Function buttons toggle light?

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Function buttons toggle light?

Post by mufi » Mon Sep 26, 2011 9:29 am

Do the function buttons acros the CMC series toggle light according to parameter in software? I.e. if I assign Snap On/Off the light will reflect the state of the option?
Thanks.
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by mufi » Wed Sep 28, 2011 8:48 pm

Anyone ?
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by mufi » Tue May 29, 2012 6:16 pm

*five months later*
Sorry to BUMP this thread but the answer to this one really interests me.
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

Lundin
Junior Member
Posts: 94
Joined: Sat Jan 08, 2011 12:19 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by Lundin » Tue May 29, 2012 8:01 pm

There's an upcoming "light fix" for those with no ordinary light's in their studios.. :roll: but, no, the function buttons are only momentary atm. i.e they're lit only while pressed down.. but ofcourse it would be more convenient with having visual feedback of which button's are activated.. but again..i guess a lot of these buttons aren't changed from time to time so they are easily remembered.

Hope this helps.

mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by mufi » Tue May 29, 2012 8:13 pm

Thanks for the answer Lundin, I was afraid it was like this. For me it's very important to know if certain parameters are toggled, such as Automation Loop or Preview Mode.
The automation panel takes too much screen estate and besides what's better than a real hardware light to tell how thinks are going :idea:
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

Lundin
Junior Member
Posts: 94
Joined: Sat Jan 08, 2011 12:19 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by Lundin » Thu May 31, 2012 11:36 pm

Hello again.
I'm not sure i understand what you meant by "Automation loop" ?
There's automation read/write buttons that are lit when active.
But i think you should wait until they release the new software with the new functions.. perhaps the light toggle will be available too.

mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by mufi » Fri Jun 01, 2012 12:18 am

I'm not sure i understand what you meant by "Automation loop" ?
If you open the automation panel you'll find the loop button. This allows you to write automation only in range. then nuendo will write the same automation value on the portion of track you selected.
Say you want to eq just a clip on a track. you select the clip, press p for range selection, activate write and automation loop and you are working automation wise just on that clip.
The preview option makes it even more powerful, just look for it in manual.
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

Lundin
Junior Member
Posts: 94
Joined: Sat Jan 08, 2011 12:19 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by Lundin » Sat Jun 02, 2012 7:27 pm

So you mean you want the light to turn on while playing automation on a clip and turn off when leaving the clip?
The red and green automationbuttons toggle by light status if they're on or off, but i guess you mean that the states changes only when there is automation that is read... i guess that could be convenient if you don't have an open automationlane where you could see the status on.

mufi
Junior Member
Posts: 83
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Function buttons toggle light?

Post by mufi » Mon Jun 04, 2012 9:16 pm

I think this video illustrates better what I want:
http://vimeo.com/5076807
Nuendo 7.1.35 64bit | Asus Sabretooth P67, i7 2600K, 8gb ddr3 | Windows 10 x64 | RME FF400 | BM Intensity | MCU Pro | Frontier AlphaTrack | Altiverb 7 | Speakerphone 2

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests