Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
Post Reply
djrustycans
New Member
Posts: 29
Joined: Wed Dec 03, 2014 6:58 pm
Contact:

Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by djrustycans »

This really needs implementing and should have been from the beginning. It makes no sense to render a channels settings (plugins) and be forced to commit your volume automation or have to manually disable automation and reset the volume fader to zero in order to bounce a track to free up CPU or just commit FX etc.

Logic and Pro Tools (among others) handle this perfectly and it makes for a great workflow.

The default render in place option should be to render all channel settings without automation/volume included (pre fader).

Evertone
Member
Posts: 318
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by Evertone »

+1

For more options/flexibility when rendering.
Cubase Pro 10.5
Mojave 10.14.6
iMac i7 - 32gb ram
Apogee Symphony IO

Knappy
New Member
Posts: 28
Joined: Fri Feb 10, 2012 4:38 am
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by Knappy »

+1

Centralmusic
Grand Senior Member
Posts: 5649
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:23 pm
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by Centralmusic »

+ 1 !

and please add:

- a checkbox "render in mono if track is mono"

- a checkbox "render FX (hall/delay) faded out completely"


!
!!! NOTE: This is a user forum. It's from users to users. This is not a technical support forum. Therefore sometime some Steinberg employees appear here and help the users. !!!
"Do you already know the manual?"
Kennst du schon das Handbuch?"

Antz
New Member
Posts: 7
Joined: Tue Aug 11, 2015 3:49 am
Location: Gold Coast, Australia
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by Antz »

+ 1 That is a good idea. :D

User avatar
T-bag
Junior Member
Posts: 85
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:08 pm
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by T-bag »

+1
Windows 10 64 bit; 64GB Ram; Intel i7 8700; VEP Slave i9 64gb ram; Graphics-twin monitor;
Hardware: Motif XF7; Emu Esynth; MPK249; XV5080; MOTU 828mk3 & 2408; Komplete Kontrol S49
Plug Ins - Mach Five-3; Kontakt V; Best Service Engine; Omnisphere; Lemur & Metagrid controllers; Cubase User since 1993.

okr
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Dec 07, 2017 6:55 pm
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by okr »

+1
Lynx Aurora N 32 | Apollo 8p (Black Face Thunderbolt) | Burl B32 | Dangerous Source | Softube Console One MKII
---
Cubase Pro 10.5 | Pro Tools 2019.10 (Native) | Ableton Live 10.1.3 | Logic X 10.4.1 | Studio One 4.5.4 | Adobe Audition CC 2020
---
iMac 5k 2017 | OS X Mojave 10.14.6 | UAD 9.11

JBF
Junior Member
Posts: 185
Joined: Sat Nov 28, 2015 12:26 am
Contact:

Re: Render In Place - Post Inserts, Pre Fader!!

Post by JBF »

+1
Win8.1/64bit / Core i7-3930K 6*3,20 GHz /GA-X79-UP4/4*16 gb/NVidia GeForce GTX 1050 Ti Palit > Cubase 9.0.4 Pro

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests