Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, Solved

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, Solved

Post by Hedshaker » Tue May 22, 2018 5:43 pm

If I run Cubase 9.5 and then open Groove Agent VSTi (See Image -Open App)
Open App.jpg
(241.08 KiB) Not downloaded yet
and then select a Beat Agent and click "All Instrument Sets" I get (See Image - Groove Agent 64)
Groove Agent 64.jpg
(180.72 KiB) Not downloaded yet
As you can see all the Groove Agent kits such as Percussion, Rock, Vintage, Studio etc are missing and the same applies if I open Groove Agent 64 in stand alone mode.

However, if I open the 32 bit Groove Agent in stand alone mode and do the same I get ( See Image - Groove Agent 32)
Groove Agent 32.jpg
(201.99 KiB) Not downloaded yet
Which gives me all the kits exactly as it should and proves that all the kit files are on my computer somewhere but not accessed by Groove Agent 64.

I have put in a ticket but fed up of waiting and wondering if anyone can help or at least shed some light on the problem. I have downloaded Groove Agent 4 for Windows from My Steinberg and reinstalled it along with the Additional Content, which has made no difference.

Maybe I'm missing something but I haven't noticed until now cause I make electronic music and usually populate Groove Agent with my own samples. But on this occasion I wanted to play with the Percussion kit.

I would be eternally grateful if anyone can help.

Thanks
Last edited by Hedshaker on Tue Jun 12, 2018 3:19 pm, edited 1 time in total.
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Romantique Tp » Tue May 22, 2018 7:48 pm

It usually helps to uninstall the Groove Agent 4 content and then reinstalling it. Also, make sure that GA4 is updated.

There's something about some Windows installs that's causing some of the stock libraries and expansions to not be detected on the first try by GA4. Groove Agent 5 is probably going to have an enhanced library system similar to Halion Sonic 3 and Halion 6, which hopefully will make these issues go away forever.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Tue May 22, 2018 8:17 pm

Thanks for the reply. If I'm reading you correctly it's best to totally uninstall Groove Agent and then install it rather than select reinstall from the list, which I've done twice now. Ok I'll try that next. I'm finding it odd though that the 32 bit standalone works perfectly with all kits available. But yeah, if Groove Agent 5 is to have a superior library system and hopefully solve the problem that would be cool. Is it on the horizon do you know?
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Tue May 22, 2018 8:36 pm

No that hasn't worked. I uninstalled Groove Agent 64 bit, reinstalled it and then applied the update again but the kits are still missing, yet the 32 bit standalone still works fine, the logic of which suggests that the required files exist on my computer. Assuming they are shared of course. This is so frustrating!!

But thanks for the suggestion
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
soundpeaks_net
Member
Posts: 380
Joined: Fri Dec 09, 2016 10:14 am
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by soundpeaks_net » Tue May 22, 2018 9:14 pm

Hah, Steinberg hides their content so hard and deep that even their own products can not find them!
Image

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Tue May 22, 2018 9:20 pm

soundpeaks_net wrote:
Tue May 22, 2018 9:14 pm
Hah, Steinberg hides their content so hard and deep that even their own products can not find them!
Image
Yep, and funnier still that the 32 bit standalone version works perfectly. Great, but what use is that?
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
DaveAbbott
Member
Posts: 618
Joined: Sun Feb 06, 2011 7:51 am
Location: Johannesburg, South Africa
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by DaveAbbott » Thu May 24, 2018 4:13 am

Hi there

Had exactly the same problem, solved it by chasing up on where groove agent wanted to put the vst content when installing, I did that by uninstalling and reinstalling. I also found that there were two lots of some of the files (searched for them with normal windows file explorer), so I deleted those from the second location (the one where GA did NOT put the files on installation) and then finally the other Agents appeared again in GA. It’s fine now but as you suggest,,,,a right royal PITA

Best Regards

Dave
Dave Abbott
Entertainer | Musician | Producer
cricket@iafrica.com

Computer i7 3 Ghz CPU, Intel Mobo, DX58SO, 12Gig DDR1600 RAM, System Drive 64 Gig SSD + 480 Gig SSD sample drive + 3 x 1TB recording and sample drives.
Software: Windows 10 Pro 64Bit, Cubase 10 Pro, Wavelab 9.5, NI Komplete Ultimate, UAD, Waves, and various other plugs
Interface: Steinberg UR824 with Focusrite ISA One, Focusrite Octopre, Cubase Elements 8.5 with Focusrite 18i8 on spare machine. Cubase Elements 9.5 with Focusrite 18i8 on Stage Laptop (Dell 6430 i7 with 8gig RAM)
Korg Taktile 49 Controller Steinberg CC121 Controller

Rule 1: Have Fun! Rule 2: It's Not Serious! Rule 3: When in doubt refer to Rule 1!!

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Thu May 24, 2018 5:47 pm

DaveAbbott wrote:
Thu May 24, 2018 4:13 am
Hi there

Had exactly the same problem, solved it by chasing up on where groove agent wanted to put the vst content when installing, I did that by uninstalling and reinstalling. I also found that there were two lots of some of the files (searched for them with normal windows file explorer), so I deleted those from the second location (the one where GA did NOT put the files on installation) and then finally the other Agents appeared again in GA. It’s fine now but as you suggest,,,,a right royal PITA

Best Regards

Dave
It really is and I've heard nothing from Steinberg regarding my ticket for well over a week. I've already uninstalled and reinstalled Groove Agent but I can do it again though I'm not entirely sure what you mean by "where groove agent wanted to put the vst content" or how to go about searching files with Windows Explorer. What did you search for exactly? But I'm all but at the end of my tether and up to try anything. At the moment Groove Agent SE would be good enough and feel like asking for my money back. To my knowledge I've done nothing wrong.

I have no idea where the installer is supposed to put the content, or which files and from where, to delete.

Doin my head in!
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Thu May 24, 2018 6:30 pm

OK, the re-installation made no difference, not that I expected it to. The content installer did not display where the files were being put on my computer so that was no help.

But, using the Windows search, I did a search for Groove Agent vstsound which lead to: C:\Users\myname\AppData\Roaming\Steinberg\Content\Groove Agent\VST Sound

Now if anyone can tell me what to do with that information that would be great. Or, if someone with a working Groove Agent could do a Windows search for "Groove Agent vstsound" and see if it goes to a different place

Thanks
Last edited by Hedshaker on Thu May 24, 2018 6:36 pm, edited 1 time in total.
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
DaveAbbott
Member
Posts: 618
Joined: Sun Feb 06, 2011 7:51 am
Location: Johannesburg, South Africa
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by DaveAbbott » Fri May 25, 2018 6:22 am

Hi Headshaker

What I did was move all the vstsound files from the groove agent folder and put them with all the other vstsound files (which I think might be in the Steinberg/Content folder, ie 1 level up) then when I restarted Cubase, it wanted to know where those files were, so I pointed it to them, then it seemed to work ok. Might be worth a try

Best Regards

Dave
Dave Abbott
Entertainer | Musician | Producer
cricket@iafrica.com

Computer i7 3 Ghz CPU, Intel Mobo, DX58SO, 12Gig DDR1600 RAM, System Drive 64 Gig SSD + 480 Gig SSD sample drive + 3 x 1TB recording and sample drives.
Software: Windows 10 Pro 64Bit, Cubase 10 Pro, Wavelab 9.5, NI Komplete Ultimate, UAD, Waves, and various other plugs
Interface: Steinberg UR824 with Focusrite ISA One, Focusrite Octopre, Cubase Elements 8.5 with Focusrite 18i8 on spare machine. Cubase Elements 9.5 with Focusrite 18i8 on Stage Laptop (Dell 6430 i7 with 8gig RAM)
Korg Taktile 49 Controller Steinberg CC121 Controller

Rule 1: Have Fun! Rule 2: It's Not Serious! Rule 3: When in doubt refer to Rule 1!!

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Fri May 25, 2018 9:51 am

FWIW the only place I can find the GA content is in the folders the OP listed but it may be worth trying Dave's suggestion to copy them to the VST Sound folder that sits alongside the Groove Agent Folder. Sounds like it's not scanning the GA folder for whatever reason.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sat May 26, 2018 3:49 am

DaveAbbott wrote:
Fri May 25, 2018 6:22 am
Hi Headshaker

What I did was move all the vstsound files from the groove agent folder and put them with all the other vstsound files (which I think might be in the Steinberg/Content folder, ie 1 level up) then when I restarted Cubase, it wanted to know where those files were, so I pointed it to them, then it seemed to work ok. Might be worth a try

Best Regards

Dave
Thanks, I'll have a look into that now, like you say, worth a try. I've had to take a break from it cause I was starting to dream about it....... or more of a nightmare truth be known. In my case all the vstsound files are deep in the system, beyond the roaming folder, and are already all together with HALion and Padshop etc. I'm just a little concerned about making things worse. I'll be sure to report back if progress is made though. Failing that I'll just have to wait until Steinberg get around to addressing my ticket, which has been over two weeks now so I'm not holding my breath.

A big thanks to everyone who's contributed to the thread :thumbsup:
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sat May 26, 2018 4:13 am

planarchist wrote:
Fri May 25, 2018 9:51 am
FWIW the only place I can find the GA content is in the folders the OP listed but it may be worth trying Dave's suggestion to copy them to the VST Sound folder that sits alongside the Groove Agent Folder. Sounds like it's not scanning the GA folder for whatever reason.
Yes, that's what's so damn odd about it. All the vstsound files on my system are in the following folder:

C:\Users\myname\AppData\Roaming\Steinberg\Content

And that goes for HALion, Padshop and VST Sound all inside that Content folder See here:
vstsound.jpg
(114.89 KiB) Not downloaded yet
Now it seems really strange to move just the Groove Agent folder from the rest and put is somewhere else
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Sat May 26, 2018 7:25 am

Hedshaker wrote:
Sat May 26, 2018 4:13 am
Now it seems really strange to move just the Groove Agent folder from the rest and put is somewhere else
Not completely without sense though since we know these other folders are being used on your system. You're not going to copy the folder (if I understand Dave's suggestion) but just the content of the folder.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sun May 27, 2018 3:38 am

planarchist wrote:
Sat May 26, 2018 7:25 am
Hedshaker wrote:
Sat May 26, 2018 4:13 am
Now it seems really strange to move just the Groove Agent folder from the rest and put is somewhere else
Not completely without sense though since we know these other folders are being used on your system. You're not going to copy the folder (if I understand Dave's suggestion) but just the content of the folder.
Trouble is, it's a bit hit and miss. I know what files to move, but the worry is, where to put them without making the situation worse. In my limited experience the GA vstsound files appear to be in the correct location ie with other vstsound files in the Steinberg/content folder. If I move them to a location based on a semi-educated guess I get an error pop up when opening GA saying that files are missing and do I wish to search for them (?) Which, of course, means I could be pointing GA to an incorrect location which I'm unsure about.

But don't get me wrong, I honestly appreciate the suggestions received in this thread, and when a solution is found I'll be sure to post it here. It's really cool that members go out of their way to help others. What would be truly awesome right now is a word from Steinberg regarding my ticket. I can still work with my own samples, this whole thing came up cause I fancied having a mess with Percussion Agent. Not to mention paying hard earned $$ for software that doesn't do what is says on the tin

Once again a big thank you and nice to meet some of you guys, appreciated :thumbsup:
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Sun May 27, 2018 8:08 am

Hedshaker wrote:
Sun May 27, 2018 3:38 am

Trouble is, it's a bit hit and miss. I know what files to move, but the worry is, where to put them without making the situation worse. In my limited experience the GA vstsound files appear to be in the correct location ie with other vstsound files in the Steinberg/content folder. If I move them to a location based on a semi-educated guess I get an error pop up when opening GA saying that files are missing and do I wish to search for them (?) Which, of course, means I could be pointing GA to an incorrect location which I'm unsure about.
I understand the trepidation. Maybe try moving just one (or a few even) files. Or even copying them so they remain in the original location too? Note which ones you've moved then if you get an error message you can either point at the new location or move the file(s) back? Alternatively you might find having moved one you find the related sounds?

You could also try renaming the GA folder to see if that generates an error......

These are things I'd try, obviously if you're not at all confident in what might happen then, don't!

Good luck!
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sun May 27, 2018 1:36 pm

Thanks. I'm a bit peeved at Steinberg taking so long with some help. They could arrange to do that remote thingy or something.

A couple of things I'm finding odd though the more I think about it:
1) If I move the GA vstsound files and then open GA 64 bit standalone I get a missing files message, which suggests the files were in the correct place to begin with.

2) If I boot up GA 32 bit standalone all the Agents are present and correct.

Makes no sense!
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Sun May 27, 2018 2:36 pm

Hedshaker wrote:
Sun May 27, 2018 1:36 pm
Thanks. I'm a bit peeved at Steinberg taking so long with some help. They could arrange to do that remote thingy or something.

A couple of things I'm finding odd though the more I think about it:
1) If I move the GA vstsound files and then open GA 64 bit standalone I get a missing files message, which suggests the files were in the correct place to begin with.

2) If I boot up GA 32 bit standalone all the Agents are present and correct.

Makes no sense!
The files ARE almost certainly in the correct place as they're where mine are. The issue with your 64 bit version appears to be that for some reason it isn't seeing them. That's why I'd try something like renaming the folder temporarily and pointing it to the new version.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sun May 27, 2018 6:05 pm

planarchist wrote:
Sun May 27, 2018 2:36 pm
Hedshaker wrote:
Sun May 27, 2018 1:36 pm
Thanks. I'm a bit peeved at Steinberg taking so long with some help. They could arrange to do that remote thingy or something.

A couple of things I'm finding odd though the more I think about it:
1) If I move the GA vstsound files and then open GA 64 bit standalone I get a missing files message, which suggests the files were in the correct place to begin with.

2) If I boot up GA 32 bit standalone all the Agents are present and correct.

Makes no sense!
The files ARE almost certainly in the correct place as they're where mine are. The issue with your 64 bit version appears to be that for some reason it isn't seeing them. That's why I'd try something like renaming the folder temporarily and pointing it to the new version.
That's crazy. I've over-installed it twice and I've uninstalled and then reinstalled it, twice. And another thing, if it's not seeing the the files, how come it spits out an error message if I remove the files folder. Does it somehow see the folder when it's there but not the files inside. Surly not. The more I get into this the more curious about it I get.

Someone suggest there might be GA 5 on the horizon with a superior library system.....
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Sun May 27, 2018 6:38 pm

Going back to your first post, why (not that you shouldn't be able to) do you open a standalone version of Groove Agent whilst running Cubase?
Do you have the same problem if you open Groove Agent within Cubase?

FWIW, on the previous subject of where the settings files are located I've just seen that on my system there are folders both for Groove Agent_64 and also Groove Agent Standalone_64. These include xml files which point to the correct location of the vstsounds. If these are somehow incorrect, uninstalling and re-installing may not affect these files.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Sun May 27, 2018 9:31 pm

No it's the same whether it's the VSTi or the standalone. The standalone is just a quicker check when I've tried something new.
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by planarchist » Mon May 28, 2018 8:05 am

Hedshaker wrote:
Sun May 27, 2018 9:31 pm
No it's the same whether it's the VSTi or the standalone. The standalone is just a quicker check when I've tried something new.
OK, good, makes sense.

Just, as per the second half of my previous comment, be aware that preferences etc for the standalone and integrated versions are kept separately. Also I wonder if corruption of these preferences is somehow the problem as they aren't generally removed when uninstalling and reinstalling.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, please?

Post by Hedshaker » Tue May 29, 2018 4:47 am

planarchist wrote:
Mon May 28, 2018 8:05 am
Hedshaker wrote:
Sun May 27, 2018 9:31 pm
No it's the same whether it's the VSTi or the standalone. The standalone is just a quicker check when I've tried something new.
OK, good, makes sense.

Just, as per the second half of my previous comment, be aware that preferences etc for the standalone and integrated versions are kept separately. Also I wonder if corruption of these preferences is somehow the problem as they aren't generally removed when uninstalling and reinstalling.
What I've discovered during this situation is there's plenty about this software that I don't know. Honestly, I'd be more than happy if they would arrange to access my computer by remote, wipe Groove Agent clean and return my money. I've bought most of the extras, some of which I use a lot and others not so much but I truly wish I'd given Groove Agent a miss. I'm quite sure I installed it correctly and, if-and-when the problem comes to light it won't be my fault. I rarely complain about anything, it's just not in my nature but, the length of time they're taking to deal with my ticket leaves me cold to be honest.

Any way, rant over.

Thanks for taking the time, appreciated :thumbsup:
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 273
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, Solved

Post by Hedshaker » Tue Jun 12, 2018 3:14 pm

Ok, if anyone is interested my Groove Agent issue is now solved.

I was advised to download a little app called TeamViewer from MySteinberg, which allows Steinberg Support to remotely access my computer over the internet. Within a few minutes Jan Riesener (support) had my Groove Agent working correctly. And the solution was quite simple once you know what to do, so I'll briefly explain here for the benefit of anyone else who may encounter the same issue:

Jan removed certain Groove Agent 4 64bit folders, restarted Cubase and then re-opened Groove Agent, which caused Groove Agent to do a re-scan.

Problem solved. Thank you Steinberg support.
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 9.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Orbit V2, E-MU Proteous 2000, Novation BassStation Rack, Korg ER-1, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1619
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Can anyone help solve a problem with Groove Agent 64 bit, Solved

Post by planarchist » Tue Jun 12, 2018 7:09 pm

Glad to hear it got sorted for you in the end, also good to hear support were the solution. Thanks for updating us.
Nic

Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.20, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 7 Ult 64 bit SP1, Yamaha THR5.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests