Process Plugin separate functions from DOP

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Tue Jun 12, 2018 5:14 am

Hello,

I'm having a difficult time adjusting to only having DOP to process my sound clips. It is extremely good at processing whole pieces of audio, and I appreciate the ability to be able to undo something later down the road when needed. It saves a lot of hard drive space having this feature.

My gripe is that I used Process Plugin or just simple processes for small range selections in giant pieces of audio. Waiting for a long period of time for DOP to just simply attenuate a breath is torture and demoralizing.

Or trying to use Autotune through DOP in Graphical Mode doesn't work. (Or am I missing something here?) When I use Autotune, I use it for a word here and there, not a whole file.

There are many instances where I can go on, but I will sum up with this.

Please consider bringing back regular old Process Plugin and Processes. It was lightning fast and effective. I am not saying to get rid of DOP. I love Direct Offline Processing, but it is a whole different feature altogether. Don't you agree?
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

User avatar
ffg
Member
Posts: 606
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by ffg » Wed Jun 13, 2018 8:30 pm

Completely agree, much more awkward to use than the old process.
best wishes

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 8.3
Cubase 9.5
MacPro 3.3 6-core OSX 10.12
Macbook Pro OSX 10.14
RME Fireface 802
RME Fireface 800

stingray
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:55 am
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by stingray » Thu Jun 14, 2018 8:53 am

JoDell19 wrote:
Tue Jun 12, 2018 5:14 am
My gripe is that I used Process Plugin or just simple processes for small range selections in giant pieces of audio.
?? You can still do that. You can select a range with the range selection tool and then select Audio / Processes / Gain (for example). This applies gain just to the range selection and it doesn't take long at all. And you can also call any process or plugin via a key command, as before.

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Tue Jun 19, 2018 12:11 pm

stingray wrote:
Thu Jun 14, 2018 8:53 am
JoDell19 wrote:
Tue Jun 12, 2018 5:14 am
My gripe is that I used Process Plugin or just simple processes for small range selections in giant pieces of audio.
?? You can still do that. You can select a range with the range selection tool and then select Audio / Processes / Gain (for example). This applies gain just to the range selection and it doesn't take long at all. And you can also call any process or plugin via a key command, as before.
Try doing a process plugin with Autotune in graphical mode and let me know if you are able to get it to work. It won’t track on my end. Anyone else able to reproduce this?
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

stingray
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:55 am
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by stingray » Tue Jun 19, 2018 2:42 pm

JoDell19 wrote:
Tue Jun 19, 2018 12:11 pm
Try doing a process plugin with Autotune in graphical mode and let me know if you are able to get it to work.
That seems to be a separate issue. My comment related to the general use of DOP with range selections, which seems to be OK here. I don't use autotune so cannot comment on that.

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Fri Jun 22, 2018 2:02 pm

stingray wrote:
Tue Jun 19, 2018 2:42 pm
JoDell19 wrote:
Tue Jun 19, 2018 12:11 pm
Try doing a process plugin with Autotune in graphical mode and let me know if you are able to get it to work.
That seems to be a separate issue. My comment related to the general use of DOP with range selections, which seems to be OK here. I don't use autotune so cannot comment on that.
Yes, it is definitely a different issue. I, too, am receptive to the DOP as a function. But this change of not being able to use autotune (graphical mode) as a process plugin makes it difficult to justify using N8 for me. It completely slows down my process, and I believe, Steinberg's attempt with every new version of their software is to speed up workflow. DOP also makes Nuendo's VariAudio an unreliable feature if it gets disabled everytime you change something in the process chain. This is my argument for getting Process Plugin (N7 Style) added back as its own feature.
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Mon Jun 25, 2018 5:36 pm

Am I the only one having this issue with Autotune? Or is this universal with all users?
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

User avatar
Cpt.Cred
New Member
Posts: 23
Joined: Sat Jan 19, 2013 11:07 pm
Location: Norway
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by Cpt.Cred » Tue Jul 24, 2018 8:18 am

You could undo rendered changes in the old "process plugin" paradigm too

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Thu Aug 23, 2018 4:18 pm

I just want to be able to use Autotune Graphical Mode in the old capacity of Process Plugin.
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

User avatar
ffg
Member
Posts: 606
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by ffg » Sat Aug 25, 2018 9:47 am

JoDell19 wrote:
Thu Aug 23, 2018 4:18 pm
I just want to be able to use Autotune Graphical Mode in the old capacity of Process Plugin.
I use AT in Auto mode with DOP, and it works though the workflow is slower than the old system, even now that I'm used to it. I tried Graphical mode just now, and AT behaves as expected in DOP, but when I hit Apply, it doesn't result in the expected change to the clip. Is that what you mean?
best wishes

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 8.3
Cubase 9.5
MacPro 3.3 6-core OSX 10.12
Macbook Pro OSX 10.14
RME Fireface 802
RME Fireface 800

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 215
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by JoDell19 » Sat Aug 25, 2018 1:37 pm

ffg wrote:
Sat Aug 25, 2018 9:47 am
JoDell19 wrote:
Thu Aug 23, 2018 4:18 pm
I just want to be able to use Autotune Graphical Mode in the old capacity of Process Plugin.
I use AT in Auto mode with DOP, and it works though the workflow is slower than the old system, even now that I'm used to it. I tried Graphical mode just now, and AT behaves as expected in DOP, but when I hit Apply, it doesn't result in the expected change to the clip. Is that what you mean?
Yes, the AT graphical mode is inoperable in DOP. That’s why they should offer Process Plugin in the old Nuendo way and not through DOP. They are different functions.
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

Graveley
Junior Member
Posts: 150
Joined: Sun Jan 21, 2018 9:30 am
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by Graveley » Sun Aug 26, 2018 11:28 pm

Graphic mode Autotune EVO (don't have Autotune 8 to test 8) working here with DOP.
Switch to graphical mode
click "track pitch" on AT
click preview in DOP and it tracks the pitch
make tuning adjustments
click "apply"
I click "create new version" when the dialog pops up
Changes are made to the clip on the arrange page
N10 Windows 7

maartenl945
New Member
Posts: 48
Joined: Mon Jan 10, 2011 5:40 pm
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by maartenl945 » Wed Oct 03, 2018 10:02 pm

I have the exact same issue with AT 8.1.6 and Cubase 9.5.30 when using DOP. Pitch changes are not applied after closing the DOP window.
BY the way, I dont get the question about creating a new version (as indicated in the previous post).

I think it did work for me in Cubase 9 at some point (see viewtopic.php?t=120368), but am now not completely sure anymore.

It seems this issue was already present a year ago: viewtopic.php?f=253&t=126671&p=780587&h ... ne#p780587

Hope it gets fixed soon ...

Regards,
Maarten

Plasmatron
Junior Member
Posts: 80
Joined: Mon May 05, 2014 9:19 pm
Contact:

Re: Process Plugin separate functions from DOP

Post by Plasmatron » Thu Oct 04, 2018 3:49 am

For long files : If you need to edit only a small part of a long file you could do a "Bounce selection" (b) before aplying DOP then on ly that part will render ;-)
Win10, i7-8700K, 32GB Ram (no-ECC), Asus ROG Maximus X Hero, GTX 1060 GTX 6GB (Quad-Monitors), RME-AES32, Nuendo 8.3.0

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest