.

It looks like my cc121 just isn't sending any MIDI messages (connected through USB) without the Cubase Ready 'on'.
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Thu Mar 01, 2012 1:32 am

Chris Beuermann wrote:Hello Arnomusicman,


Perhaps trashing the Wavelab preferences will help. You will find it at the same location as the Cubase preferences:

C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Steinberg

Cheers,

Chris
I found something alike and I deleted the file. It helped with my other WL7 issue of not recognizing tracknames while importing CD's. That works fine now. But the cc121 issue isn't solved yet. It doesn't respond at all. Not from the cc121 to WL, and not from the PC to the cc121.
Like I wrote before, it works as a charm in Cubase 6. And the Frontier Tranzport and the Behringer BCF2000 do their job just fine with boch Cubase AND WaveLab. What's wrong with my setup/cc121?
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

Stefan Schreiber
Moderator
Posts: 190
Joined: Tue Dec 14, 2010 10:49 am
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by Stefan Schreiber » Thu Mar 01, 2012 9:20 am

Hi arnomusicman,

I just checked it myself and here it is running like it should even with the Cubase ready LED blinking.
Did you install the latest TOOLS for CC121 version 1.7.2 ?
Did you choose in the device editing window active and as In-Port the CC121?

Best regards,
Stefan Schreiber
Stefan Schreiber - Senior Marketing Manager Hardware
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Fri Mar 02, 2012 8:27 pm

Stefan Schreiber wrote:Hi arnomusicman,

I just checked it myself and here it is running like it should even with the Cubase ready LED blinking.
Did you install the latest TOOLS for CC121 version 1.7.2 ?
Did you choose in the device editing window active and as In-Port the CC121?

Best regards,
Stefan Schreiber
Hi Stefan,

Yes, all checked and correct. But still not a single sign of life of the cc121 in WL7. I sent you a PM with a screen-view. Maybe you can tell me more after that you've checked that picture.
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

User avatar
Uwe Huebner
Site Admin
Posts: 206
Joined: Tue Dec 14, 2010 3:51 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by Uwe Huebner » Mon Mar 05, 2012 9:44 am

Damit das CC121 von WaveLab 7.2.1 unterstützt wird, muß die aktuelle Firmware 1.5 installiert werden.
http://www.steinberg.net/de/support/dow ... cc121.html
Uwe Huebner, Deputy Support Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud

arnomusicman
New Member
Posts: 41
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by arnomusicman » Mon Mar 05, 2012 10:45 pm

Uwe wrote:Damit das CC121 von WaveLab 7.2.1 unterstützt wird, muß die aktuelle Firmware 1.5 installiert werden.
http://www.steinberg.net/de/support/dow ... cc121.html
Finally solved. How stupid of me......!
I thought I had done de update together with the 1.7.2 Tools update. But of course I had not. Just now I read the proper instructions for the Firmware update. And indeed it was'nt the right one. My fault. Thanks very much for your patience. Well done! It works just fine now.
Keep up the excelent work guys.
Computer HW: i7-980 6-core CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 24GB tripple channel DDR3 RAM, Samsung EVO 850 250GB+1TB SSD's, WD Caviar Black 500GB, 2x1TB HDD's, WD MyCloud 4TB network backup
Computer SW: Windows 10 home 64-bit, Steinberg Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, HALion 6, The Grand 3, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance, IK Multimedia Miroslav Philharmonik 2, Arturia V Collection 5, EastWest Symphonic Choirs Expansion
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline console and lots of outboard gear (Joemeek, Drawmer, SPL etc.)
Recorders and players: Tascan 112MKII, 134 Syncaset, 238 syncaset, MD-301MKII, DA-30MKII, DV-D01U
Monitoring: Samson 120a amp, Avantone Mixcubes, Yamaha HS80M's and HS8S subwoofer and 6 AKG headphones

User avatar
cmaffia
Member
Posts: 577
Joined: Mon Jan 02, 2012 4:38 pm
Location: Queens, New York
Contact:

Re: CC121 and Wavelab

Post by cmaffia » Mon Mar 12, 2012 12:42 pm

I would love to know what the settings and connections are in order to use the CC121 in Wavelab 6. I am thinking
2 Cascaded Tascam DM3200's - IF-FW/DMMKII - IF-AN/DM - Tascam DA-3000 Mastering Recorder - Apogee Rosetta 200 - Cubase 9.0.30 - Sweetwater Creation Station 400 - i7-3770, 3.4GHz Quad Core - 8GB RAM - Windows 7 & 10 Home - UAD-2 Solo - UAD-2 Duo - Steinberg CC121 - 2 x Frontier Tranzport - Wavelab 9 32/64-Bit

Bandcamp: The Sweats
Check out The Bastudio

Post Reply

Return to “Steinberg CC121”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest