Mix Console Top Menu Bar Disappears

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
User avatar
jaesm
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 12, 2013 7:48 pm
Contact:

Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by jaesm »

Dragging the mixconsole window upward from the bottom to make it vertically smaller causes my menu/button bar to disappear. This is the detached window not the zoned mixer section at the bottom. (please see jpg. don't know what this bar is called)

Windows 10 latest version. Cubase Pro 9 version 9.0.1. 24" dual HD monitors.

Steps to recreate:

* go to devices
* open mixconsole 3 (so we don't screw up your main mix console)
* drag the bottom of the detached mixconsole window all the way up
* keep an eye on the menu/button bar as you are dragging (attached jpg because i don't know its official designation)
* as you are dragging the window upward, it looks like the bar is getting pushed back and then it completely disappears never to be seen again
* so, final result for me is upper menu/button bar is gone
Attachments
button bar.JPG
top bar that disappears
(26.16 KiB) Not downloaded yet
Last edited by jaesm on Sun Dec 11, 2016 11:18 pm, edited 1 time in total.
Cubase Pro 11.0.x | UR44 | macOS 10.15.x | Fast and fancy this and that | etc

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappeared

Post by djw »

My bar is in the process of disappearing.

Image

User avatar
Hippo
Member
Posts: 510
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:08 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappeared

Post by Hippo »

CONFIRMED here
Dangerous to try it so far I've been unable to get that bar back in any project
I used mixer 2 BTW and only had levels and pans showing.
I've had to go back to disc backup to get things back to normal
Hippo
i9 9900k 32gig ram Steinberg UR44 Windows 10

User avatar
orchetect
Member
Posts: 531
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappeared

Post by orchetect »

+1

I had the toolbar disappear on me as well but I forget what I was doing when it happened. So there definitely exists an issue somewhere that needs to be found.
Steffan Andrews | Composer | Developer | website | imdb | gear list
System 1: 2019 Mac Pro - macOS 10.15.5 - 16-core - 192GB RAM - 8TB SSD - 580X
System 2: 2013 Mac Pro - macOS 10.14.6 - 3.5GHz 6-core - 64GB RAM - 4TB SSD - FirePro D500
DAWs: Cubase 11.0.0 | Dorico Pro 3.5 | Pro Tools Ultimate 2020.9

User avatar
jaesm
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 12, 2013 7:48 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by jaesm »

I think I found a workaround.
1. Close mixconsole
2. go up top to "workspaces"
3. click on one of the project+mixconsole presets
4. go back to "workspaces"
5. click on "no workspace"

-you should have your menu bar back
Cubase Pro 11.0.x | UR44 | macOS 10.15.x | Fast and fancy this and that | etc

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1875
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappeared

Post by mozizo »

djw wrote:My bar is in the process of disappearing.

Image
opps just opend the same topic issue.. have the same problem here
cubase 10.5 pro ,halion 6 GA5 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

djw
Senior Member
Posts: 1644
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by djw »

jaesm wrote:I think I found a workaround.
1. Close mixconsole
2. go up top to "workspaces"
3. click on one of the project+mixconsole presets
4. go back to "workspaces"
5. click on "no workspace"

-you should have your menu bar back
Does not work for me.

User avatar
MoBuc515
Junior Member
Posts: 85
Joined: Wed Jun 29, 2011 2:50 pm
Location: Baltimore, MD USA
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by MoBuc515 »

djw wrote:
jaesm wrote:I think I found a workaround.
1. Close mixconsole
2. go up top to "workspaces"
3. click on one of the project+mixconsole presets
4. go back to "workspaces"
5. click on "no workspace"

-you should have your menu bar back
Does not work for me.
Didn't work for me either. In fact, in C9, I had NO default Workspace templates, only my previous custom saved template. I DID have default workspace templates in my C8.5.
- MoBuc515
|=====================================================================|
| PC AMD 8350 8-Core CPU | ASUS 990FX Gen3 R2.0 MoBo|AMD 7990 3GB GPU|
| 10K RPM C: 500GB Hdd | 7.2K RPM D: 1 TB Hdd | 7.2K RPM 2TB USB Media/Plugin Hdd |
| 32GB G-SKILL RAM | Steinburg UR824 audio interface | Mackie MCU 8 Control |
| M-Audio Pro 88 Keys KB/MIDI Controller | Yamaha PSR-S975 KB/WkSt |
| MS Win 7 64-Bit Pro | Cubase 10 Pro | WaveLab 9| Absolute 2 |
|=====================================================================|

User avatar
jaesm
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Sep 12, 2013 7:48 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by jaesm »

MoBuc515 wrote:
djw wrote:
jaesm wrote:I think I found a workaround.
1. Close mixconsole
2. go up top to "workspaces"
3. click on one of the project+mixconsole presets
4. go back to "workspaces"
5. click on "no workspace"

-you should have your menu bar back
Does not work for me.
Didn't work for me either. In fact, in C9, I had NO default Workspace templates, only my previous custom saved template. I DID have default workspace templates in my C8.5.
Hmm... I must have unwittingly pulled in my C8.5 workspace templates when I copied all of the app and user data from it to C9. I've attached a pic of what I see in there.

:!: ATTN Steinberg.... this bug is VERY easily reproducible. Could you confirm it for us???
Attachments
workspaces.JPG
(32.33 KiB) Not downloaded yet
Cubase Pro 11.0.x | UR44 | macOS 10.15.x | Fast and fancy this and that | etc

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 198
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Jorge Ruiz »

Confirmed here. In my case, the bar reappeared after restarting Windows and loading my custom template.
Intel i7 5960x | MSI X99A SLI Plus | 16 GB RAM | Windows 10 Pro | Radeon RX 550 | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Clarett OctoPre | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Cubase Pro 10.5 | WaveLab Elements 10 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Oberheim Matrix 1000 | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010

ipaudio
New Member
Posts: 7
Joined: Thu Feb 02, 2017 2:51 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by ipaudio »

Confirmed here as well. Plus the scroll handles for navigating in the lower window are gone.
Cubase 9.5 Cubase 10 Pro. Intel i7 eight core, 64 GB DDR. UAD Quad cards x2, DM4800 Tascam.

surfacecube4
New Member
Posts: 5
Joined: Tue Jan 31, 2017 4:08 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by surfacecube4 »

This has been driving me mental. Any idea as to whether it's being looked into? It happens on my friends win 7 and my win 10, cubase 9 elements for me.

User avatar
Hippo
Member
Posts: 510
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:08 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Hippo »

Bug is still there after latest bugfix
Confirmed yet again but still not made the bug list.

Hippo
i9 9900k 32gig ram Steinberg UR44 Windows 10

SkM
New Member
Posts: 18
Joined: Thu Jan 16, 2014 12:22 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by SkM »

Hi, i've been having the same issue today and it was driving me crazy but thankfully i found this solution from 'Martin . Jirsak'. Please try it and if it works give him the appropriate thanks.
Martin.Jirsak wrote:Hi,

There is a workaround, how to fix it.

- Open the MixConsole.
- from the Window menu, select Windows.
- In the Window dialog select MixConsole from the list on the left side.
- Click to the Reset Layout button.

=> MixConsole window closes. Once you reopen it, you will get the default settings of the MixConsole.
Here's the original page also:

viewtopic.php?f=250&t=107447

Hope this helps as it worked for me. Should never have been an issue in the first place, kinda think steiny dropped the ball on this one!

SkM
Mac Pro 5,1 2010 12 core 3.GHz 48gb RAM
Mac Pro 1,1 2006 8 core 2.66 Ghz 32gb RAM
iMac i7
Cubase Pro 10
VEP 6

igor489
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 26, 2017 11:42 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by igor489 »

I have Cubase element 9 and none of the fixes shown in this tread works for me. Any other suggestions, this is highly frustrating
Thanks

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1893
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Stephen57 »

SkM wrote:Hi, i've been having the same issue today and it was driving me crazy but thankfully i found this solution from 'Martin . Jirsak'. Please try it and if it works give him the appropriate thanks.
Martin.Jirsak wrote:Hi,

There is a workaround, how to fix it.

- Open the MixConsole.
- from the Window menu, select Windows.
- In the Window dialog select MixConsole from the list on the left side.
- Click to the Reset Layout button.

=> MixConsole window closes. Once you reopen it, you will get the default settings of the MixConsole.
Here's the original page also:

viewtopic.php?f=250&t=107447

Hope this helps as it worked for me. Should never have been an issue in the first place, kinda think steiny dropped the ball on this one!

SkM

Same Issue just developed today. I don't see the "Reset Layout" button. :-(
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 10 (Main), Cubase Pro 9.5 (Backup); PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converters, Scarlett 2I4, Zoom UCR-8; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST-Is: Spectrasonics Omnisphere 2.5, Stylus RMX; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3, Tannoy PBM 6.5 II, Mics. Scheops, Sennheiser, Rode, Lectrosonics RF, etc.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1893
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Stephen57 »

djw wrote:
jaesm wrote:I think I found a workaround.
1. Close mixconsole
2. go up top to "workspaces"
3. click on one of the project+mixconsole presets
4. go back to "workspaces"
5. click on "no workspace"

-you should have your menu bar back
Does not work for me.
Didn't work for me. :-( And I can't find the mentioned "reset layout" button. There is no such item on my "Windows" menu.

Has this been bug-reported? I have no idea how it happened and wouldn't know how to reproduce it -- I just want it to go away. :cry: :cry: :cry:
Mixer Controls Problem.png
(286.9 KiB) Not downloaded yet
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 10 (Main), Cubase Pro 9.5 (Backup); PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converters, Scarlett 2I4, Zoom UCR-8; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST-Is: Spectrasonics Omnisphere 2.5, Stylus RMX; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3, Tannoy PBM 6.5 II, Mics. Scheops, Sennheiser, Rode, Lectrosonics RF, etc.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

User avatar
orchetect
Member
Posts: 531
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by orchetect »

This worked for me (It's been mentioned in another thread).

I'm not sure if I've ran into this bug yet in 9.0.10 but it may still be there lurking under the hood.

Image

Image
Steffan Andrews | Composer | Developer | website | imdb | gear list
System 1: 2019 Mac Pro - macOS 10.15.5 - 16-core - 192GB RAM - 8TB SSD - 580X
System 2: 2013 Mac Pro - macOS 10.14.6 - 3.5GHz 6-core - 64GB RAM - 4TB SSD - FirePro D500
DAWs: Cubase 11.0.0 | Dorico Pro 3.5 | Pro Tools Ultimate 2020.9

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1893
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Stephen57 »

On the Windows system there is no "Reset Layout" choice on the Windows menu. :-(

I trashed the preferences and the controls returned, but now there are two other issues with Cubase 1) Left Zone visibility will not widen to show fully track names and track numbers, 2) "Scroll to selected tracks" is not working. Lovely. Somehow this problem seems related to the disappearing Mixer Controls and the strange Zoom in the Channel Settings window. Very unhappy Cubase camper this week. :-(
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 10 (Main), Cubase Pro 9.5 (Backup); PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converters, Scarlett 2I4, Zoom UCR-8; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST-Is: Spectrasonics Omnisphere 2.5, Stylus RMX; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3, Tannoy PBM 6.5 II, Mics. Scheops, Sennheiser, Rode, Lectrosonics RF, etc.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

NikA
New Member
Posts: 13
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:55 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by NikA »

hey all :)

I have workspace problems since Cubase 7.5 or 8, if I remember correctly.
C9 made it worst, I can NOT use Cubase at all because the mixer is not usable (completely disarranged).

Is here anyone who uses 3 LCDs with Cubase?
I can not put the mixer on (let's say) the 3rd monitor, the main window on the main/1st monitor and the transport/time/cpu load windows on monitor 2 and save this workspace as I could with C7 or C7.5.

Everytime I load the workspace, the mixer jumps to 2nd monitor, but the moment I try to move or resize it, it completely rearranges several widths you can think of (and also the top disappears).

Steinberg support ALWAYS replies with "reinstall Cubase" or "delete Folder x" etc, this DOES NOTHING, it's a bug and this bug gets worse with every new update/upgrade. I stopped to contact support because I never got any helpful reply.

So hopefully I can find someone here using 3 screens and who is able to maybe try and reproduce this behavior?
I could not find anyone with 3 screens yet :/

NikA
New Member
Posts: 13
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:55 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by NikA »

nobody?

AMPAGE
Junior Member
Posts: 136
Joined: Tue Jan 08, 2013 4:33 am
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by AMPAGE »

I was linked here by a post I recently made. I have this exact same problem. =(

Seems this has been around since December and still very much a problem. Quite lame.
Cubase Pro 10.5.20.179 - Ryzen 3900x - 32GB DDR4 - Windows 10 - RME Fireface 400 - DYNAUDIO BM6A Mkii - Dynaudio BM5 MkIII - Kemper Rack - Neve RNDI - Focusrite ISA One - Mogami Cable - Guitar Addict

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1893
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by Stephen57 »

I had this issue and by resetting my preferences it was corrected. I've not had that issue since last resetting Preferences.
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 10 (Main), Cubase Pro 9.5 (Backup); PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converters, Scarlett 2I4, Zoom UCR-8; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST-Is: Spectrasonics Omnisphere 2.5, Stylus RMX; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3, Tannoy PBM 6.5 II, Mics. Scheops, Sennheiser, Rode, Lectrosonics RF, etc.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

NikA
New Member
Posts: 13
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:55 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by NikA »

mmh weird, that didn't help in my case :/

wlbjr
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Aug 12, 2015 10:48 pm
Contact:

Re: Mix Console Top Menu Bar Disappears

Post by wlbjr »

SkM wrote:
Wed Feb 08, 2017 4:50 pm
Hi, i've been having the same issue today and it was driving me crazy but thankfully i found this solution from 'Martin . Jirsak'. Please try it and if it works give him the appropriate thanks.
Martin.Jirsak wrote:Hi,

There is a workaround, how to fix it.

- Open the MixConsole.
- from the Window menu, select Windows.
- In the Window dialog select MixConsole from the list on the left side.
- Click to the Reset Layout button.

=> MixConsole window closes. Once you reopen it, you will get the default settings of the MixConsole.
Here's the original page also:

viewtopic.php?f=250&t=107447

Hope this helps as it worked for me. Should never have been an issue in the first place, kinda think steiny dropped the ball on this one!

SkM
This fix worked for me- thank goodness. It was driving me nuts!

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: lahatte and 1 guest