Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

I have cubase 8.5 up to 10. The Hub loads but none of them are showing the news and tutorials. Tried trashing preferences but no joy. Im using iMac and Mojave OS
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23662
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

This is already discussed here on the forum. So far it's not really clear the cause of it. It's definitely macOS only (I can reproduce it even on macOS 10.13). Once this happens, all Cubase versions installed are affected. It seems to be not linked with the eLCC version. So far a mystery for me.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

Its very strange-Ive tired everything including Security & Privacy and Accessibility Panels. Ive also made sure my eLicence is up to date.
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

SRN2016
New Member
Posts: 30
Joined: Tue Nov 15, 2016 1:14 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by SRN2016 »

This has started happening to me since installing Cubase 10.0.15, prior to that it worked fine. Using the latest eLicenser and Mojave 10.14.3.
Cubase 10.0.60, 10.5.20 Wavelab 10.0.40, macOS 10.15.6 Mac Mini 3.2 GHz 6-Core Intel Core i7, 16 GB RAM, SSDs, MOTU 624 & 8D.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23662
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Do you have an older Cubase installed? Can you see the same in the older Cubase version? I can reproduce it with any Cubase version now.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

Yes I have other versions installed back to 8.5 but its sill the same. I did get in ouch with Steinberg and they've said
"We are aware of the situation, this may be a bug in the software. If the bug is confirmed, an update on the eLicenser Control Center should fix it"
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

User avatar
Gentle Rabbit
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Feb 14, 2019 7:15 am
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Gentle Rabbit »

This also has started happening to me since installing Cubase 10.0.15, prior to that it worked great. Using the latest eLicenser and Mojave 10.14.3. on my Mac Mini 2018 model 3.2GHz Intel Core i7 with 16GB 2667 MHz DDR4 memory on a solid high speed WiFi network, so I don't believe it's a hardware issue. Hope it gets some corporate attention because this feature was a lot more than eye candy to me. Great forum, and good to know I'm not alone with the the joys, and an occasional hiccup using the worlds greatest DAW bundle.
Gentle Rabbit 🐰

kemccarthy
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Dec 23, 2018 7:28 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by kemccarthy »

I have Cubase Pro 10.0.10 and the News have not been loading in the hub for several days now. I understand there is an update to 10, how can I access it other than through the Hub?

john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

I just amazed at the lack of speed sorting this problem
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

Marce0760
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Oct 17, 2016 4:35 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Marce0760 »

Same issue with CUBASE LE AI Elements 9 for a few days now.

coreform
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Jul 31, 2016 6:46 am
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by coreform »

The Hub will tell you there is no connection but won't detect when a connection is (re)established, you have to close Cubase 10 and open it again. Lacklustre UX right there.

kemccarthy
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Dec 23, 2018 7:28 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by kemccarthy »

coreform wrote:
Fri Mar 01, 2019 1:46 am
The Hub will tell you there is no connection but won't detect when a connection is (re)established, you have to close Cubase 10 and open it again. Lacklustre UX right there.
Still not loading for me, any time at all. Updated to 10.0.15 by going online through a web browser.

SRN2016
New Member
Posts: 30
Joined: Tue Nov 15, 2016 1:14 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by SRN2016 »

Just launched Cubase and news & tutorials has appeared:-) Was not working yesterday. Thanks to Steinberg for hopefully fixing this.
Cubase 10.0.60, 10.5.20 Wavelab 10.0.40, macOS 10.15.6 Mac Mini 3.2 GHz 6-Core Intel Core i7, 16 GB RAM, SSDs, MOTU 624 & 8D.

john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

Yes!! same for me! Cubase 10
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

saxobob
New Member
Posts: 10
Joined: Sat Feb 25, 2017 7:18 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by saxobob »

I have this problem on Windows 10, on Cubase Pro 10.0.15, starting today (10.0.15 has worked fine until today). Martin in an earlier post said "It's definitely macOS only" - well not in my case.

Erik Furenach
New Member
Posts: 5
Joined: Thu Dec 14, 2017 9:18 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Erik Furenach »

Same problem here, Win 10’ Cu 10.0.15 Built 136’
Cu works perfectly except error msg “no internet connection detected” in the hub.
Prob started on, or shortly before April 7th.

blackmanjoe
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Jan 15, 2019 12:32 am
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by blackmanjoe »

I have the same problem started today around 5pm

nynemilla
New Member
Posts: 20
Joined: Wed Oct 02, 2013 4:54 am
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by nynemilla »

I am having this problem just started. I have updated elicenser and same issue is occurring still. I am on a Win 10 OS. It is doing this in every version of Cubase 9, 9.5, 10. Nothing has been changed or installed on my system. Last time I had this problem was 3 years ago and it was a plugin blocking the internet via firewall... Needless to say my system has been running flawless since getting rid of that old plugin 3 years ago.... UNTIL today, when it decides to not work correctly anymore.
Custom rig, i7 3770k, 16gb ram, 8TB HD, Windows 7 Pro 64bit OS
Cubase Pro 9.0.20 64 bit and all previous versions since 5 , Nuendo 4.3/5.5 NEK, Pro Tools HD 10.3.9
Motu 828mk2/RME UFX, UR22 etc...

Mike07
New Member
Posts: 10
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:00 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Mike07 »

Same here. Cubase 10.0.15 and Win 10.
Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Cubasis, Win 10

planetsundaystudios
New Member
Posts: 21
Joined: Tue Nov 21, 2017 8:46 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by planetsundaystudios »

Same here on Windows 7!

TonyF
New Member
Posts: 29
Joined: Sat Mar 25, 2017 6:23 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by TonyF »

Same here. Windows 10. Cubase Artist 10.

Billy99
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Apr 07, 2019 3:58 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Billy99 »

Same hub problem. Windows 10 and just upgraded from AI 9.5 to 10.0.15 Elements

john springate
Member
Posts: 384
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by john springate »

seems to be working ok now
Cubase 9 iMac 2011 i7 16Gb Ram Steinberg UR22

bassbill
New Member
Posts: 11
Joined: Fri Feb 28, 2014 1:52 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by bassbill »

Same here, it just this problem just appeared today. Was fine till yesterday. No updates of any sort in the meantime...

Jeff Hijlkema
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jan 07, 2018 6:24 pm
Contact:

Re: Steinberg Hub Not loading News and Tutorials

Post by Jeff Hijlkema »

Add me to this list...all was just working fine, uptil this morning it said 'No internet connection detected'.
I remember a few weeks ago I had the same problem, but then it was easily fixed by restarting my computer.
Might it have to do something with the februari 2019 update that I did a few weeks ago?

Locked

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest