Swing/Quantize presets organizer

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Fri Aug 18, 2017 8:25 am

We need to be able to class things like in the plugin manager...(and well be able to use some content from other DAW would be great...the quantize possibilities of AbletonLive is amazing...Cubase lacks of it)
Cause if you have a lot of different quantize/swing presets, the list is a pain in the A to check (especially when choosing one of the bottom).

It would love to be able to class them by % or by type (MPC, SP12, Cubase) or by timing (1/8, 1/16, 1/32).
The list would be less clustered and way more effective than a "never ending" list you gotta scroll.

I'm sure it's not a very tuff programming request :lol:
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

Tolis Q
New Member
Posts: 14
Joined: Mon Dec 08, 2014 1:33 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by Tolis Q » Fri Aug 25, 2017 12:13 pm

+1

i agree to this. would help us organize our quantize presets and use them easy.
its been mentioned on one of the Google Hangouts with Greg Ondo so hope to see this soon..
Win 10 64 bit, AMD FX (tm)-8350 Eight Core Processor 4.02Ghz, 16GB Ram,
Cubase Pro 9.5.3, RME Fireface 802, Adam A7

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 449
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by theRoyal1 » Tue Oct 10, 2017 4:05 am

+1
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.10
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

mrfaux
New Member
Posts: 12
Joined: Tue Jan 03, 2012 12:50 am
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by mrfaux » Sun Dec 31, 2017 11:52 pm

+1

Also, maybe I'm missing something but are there are no creative swing presets that come with Cubase? For example the way Ableton has hip hop, mpc

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1344
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by In_Stereo » Mon Jan 01, 2018 12:22 am

+1 I like this idea (also with great swing presets like in Live).
Cubase 9.5, Trashcan Mac 6-core 3.7ghz, High Sierra 10.13.4 OS, AMD FirePro D300 Dual, 64 gig RAM, plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Mon Jan 01, 2018 2:50 pm

In_Stereo wrote:
Mon Jan 01, 2018 12:22 am
+1 I like this idea (also with great swing presets like in Live).
mrfaux wrote:
Sun Dec 31, 2017 11:52 pm
+1

Also, maybe I'm missing something but are there are no creative swing presets that come with Cubase? For example the way Ableton has hip hop, mpc

You can download (or create from scratch) some (like on Goldbaby's site for MPC60 groove templates)...and input em in Cubase...
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1650
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by mozizo » Mon Jan 01, 2018 5:54 pm

+1 for organizing quantize presets by folders, category+search (long time request from me too)
cubase Pro 9.5 64bit ,halion 55 , GA45 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 redstone 64bit 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

-steve-
External Moderator
Posts: 9007
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by -steve- » Mon Jan 01, 2018 5:57 pm

+1 I would be happy if Q presets were dealt with in a similar way to PLE presets.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3595
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Mon Jan 01, 2018 7:04 pm

+1

Also the active quantize setting should be saved with the project. As it is the last one used stays active even when opening a different project where a different preset was used in its creation.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

mrfaux
New Member
Posts: 12
Joined: Tue Jan 03, 2012 12:50 am
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by mrfaux » Tue Jan 02, 2018 12:47 am

NoMad92 wrote:
Mon Jan 01, 2018 2:50 pm
In_Stereo wrote:
Mon Jan 01, 2018 12:22 am
+1 I like this idea (also with great swing presets like in Live).
mrfaux wrote:
Sun Dec 31, 2017 11:52 pm
+1

Also, maybe I'm missing something but are there are no creative swing presets that come with Cubase? For example the way Ableton has hip hop, mpc

You can download (or create from scratch) some (like on Goldbaby's site for MPC60 groove templates)...and input em in Cubase...
That's what I do but I love how Live comes with a decent variety ready to go

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3595
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Tue Jan 02, 2018 12:55 am

-steve- wrote:
Mon Jan 01, 2018 5:57 pm
+1 I would be happy if Q presets were dealt with in a similar way to PLE presets.
Or Plug-In Manager?
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

-steve-
External Moderator
Posts: 9007
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by -steve- » Tue Jan 02, 2018 1:12 am

Sure, but lighter. Like track preset browsers.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

stripealipe
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:06 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by stripealipe » Thu Feb 22, 2018 11:59 pm

Just bumping this thread again... do these threads even get checked by Steinberg personnel anyways?

Well, for sure the groove quantize settings need some kind of organisation. Groove quantize is an immensely powerful tool and having easy and concise access to our own groove presets is def needed. As it stands, it's a bit of a mess; an oversight even.

Would love some kind of feedback in this respect. Slightly sloppy playing is one thing for many. Quantizing it back into perfect time is another step. But taking that and applying groove in various ways, along with velocity can take parts to whole new levels.

Sort it out (please) Steinberg. Other than that, very much loving 9.5... the rest of the midi editing tools are insanely cool....

anzwer
New Member
Posts: 22
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:10 am
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by anzwer » Sat Feb 24, 2018 2:52 pm

+1

aricastudio
Junior Member
Posts: 61
Joined: Fri Jun 22, 2012 3:29 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by aricastudio » Thu Nov 08, 2018 9:59 pm

+ 1,000,000,000,000,000,000,000

User avatar
Faramis
New Member
Posts: 26
Joined: Tue Apr 19, 2016 12:44 pm
Location: Paris
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by Faramis » Thu Nov 08, 2018 11:56 pm

+1
win10_1903/Cubase pro 10.0.30/Wavelab Element 9.5.50
Asus B450M-Plus/R7 1700X @3.4ghz/G-Skill ddr4 16gb-2133MHz /Evo 970 M.2 nvme 500gb+Crucial BX500 480gb SSD/MSI gt 710 1gb/Dell 1920x1080/
Umc202hd/Ath-m30x,AV 42,Microkey2-37

polynasia
Junior Member
Posts: 63
Joined: Sat Feb 15, 2014 12:23 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by polynasia » Mon Dec 03, 2018 11:05 pm

+1

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 449
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by theRoyal1 » Tue Dec 04, 2018 10:37 am

This NEEDS TO HAPPEN!
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.10
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Tue Dec 04, 2018 3:55 pm

theRoyal1 wrote:
Tue Dec 04, 2018 10:37 am
This NEEDS TO HAPPEN!
and apparently its not for C10 ... though it seems a so small request, I mean not a deep function, just a "folder" function :D :lol:
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 449
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by theRoyal1 » Wed Dec 05, 2018 4:57 am

NoMad92 wrote:
Tue Dec 04, 2018 3:55 pm
theRoyal1 wrote:
Tue Dec 04, 2018 10:37 am
This NEEDS TO HAPPEN!
and apparently its not for C10 ... though it seems a so small request, I mean not a deep function, just a "folder" function :D :lol:
Funny part, look at how cubase Quantize menu looks here:
https://youtu.be/-C7XYGIqez4?t=109

and that's from 2016...
Why can't I get my list to behave that way... :(
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.10
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Wed Dec 05, 2018 10:19 am

theRoyal1 wrote:
Wed Dec 05, 2018 4:57 am
NoMad92 wrote:
Tue Dec 04, 2018 3:55 pm
theRoyal1 wrote:
Tue Dec 04, 2018 10:37 am
This NEEDS TO HAPPEN!
and apparently its not for C10 ... though it seems a so small request, I mean not a deep function, just a "folder" function :D :lol:
Funny part, look at how cubase Quantize menu looks here:
https://youtu.be/-C7XYGIqez4?t=109

and that's from 2016...
Why can't I get my list to behave that way... :(
wait...what? never saw this ... Imma try this right now and see how it behaves in my C9.5

edit: No luck, it's still a vertical list we cant even scroll with the mouse wheel ... HOW ******* ANNOYING !!! At least on the video you linked you can see all your presets without scrolling, how can STEINBERG skip managing those lists??? Isn't groove templates something used a lot in music making? Every DAWs are playing the "groove templete/ shuffle" card. With Cubase, 1-you gotta process them yourself (download or create, then list them one by one) 2-you gotta click that down arrow many times to see the list if you got more than 10 user quantize presets ????

DAMN Steinberg DO SOMETHING (and not a 99€ small update like that G.A.5) !!!
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3595
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Wed Dec 05, 2018 8:57 pm

theRoyal1 wrote:
Wed Dec 05, 2018 4:57 am
Funny part, look at how cubase Quantize menu looks here:
https://youtu.be/-C7XYGIqez4?t=109

and that's from 2016...
Why can't I get my list to behave that way... :(
That's interesting. I've always accessed the Quantize Presets from the drop-down menu in the Toolbar - which as we know shows them as a single long list. But in the video they're accessing the Presets from the Inspector in the Key Editor which does indeed let you see them all at once. Too bad there is no Quantize Tab in the Project Window, just the editors.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Thu Dec 06, 2018 10:49 am

raino wrote:
Wed Dec 05, 2018 8:57 pm
theRoyal1 wrote:
Wed Dec 05, 2018 4:57 am
Funny part, look at how cubase Quantize menu looks here:
https://youtu.be/-C7XYGIqez4?t=109

and that's from 2016...
Why can't I get my list to behave that way... :(
That's interesting. I've always accessed the Quantize Presets from the drop-down menu in the Toolbar - which as we know shows them as a single long list. But in the video they're accessing the Presets from the Inspector in the Key Editor which does indeed let you see them all at once. Too bad there is no Quantize Tab in the Project Window, just the editors.
Sadly it doesnt behave like that in C9.5 and C10 ... we still have that one list, with an arrow to scroll one line at a time... a real pain in the A !!!
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 365
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Thu Dec 06, 2018 11:13 am

Tolis Q wrote:
Fri Aug 25, 2017 12:13 pm
+1

i agree to this. would help us organize our quantize presets and use them easy.
its been mentioned on one of the Google Hangouts with Greg Ondo so hope to see this soon..
"dreaaaaaam iiiis myyyyy realiiiiityyyyy" LOL
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3595
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Thu Dec 06, 2018 9:07 pm

NoMad92 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:49 am
raino wrote:
Wed Dec 05, 2018 8:57 pm
theRoyal1 wrote:
Wed Dec 05, 2018 4:57 am
Funny part, look at how cubase Quantize menu looks here:
https://youtu.be/-C7XYGIqez4?t=109

and that's from 2016...
Why can't I get my list to behave that way... :(
That's interesting. I've always accessed the Quantize Presets from the drop-down menu in the Toolbar - which as we know shows them as a single long list. But in the video they're accessing the Presets from the Inspector in the Key Editor which does indeed let you see them all at once. Too bad there is no Quantize Tab in the Project Window, just the editors.
Sadly it doesnt behave like that in C9.5 and C10 ... we still have that one list, with an arrow to scroll one line at a time... a real pain in the A !!!
No, this really does exist in C10, didn't check C9.5 but I will. Problem is you can only access it via the Inspector which is where I'm least likely to need it. :(

QuantPreset.JPG
(386.88 KiB) Not downloaded yet
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest