Importing Key Commands doesn't work

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
AVLI
New Member
Posts: 10
Joined: Wed Feb 02, 2011 8:46 am
Location: los angeles, CA
Contact:

Importing Key Commands doesn't work

Post by AVLI »

HI Guys,

I just upgraded from Cubase 8 to 9. I normally move the Key Commands file and Configuration file onto the next version of Cubase, I did work with the Configuration file, but it seems that Cubase 9, can't import all of my Key Commands.
Any ideas?
Thank,
Avli
Avli
Avli Music Productions, Inc.[/color]
www.avlimusic.com
www.rock.com
[/color]

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by -steve- »

independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

User avatar
AVLI
New Member
Posts: 10
Joined: Wed Feb 02, 2011 8:46 am
Location: los angeles, CA
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by AVLI »

Thanks for the reply!
Cubase can't open the Key Command file that I copied from Cubase 8. I can see my filename in the list of Key Commands in Cubase, but once I choose it, It won't open it\load my key command file :\
Avli
Avli Music Productions, Inc.[/color]
www.avlimusic.com
www.rock.com
[/color]

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by -steve- »

You need to manually copy the file to the root directory. That's why I posted the link.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

User avatar
AVLI
New Member
Posts: 10
Joined: Wed Feb 02, 2011 8:46 am
Location: los angeles, CA
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by AVLI »

I did, and I can already see in Cubase 9, but when I tried to choose it from the Key Command list in Cubase, I'm getting an error: "Invalid preset!" :\
Avli
Avli Music Productions, Inc.[/color]
www.avlimusic.com
www.rock.com
[/color]

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by -steve- »

Oh. I am not at my DAW till tomorrow morning... Maybe someone else will chime in.

One idea though might be to- in Cubase 8.5 save your key commands under a new name, then try using that file.

Also let us know what OS platform you're on.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

User avatar
AVLI
New Member
Posts: 10
Joined: Wed Feb 02, 2011 8:46 am
Location: los angeles, CA
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by AVLI »

I upgraded from 8 to 9, and did give the key command file a unique name so it will be easier to find and just copy to Cubase 9.
I'm running on a PC Windows 10 64 BIT.
Thanks!
Avli
Avli Music Productions, Inc.[/color]
www.avlimusic.com
www.rock.com
[/color]

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Importing Key Commands doesn't work

Post by -steve- »

Maybe try quitting C9, manually renaming the file to "Key Commands.xml" (renaming the other one of course) and launching C9. Are your key commands loaded?
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests