9.5 so far ..

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 3:44 pm

In mixer view - as you hover over plugin selection the label 'Pre'/'Post' is wrong ? pre should be under the green line?

Magneto III is correct on the plug in once opened but labelled Magneto II in plug in list

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by djw » Wed Nov 15, 2017 3:47 pm

markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
In mixer view - as you hover over plugin selection the label 'Pre'/'Post' is wrong ? pre should be under the green line?
Post should be under the green line, like this:
Image

User avatar
Hattrixx
Junior Member
Posts: 100
Joined: Tue Mar 08, 2011 10:06 am
Location: London, UK
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Hattrixx » Wed Nov 15, 2017 3:59 pm

Easy Mark, how's tricks?
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
Magneto III is correct on the plug in once opened but labelled Magneto II in plug in list
That's because it's the same plugin, just with a new interface.

markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 5:49 pm

djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:47 pm
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
In mixer view - as you hover over plugin selection the label 'Pre'/'Post' is wrong ? pre should be under the green line?
The post should be under the green line, like this:
Image
but pre was bottom slots before? .. so shouldn't my post plugins automatically drop into below? .. I can drag the line but it will always only go as high as one plugin still in pre rather than post?
Attachments
Screenshot 2017-11-15 16.48.44.jpg
(18.75 KiB) Not downloaded yet

markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 5:52 pm

Hattrixx wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:59 pm
Easy Mark, how's tricks?
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
Magneto III is correct on the plug in once opened but labelled Magneto II in plug in list
That's because it's the same plugin, just with a new interface.
easy owen ..

wow we're getting skins names / versions too ! whoopie ! :)

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by djw » Wed Nov 15, 2017 5:56 pm

markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 5:49 pm
djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:47 pm
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
In mixer view - as you hover over plugin selection the label 'Pre'/'Post' is wrong ? pre should be under the green line?
The post should be under the green line, like this:
Image
but pre was bottom slots before? .. so shouldn't my post plugins automatically drop into below? .. I can drag the line but it will always only go as high as one plugin still in pre rather than post?
There has to be a minimal of one pre-fader insert.

markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 6:03 pm

djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 5:56 pm
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 5:49 pm
djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:47 pm


The post should be under the green line, like this:
Image
but pre was bottom slots before? .. so shouldn't my post plugins automatically drop into below? .. I can drag the line but it will always only go as high as one plugin still in pre rather than post?
There has to be a minimal of one pre-fader insert.

so why isn't it pushing my previous arrangements plugins to post fader then ? .. are we going to have to drag down a slot and pull up the green bar on all my post fader plugins on each older arrangement? .. shouldn't this happen automatically ..?

or at very least, by default, load each plugin 1 slot down, so can just drag the pre/post to top, with one pre slot empty ..

markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 6:22 pm

flux is good ... importing of your own tables would be nice .. :)

markbreeze
New Member
Posts: 14
Joined: Fri May 20, 2011 7:26 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by markbreeze » Wed Nov 15, 2017 6:29 pm

offline plugin editor ... I want to save a process chain I have just made (Compression, EQ, Normalize) and you can not do this :(

NoTrac3
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Jan 13, 2011 8:45 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by NoTrac3 » Wed Nov 15, 2017 6:35 pm

Media bay windows potion and size are not saved in Workspaces anymore. big let down for me
NoTrac3 system: Cubase 9, Halion Sonic 2 , Wavelab 9, Virtual Guitarist 2, Groove Agent 4, The Grand. PC intel i7 4790K, 16GB, Radeon RX460 +4K TV, 4x4TB HD, Alesis IO 26 Firewire.

Stonebank
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Nov 15, 2017 6:46 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Stonebank » Wed Nov 15, 2017 7:00 pm

Heres my pros and cons for the moment


pros.

more inserts.......finally, no more groups into groups for in-depth chains
Quantise to zoom - always warmed to this feature when using Ableton and Bitwig
Fav in media bay is a winner for how I work
direct offline processing is a nice touch also when you want to visually see what your processing is doing, but I agree with the chains not being saved is a let down

cons.

switching to 64bit audio precision is an option I want to use, but you have to restart the daw for the settings to take place, that's fine....if it didn't crash everytime I close the daw and revert back to 32 on re open,

my gui seems to pause for a split second every 20-30 seconds

and my key commands and prefs didn't transfer over automatically, not the end of the world to copy and paste from 9's folder, but it did in other versions and I can imagine everyone is expecting to continue where they left off last


that's it for now

SteelyDani
Junior Member
Posts: 191
Joined: Sun May 08, 2011 10:51 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by SteelyDani » Wed Nov 15, 2017 7:02 pm

It seems evident that 16 Insert slots should be a big improvement, but…logically the slots are narrower, so the Bypass and Open/Close icons are to the left of the name plugin. On the other hand, and inexplicably, the font size is bigger, so the plugins name is cut and sometimes hard to guess which is which. In Cubase 9 I was able to read the complete name of all my plugins. In the 9.5 version I can’t.

On the other hand, is there a way to hide some of the Inserts slots, just as in the Mixer when they are empty? When all of them are displayed the Fader is cut at the bottom of my 27”” monitor. A lot of unused Inserts slots space in 90% or more of the cases.

To be honest I must admit that I very rarely use, if ever, more than 8 inserts.
http://www.bcstudiorecording.com
BCS. Basque Coast Studio
Music is a gift from God to Man

Windows 10 (64)/ Cubase Pro 9.5/ WaveLab 9.5 Elements/ Halion 6 / Intel(R) I7-6700K @ 4.00 GHz - 32GB Dual Channel DDR4/ MOTU PCI-424 + 4 X 2408 mk3

swamptooth
Junior Member
Posts: 100
Joined: Thu Jul 25, 2013 9:38 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by swamptooth » Wed Nov 15, 2017 7:13 pm

markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 5:49 pm
djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:47 pm
markbreeze wrote:
Wed Nov 15, 2017 3:44 pm
In mixer view - as you hover over plugin selection the label 'Pre'/'Post' is wrong ? pre should be under the green line?
The post should be under the green line, like this:
Image
but pre was bottom slots before? .. so shouldn't my post plugins automatically drop into below? .. I can drag the line but it will always only go as high as one plugin still in pre rather than post?
Pre fader was top 6 slots before.
Cubase 7-9.5, Sonar X3, Reason 9.5, Sibelius 7.1.3
Toshiba Satellite S855-S5378 with i7 3630QM@2.4Ghz
16GB Ram
UR22, M-Audio Fast Track Ultra
Komplete 10 Ultimate, Various Libraries from Spitfire Audio, EWQL, VSL
Novation Mininova, Mother 32

kobana
Junior Member
Posts: 56
Joined: Sat Feb 19, 2011 5:00 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by kobana » Wed Nov 15, 2017 7:43 pm

Finally after alot of B-Itching and crying, steinberg seems to have fixed this bug :D viewtopic.php?f=253&t=125133

I was very close to switching daw because of this issue, but i can say that im a happy customer again. There are still some small quirks, but C9.5 looks very promising.
Mainboard : ASUSTeK COMPUTER INC. ROG STRIX B350-F
Processor : AMD Ryzen 7 1700X Eight-Core Processor
Physical Memory : 15.94 GB
Video Card : NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Monitor Type : Samsung SAMSUNG - 40 inches
Operating System : Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 15063 Multiprocessor
Software : Cubase Pro 9.5.3

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by djw » Wed Nov 15, 2017 8:03 pm

kobana wrote:
Wed Nov 15, 2017 7:43 pm
Finally after alot of B-Itching and crying, steinberg seems to have fixed this bug :D viewtopic.php?f=253&t=125133

I was very close to switching daw because of this issue, but i can say that im a happy customer again. There are still some small quirks, but C9.5 looks very promising.
Yep, I took note of your issue and couldn't reproduce it in C9.5

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by djw » Wed Nov 15, 2017 8:05 pm

Stonebank wrote:
Wed Nov 15, 2017 7:00 pm
switching to 64bit audio precision is an option I want to use, but you have to restart the daw for the settings to take place, that's fine....if it didn't crash everytime I close the daw and revert back to 32 on re open,
Please upload the crash dump (.dmp file) in a new thread in the Issues subforum so it can be looked at.

kobana
Junior Member
Posts: 56
Joined: Sat Feb 19, 2011 5:00 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by kobana » Wed Nov 15, 2017 9:00 pm

djw wrote:
Wed Nov 15, 2017 8:03 pm
kobana wrote:
Wed Nov 15, 2017 7:43 pm
Finally after alot of B-Itching and crying, steinberg seems to have fixed this bug :D viewtopic.php?f=253&t=125133

I was very close to switching daw because of this issue, but i can say that im a happy customer again. There are still some small quirks, but C9.5 looks very promising.
Yep, I took note of your issue and couldn't reproduce it in C9.5
Thank you for confirming, djw. I will change the subject to "fixed"
Mainboard : ASUSTeK COMPUTER INC. ROG STRIX B350-F
Processor : AMD Ryzen 7 1700X Eight-Core Processor
Physical Memory : 15.94 GB
Video Card : NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Monitor Type : Samsung SAMSUNG - 40 inches
Operating System : Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 15063 Multiprocessor
Software : Cubase Pro 9.5.3

Puma0382
Senior Member
Posts: 1804
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Puma0382 » Wed Nov 15, 2017 9:18 pm

Deleted
Last edited by Puma0382 on Wed Nov 15, 2017 10:52 pm, edited 1 time in total.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 356
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Denis van der Velde » Wed Nov 15, 2017 9:29 pm

Cubase 9.5 installed ok, at startup a prettylong wait. But the C9.5 installed and runs ok. The plugins all came back, a project i loaded that contains 32bit and 64bit plugins all loaded good and played well. No probs. I just saw the video that has the improvements and it fits what i needed and expected, loads of improvements. I use Jbridge for 32 bit plugins, it works fine under C9.5 and C9. Midi timing is the same as well as soundcard time/latency. Runs very smooth, so no probs installing and did a running check. The looks and feel is teh same but different. Did not work for a long time, but the C9.5 update passed this short test. :?: :idea: :arrow: :lol: :lol: :lol: :lol:
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

nSpaas
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:14 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by nSpaas » Wed Nov 15, 2017 9:35 pm

Anybody try the video engine? Any improvement over 9.0.30?

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1298
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by silhouette » Wed Nov 15, 2017 9:51 pm

Also many of the vst plugins are not grouped by vendor but in VST3 EQ or Dynamics folders making my Waves collection very difficult to locate visually.

Plus why are my preferences not picked up and why is it impossible to transfer the recent projects worked on in C9.

I have lost the will to live
Last edited by silhouette on Wed Nov 15, 2017 10:53 pm, edited 1 time in total.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 10 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 8.5.20/9.0.1 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 12 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette x 3 - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

BaseCu
Member
Posts: 310
Joined: Tue Dec 30, 2014 9:05 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by BaseCu » Wed Nov 15, 2017 10:07 pm

silhouette wrote:
Wed Nov 15, 2017 9:51 pm
Also many of the vst plugins are not grouped by vendor but in VST3 EQ or Dynamics folders making my Waves collection very difficult to locate visually.
A long time ago I spent about an hour to create my own arrangement of my plugins. Two of them include all plugins sorted by 1) vendor and 2) function (dynamics, EQ, distortion, etc.). The third one is just a small selection of my favorite/go-to plugins. With these three libraries I'm always able to find exactly what I want in just a few seconds. ;)
Studio One, Reaper, Sonar, Cubase | Win10 | i7 8750H/16 GB | RME Fireface UCX

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1298
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by silhouette » Wed Nov 15, 2017 10:12 pm

I did too but these prefs have not been carried forward into C9.5. Plus all the VST3 locations have been altered so I will have to do the work all over again. Grrrrr
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 10 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 8.5.20/9.0.1 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 12 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette x 3 - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 356
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Denis van der Velde » Thu Nov 16, 2017 12:24 am

All worked flawless on C9.5 for a few hours working on a project. Seems all is ok with latency speed midi timing and plugins32 and 64 bit. So great. Do not know about the VST3 Presets locations, seems everything is fine and running very well.
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

User avatar
Dallon426
Member
Posts: 342
Joined: Sat May 04, 2013 8:00 pm
Contact:

Re: 9.5 so far ..

Post by Dallon426 » Thu Nov 16, 2017 12:28 am

No profile manager for Artist version. That's BS. It's a feature that should be in every version
I7 8700
AsRock z370 itx fatal1ty
16GB DDR4
1 TB NVME
Windows 10 64bit Pro
UAD Arrow
Cubase Artist 10

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Buzz, Voicians2 and 5 guests