Console 1 integration with Nuendo

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
mightymike99
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:13 am
Contact:

Console 1 integration with Nuendo

Post by mightymike99 » Fri Nov 23, 2018 1:37 pm

Hi all

I see that Cubase 9.5 has integration with console 1. Is this in place with Nuendo 8.3? Or will it most likely be in the next update?

Thanks

bgor
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:51 pm
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by bgor » Sat Nov 24, 2018 4:56 pm

Softube Console 1 integration is available already in Nuendo 8.2.10 so it should be also in 8.3. I use vst3 version of Console 1 to get all features.

Cheers, bgor
CPU: 3730K, MoBo: Asus P9X79 pro, Ram: 32GB-Kit Corsair Vengeance Low Profile, Win7 SP1 pro 64bit, Texas instruments FiWi PCIe - legacy driver, RME Raydat, 2x RME ADI-8 DS, RME ADI-2, Powercore 6000, UAD2, Nuendo 10.2.0, Wavelab 9.5.50 64bit, TGP3.1, Softube Console 1

buhardilla
New Member
Posts: 48
Joined: Sat Dec 18, 2010 3:02 pm
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by buhardilla » Sun Nov 25, 2018 4:56 pm

Perfect integration in Nuendo 8.3. Amazing controller, very recommendable
MacPro 3.3 GHz 6-CoreXeon, 32Gb RAM, OS 10.12.6 / RME PCIe AiO / Softube Console 1
Nuendo 8.3. || Digital Performer 9.5 || Harrison Mixbus 32C || VEP 6

mightymike99
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:13 am
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by mightymike99 » Tue Nov 27, 2018 5:10 am

Dope! Thank you

mightymike99
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:13 am
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by mightymike99 » Tue Nov 27, 2018 10:36 am

I think Im missing something. I have 8.3 on osx Sierra. The controller works fine to control the channels using the console plugin but the "integration" part doesn't seem to be working. Anything I didn't setup?
Thanks

mightymike99
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:13 am
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by mightymike99 » Tue Nov 27, 2018 11:16 am

According to Softube website, Nuendo is not integrated like Cubase 9.5

https://www.softube.com/index.php?id=console1-q-a

How are you guys having DAW integration?

Thanks

bgor
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:51 pm
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by bgor » Tue Nov 27, 2018 12:07 pm

Outdated info on Softube website (at least for Nuendo for Windows). That was status the before Nuendo 8.2.10. I went to Nuendo 8.3 in the mean time and integration of Console 1 is unchanged (woks as expected). Maybe we have integration only in Nuendo for Windows ?

bgor
CPU: 3730K, MoBo: Asus P9X79 pro, Ram: 32GB-Kit Corsair Vengeance Low Profile, Win7 SP1 pro 64bit, Texas instruments FiWi PCIe - legacy driver, RME Raydat, 2x RME ADI-8 DS, RME ADI-2, Powercore 6000, UAD2, Nuendo 10.2.0, Wavelab 9.5.50 64bit, TGP3.1, Softube Console 1

mightymike99
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:13 am
Contact:

Re: Console 1 integration with Nuendo

Post by mightymike99 » Tue Nov 27, 2018 12:14 pm

Figured it out! Whole issue with vst2 vs vst3!

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests