Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Wed Mar 07, 2018 7:07 pm

The VST3 versions the Softube plugins that I have (Time and Tone Bundle and the Weiss MM-1) cause Cubase 9.5.1 (Windows 7 64bit) to crash on exit when used as an insert on the “Main Mix” output. They all work perfectly when used as an insert on a regular channel. (I haven’t tried them anywhere else).

The VST2 versions of these same plugins work perfectly in either place.

They are all latest versions and registered properly with Softube, Gobbler, Ilok, etc . I’ve basically tried everything I could think of . . . but same outcome every time. Anyone else seeing this?
Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19273
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by Martin.Jirsak » Wed Mar 07, 2018 11:11 pm

Hi,

Could you share the crashdump, please?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Wed Mar 07, 2018 11:56 pm

Hi Martin,

I should attach the actual .dmp file here?
I'm unable to open it but I assume there is no personal/serial/security numbers included in the file? Just making sure . . . . ;)

Also, upon exiting in this situation, the "Cubase has stopped working" message comes up twice, as if there are two instances of the program running. (There are not). It also creates two crash dumps in the AppData folder and one in the Documents/Steinberg/Crashdumps folder.
Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19273
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by Martin.Jirsak » Thu Mar 08, 2018 7:06 am

Hi,

Send me the one from Documents/Steinberg, please.

You cannot attach it here, share via Dropbox. No security numbers in the file.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Thu Mar 08, 2018 10:38 am

Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19273
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by Martin.Jirsak » Thu Mar 08, 2018 11:35 am

Hi,

The crash is in Cubase. Reported to Steinberg.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
Detch
Member
Posts: 212
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:29 am
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by Detch » Thu Mar 08, 2018 12:20 pm

Do you have only one instance of MM-1 in the project?
Cubase 10.0.5, Windows 10 x64, i7 7700K, 32GB ram, Geforce GTX760

davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Thu Mar 08, 2018 1:43 pm

Yes. Only one instance in a completely empty project.
Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Thu Mar 08, 2018 1:45 pm

Thank you, Martin.
Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 182
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by studioton » Thu Mar 08, 2018 4:06 pm

Same here.. Only one plug ds1 and mm1 active and works fine, but when i close the project it crashed .. already send crash dump files to softube support. c9.5.1 , win10 64

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 182
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by studioton » Thu Mar 08, 2018 8:18 pm

davidobjay wrote:
Wed Mar 07, 2018 7:07 pm
The VST3 versions the Softube plugins that I have (Time and Tone Bundle and the Weiss MM-1) cause Cubase 9.5.1 (Windows 7 64bit) to crash on exit when used as an insert on the “Main Mix” output. They all work perfectly when used as an insert on a regular channel. (I haven’t tried them anywhere else).

The VST2 versions of these same plugins work perfectly in either place.

They are all latest versions and registered properly with Softube, Gobbler, Ilok, etc . I’ve basically tried everything I could think of . . . but same outcome every time. Anyone else seeing this?
Did you try with 9.5.20 ?
Last edited by studioton on Thu Mar 08, 2018 10:26 pm, edited 1 time in total.

davidobjay
New Member
Posts: 41
Joined: Fri Feb 17, 2017 1:16 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by davidobjay » Thu Mar 08, 2018 10:15 pm

I'm traveling at the moment and won't be able to try with 9.5.2 until next week.
Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus x299 Prime Deluxe II, 7960x, 32gb ram, RME Raydat fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre. And: Cubase Pro 10.5, Windows 7 64Bit, Asus Sabertooth X99, 6950X, 32gb ram, RME hdspe AIO fed by RME ADI-2 Pro FS and Focusrite Clarett Octopre.

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 182
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by studioton » Thu Mar 08, 2018 11:55 pm

Well, it seems that with 9.5.2 everything works fine :roll:

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19273
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Crash on exit with Softube VST3's (only)

Post by Martin.Jirsak » Fri Mar 09, 2018 8:37 am

Great, thank you for the info.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests