no text in Inspector parameters

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

no text in Inspector parameters

Post by wanderer » Sat May 26, 2018 10:44 am

Hi,
CB9.5.30 fixed a graphical issue with range selection showing only black for me, now its back to normal highlight [great!] but introduced a new one [bah!]. As you can see from the screenshot the inspector parameters have no text in them. I can hover the mouse over the right hand symbol to discover what they are - but... Again, probably my old Intel hd 3000 graphics? I have tried the usual safe start and new preferences to no avail.
Still, as much faith as I have in you - as I am sure you can fix this, Steinberg, I do wonder sometimes why this graphics issue affects only your software but nothing else on my computer.
Anyway, onwards and upwards,
Stefan
Attachments
Blanks.jpg
(796.25 KiB) Not downloaded yet
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

User avatar
Blues Guitar
New Member
Posts: 5
Joined: Thu May 31, 2018 2:12 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Blues Guitar » Thu May 31, 2018 2:15 am

Same issue here.
After update to 9.5.30 no text in mixer and inspector. Gpu: Intel hd3000.

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by wanderer » Tue Jun 05, 2018 3:24 pm

Hi Blues,
We are not the only ones. See viewtopic.php?f=253&t=139168&p=749149#p748498
Put in a support ticket to SB tech and they might fix it for the next update.
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

User avatar
Blues Guitar
New Member
Posts: 5
Joined: Thu May 31, 2018 2:12 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Blues Guitar » Thu Jun 07, 2018 1:26 am

Thanks Wanderer,

I will follow that you suggest.

User avatar
Blues Guitar
New Member
Posts: 5
Joined: Thu May 31, 2018 2:12 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Blues Guitar » Thu Jun 07, 2018 1:54 am

Hi Wanderer,

I tried to submit ticket in MySteiberg, but only links for distributors contacts.

User avatar
Panther
Junior Member
Posts: 56
Joined: Thu Dec 14, 2017 4:33 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Panther » Thu Jun 07, 2018 2:50 pm

wanderer wrote:
Sat May 26, 2018 10:44 am
Steinberg, I do wonder sometimes why this graphics issue affects only your software but nothing else on my computer.

Just a heads-up to let you know that I do not have any display issues with the Intel HD3000 graphics driver as described by some users in these forums recently. In fact, I was using a very old driver (2012) that I updated to the latest one a few days ago (hd3000_win64_152824.exe). I still don't have any UI glitches of any kind. Sorry, I know that's not what you want to hear but it works fine over here.
Things are moving along nicely... if you're not in a hurry to get somewhere.
  • Cubase Pro 9.5.50 on Windows 7 Pro (x64)

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by wanderer » Thu Jun 07, 2018 7:34 pm

Hi Panther,
That is interesting. The hd 3000 driver you have recently installed is 9.17.10.4229 [as stated on the page https://downloadcenter.intel.com/downlo ... 7-8-64-bit]
Mine is a later one [9.17.10.4459] which came from the Microsoft update catalogue
https://www.catalog.update.microsoft.co ... 17.10.4459
This is later than both yours and the Win 8 driver provided by my laptop manufacturer [v9.17.10.2843]. I wonder if the UI glitches are due to something in the microsoft version I have.
I might experiment later when I am feeling brave!
cheers
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

User avatar
Panther
Junior Member
Posts: 56
Joined: Thu Dec 14, 2017 4:33 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Panther » Fri Jun 08, 2018 1:46 pm

wanderer wrote:
Thu Jun 07, 2018 7:34 pm
I wonder if the UI glitches are due to something in the microsoft version I have.
I prefer using Intel's driver over the Microsoft version (generic?). Nevertheless, you seem be on to something and I'm very curious to see if this might solve your issue if you do decide to go ahead with it. Let us know & good luck!
Things are moving along nicely... if you're not in a hurry to get somewhere.
  • Cubase Pro 9.5.50 on Windows 7 Pro (x64)

User avatar
Blues Guitar
New Member
Posts: 5
Joined: Thu May 31, 2018 2:12 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Blues Guitar » Fri Jun 08, 2018 10:30 pm

Solved:

I followed the same proceedings of this post:
https://japan.steinberg.net/forums/view ... p?p=748752

Replaced the 9.5.30 graphics2d.dll by the old 9.5.21.

Cheers.

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by wanderer » Sat Jun 09, 2018 1:47 pm

Panther wrote:
Fri Jun 08, 2018 1:46 pm
wanderer wrote:
Thu Jun 07, 2018 7:34 pm
I wonder if the UI glitches are due to something in the microsoft version I have.
I prefer using Intel's driver over the Microsoft version (generic?). Nevertheless, you seem be on to something and I'm very curious to see if this might solve your issue if you do decide to go ahead with it. Let us know & good luck!
Tried changing the microsoft driver to the latest ASUS Intel driver but no luck.
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

littlesten
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:27 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by littlesten » Thu Jun 21, 2018 4:31 pm

Same issue here (german version Pro). Driver: Intel HD graphics 2000. Worked fine for years until update 9.5.30.
Are there any suggestions found for solving this problem?

User avatar
Blues Guitar
New Member
Posts: 5
Joined: Thu May 31, 2018 2:12 am
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by Blues Guitar » Wed Jun 27, 2018 3:35 am

Tried both intel hd 3000 drivers (intel and microsoft windows 10) without success.

SOLVED by this way:

Replaced the 9.5.30 graphics2d.dll by the old 9.5.21.

I followed the same proceedings of this post:
https://japan.steinberg.net/forums/view ... p?p=748752

Cheers.

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: no text in Inspector parameters

Post by wanderer » Fri Jun 29, 2018 11:17 am

Hi Blues,
If its solved for you that's good. For me, using the old 9.5.21 reverts me to a previously more annoying problem! I am just going to wait for the next update and hope...
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest