Serious problems during export/mixdown

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
utodrode
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Feb 24, 2015 11:14 am
Contact:

Serious problems during export/mixdown

Post by utodrode »

I encountered a serious problem when mixdown my project.
I got a permanent noise during all the playback. Obviously the noise is not present in the original mix, it's only generated when the project is exported.
Bouncing all single tracks & groups I noticed that the noise is created inside a group channel track which contains guitars with vst amp rack by steinberg in insert. Even if I mute this group track the same noise is created during export.
This is the first time I encounter such a problem. I'm a Cubase user since beginning of 2000.

Anyone could help?
thx in advance

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2159
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Serious problems during export/mixdown

Post by BriHar »

Check the channels strips in the mixconsole. I had a similar problem back awhile, and it was because I had used a Cubase template which had placed some effect in the strip which was causing the problem.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 10.5.20 - 64bit | Cubase AI 10.5 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests