Export tracks with Bus processing

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Nuendo 8 can be posted here.
Post Reply
marciojhs
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2011 12:50 pm
Contact:

Export tracks with Bus processing

Post by marciojhs » Tue Mar 05, 2019 7:05 pm

Normaly i Use buses when mixing for stem and other things like that. Sometimes my clients asks for mixed tracks, with my processing. The only way i can do this on Nuendo is soloing every track and export one by one... Studio one has a feature that permit exporting all tracks with group processing that is great, preserving stereo or mono group configuration. This was a great time saving...

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3666
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by MattiasNYC » Tue Mar 05, 2019 7:51 pm

Isn't there a function for bouncing or whatever it's called and it gets replaced on the track itself? With the complete path applied?

I don't really understand why a client would ask for this rather than just get the stems, but it seems the option exists.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Andreas Moisa
Junior Member
Posts: 52
Joined: Fri Apr 15, 2011 11:25 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by Andreas Moisa » Tue Mar 05, 2019 8:08 pm

That would be Render in Place
Nuendo 8.0.15 | Win 7 | 6x4GHz | 64 GB RAM | 6xSSD | RME Hammerfall DSP | UAD-2 Quad | www.film-scoring.de

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3666
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by MattiasNYC » Tue Mar 05, 2019 8:14 pm

thx
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

marciojhs
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2011 12:50 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by marciojhs » Wed Mar 06, 2019 3:10 am

MattiasNYC wrote:
Tue Mar 05, 2019 7:51 pm
Isn't there a function for bouncing or whatever it's called and it gets replaced on the track itself? With the complete path applied?

I don't really understand why a client would ask for this rather than just get the stems, but it seems the option exists.
For live purposes. Sometimes they ask me for individual tracks for backing tracks.

marciojhs
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2011 12:50 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by marciojhs » Wed Mar 06, 2019 3:11 am

Andreas Moisa wrote:
Tue Mar 05, 2019 8:08 pm
That would be Render in Place
render in place doesnt process group processing.

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3666
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by MattiasNYC » Wed Mar 06, 2019 3:19 am

marciojhs wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:11 am
Andreas Moisa wrote:
Tue Mar 05, 2019 8:08 pm
That would be Render in Place
render in place doesnt process group processing.
The manual says:
Complete Signal Path
If this option is activated, the complete signal path is rendered into the new audio files, including all channel settings, group channel settings, FX send channel settings and panner settings. The new audio track is created without effects. Stereo balance panner settings are activated.

Complete Signal Path + Master FX
If this option is activated, the complete signal path and the master bus settings are rendered into the resulting audio files. This includes all channel settings, group channel settings, FX send channel settings, and panner settings.
It seems to me that if the complete path includes "group processing" then it should be... well... included, no?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

marciojhs
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2011 12:50 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by marciojhs » Wed Mar 06, 2019 12:11 pm

MattiasNYC wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:19 am
marciojhs wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:11 am
Andreas Moisa wrote:
Tue Mar 05, 2019 8:08 pm
That would be Render in Place
render in place doesnt process group processing.
The manual says:
Complete Signal Path
If this option is activated, the complete signal path is rendered into the new audio files, including all channel settings, group channel settings, FX send channel settings and panner settings. The new audio track is created without effects. Stereo balance panner settings are activated.

Complete Signal Path + Master FX
If this option is activated, the complete signal path and the master bus settings are rendered into the resulting audio files. This includes all channel settings, group channel settings, FX send channel settings, and panner settings.
It seems to me that if the complete path includes "group processing" then it should be... well... included, no?
Ok let me check this!

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 767
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by Chewy Papadopoulos » Wed Mar 06, 2019 4:54 pm

MattiasNYC wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:19 am
It seems to me that if the complete path includes "group processing" then it should be... well... included, no?
Yes, it is. Do it all the time!

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

marciojhs
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2011 12:50 pm
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by marciojhs » Fri Mar 08, 2019 2:40 am

marciojhs wrote:
Wed Mar 06, 2019 12:11 pm
MattiasNYC wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:19 am
marciojhs wrote:
Wed Mar 06, 2019 3:11 am


render in place doesnt process group processing.
The manual says:
Complete Signal Path
If this option is activated, the complete signal path is rendered into the new audio files, including all channel settings, group channel settings, FX send channel settings and panner settings. The new audio track is created without effects. Stereo balance panner settings are activated.

Complete Signal Path + Master FX
If this option is activated, the complete signal path and the master bus settings are rendered into the resulting audio files. This includes all channel settings, group channel settings, FX send channel settings, and panner settings.
It seems to me that if the complete path includes "group processing" then it should be... well... included, no?
Ok let me check this!
Yes, it works but i don't now why but this takes for ever on a 48 tracks Mix, and it's not to pratical... In my opinion this should be a Export Option. Studio one done this right.

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3666
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by MattiasNYC » Fri Mar 08, 2019 3:28 am

I hear you.. On the other hand I really find this to be quite the exception in post-production at least here in the US. The stems are made specifically for the purpose of giving the client access to processed audio according to the "food groups" that they want. I really, really don't see the point in sending a client a set of processed "source" tracks that all sum to the mix. Like, why on earth would the client need a checkerboarded set of 6-12 dialog tracks rather than one or two dialog stems? Makes zero sense to me.

The reason it takes longer is possibly that Nuendo was never intended to do what you are suggesting, at least not "efficiently", so it processes things in series rather than in parallel (this is me guessing here). Because if you feed 12 tracks of dialog into a group and you want them all processed "independently on the group" then you either have to create 11 additional virtual groups for the offline render, or stack the 12 track-renders in series.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Adamcal
Junior Member
Posts: 65
Joined: Sun Dec 27, 2015 5:23 am
Contact:

Re: Export tracks with Bus processing

Post by Adamcal » Mon Mar 11, 2019 4:03 am

Doesn't the Batch Export function do what you want? you can select audio channels, groups, fx returns, output busses and you get a file for each, with processing included.
Adam Calaitzis
Toyland Recording Studio
http://www.toyland.com.au

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests