Track off bar in a weird way

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Mon Jul 23, 2018 10:47 pm

Why do I get this (see picture attached):
MoveTracks.png
(12.93 KiB) Not downloaded yet
All tracks are off by a bit. It is really a lot of work to get them back again. It happened before in older versions and now again in Cubase Pro 9.5 (Windows 10 up to date)

Unfortunately, I have not found out why and when this happens. It is just there, when I reopen the project .... maybe after a crash??

I can not just select all and move them back to place. Nothing happens: The start of the tracks looks like this:
MoveTracksBeginning.png
(9.83 KiB) Not downloaded yet
Thanks,
Jonas

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 4066
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by raino » Tue Jul 24, 2018 12:12 am

It would be helpful to have some more info. A screen grab that in addition to showing the parts like your first pic also includes most of the Project Window with one of the misaligned Parts selected so we can see what settings the info line shows for the Part would be a good start. Also make sure to include the snap settings in the image.

I have no idea what you are trying to show in your second pic.

Remember the more specific and informative you are, the more likely other folks can help you.
rodger

Cubase Pro 10.5, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Wed Jul 25, 2018 12:16 am

Sorry my fault and I found out: I happened to activate accidentally TempoTrack. That moved all the parts a bit off. If you then try to align, it does not work.
Thanks for answering me!!

Yes, the second picture is useless, I agree! It does not make a difference at the beginning of each project, if tempotrack is on or off.

Jonas

jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Wed Nov 07, 2018 11:49 am

Ok, I still get this. I did some studies and created a test project.
I am not sure in what state the project hast to be, but the problem is the following:
If I put the cursor at at position 3
EditorWindow.png
(331.24 KiB) Not downloaded yet
, and check in the editor
The attachment EditorWindow.png is no longer available
, the cursor is actually at 2.7.
When I then cut it, exactly the problem with the above situation starts. If I copy or move it somewhere else , it does not start at the right position
This is independent of the activation of tempo track.

jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Wed Nov 07, 2018 11:50 am

jonas3025 wrote:
Wed Nov 07, 2018 11:49 am
Ok, I still get this. I did some studies and created a test project.
I am not sure in what state the project hast to be, but the problem is the following:
If I put the cursor at at position 3
EditorWindow.png
(331.24 KiB) Not downloaded yet
, and check in the editor
The attachment EditorWindow.png is no longer available
, the cursor is actually at 2.7.
When I then cut it, exactly the problem with the above situation starts. If I copy or move it somewhere else , it does not start at the right position
This is independent of the activation of tempo track.

jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Wed Nov 07, 2018 11:52 am

Ok, I still get this. I did some studies and created a test project.
I am not sure in what state the project hast to be, but the problem is the following:
If I put the cursor at at position 3
ProjectWindow.png
(511.9 KiB) Not downloaded yet
, and check in the editor
The attachment EditorWindow.png
EditorWindow.png
(331.24 KiB) Not downloaded yet
, the cursor is actually at 2.7.
When I then cut it, exactly the problem with the above situation starts. If I copy or move it somewhere else , it does not start at the right position
This is independent of the activation of tempo track.

KHS
Member
Posts: 427
Joined: Wed Dec 20, 2017 4:05 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by KHS » Wed Nov 07, 2018 12:08 pm

In the project window the grid is set to 1000ms instead of bars/beats.
Also notice you have selected time stretching instead of normal arrow tool.
Cubase Pro 10.0.50 - Steinberg UR242 - Windows 10 Latest build - I7-7700K - Gigabyte GTX1070 Xtreme Gaming - 16GB RAM - Gigabyte Gaming 5 Z270 mobo - Corsair MP510 960 GB - Corsair MP510 1920 GB - Samsung 840 EVO 240 GB - Crucial MX300 525 GB.

jonas3025
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Track off bar in a weird way

Post by jonas3025 » Fri Nov 09, 2018 2:37 pm

Thank you. This solved it! 😀

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests