Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
Buddy73
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Mar 08, 2011 1:57 pm
Contact:

Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

Post by Buddy73 » Thu Feb 19, 2015 6:21 pm

Hi,

Not sure if/how to do this. I had Cubase SX3 and bought the update to Cubase 5.
Now I just upgraded to Win 7 64bit so that I could use more RAM for my plugins.

So how do I go about installing Cubase now, I'm guessing SX3 won't install on my Windows 7 for be to do the whole install, then upgrade route. Can I download Cubase 5 for Windows 7 from here?

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3345
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

Post by jaslan » Thu Feb 19, 2015 7:06 pm

When you bought the update to 5, did it come with discs? They probably have a full install on them.
If you don't have the discs, you may have to contact support for a download.
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

Buddy73
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Mar 08, 2011 1:57 pm
Contact:

Re: Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

Post by Buddy73 » Thu Feb 19, 2015 7:54 pm

Thanks for the reply,

Yes I have all the discs, but I have SX3 install and the for upgrade to 5. Will the discs for SX3 install on Windows 7 64 bit? 7 wasn't even out when SX3 was built.

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3345
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

Post by jaslan » Thu Feb 19, 2015 9:50 pm

Did you try to just install Cubase 5 from the discs? (without trying to install SX3 first). To my knowledge all "upgrade" packages come with a full install on the discs. The "update" is really just to the license itself.

EDIT: To be more clear... Put the Cubase 5 discs in the computer and run the installer and see what happens.
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

Buddy73
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Mar 08, 2011 1:57 pm
Contact:

Re: Installed Windows 7 64 - Need ti reinstall Cubase 5

Post by Buddy73 » Fri Feb 20, 2015 12:07 pm

jaslan wrote:Did you try to just install Cubase 5 from the discs? (without trying to install SX3 first). To my knowledge all "upgrade" packages come with a full install on the discs. The "update" is really just to the license itself.

EDIT: To be more clear... Put the Cubase 5 discs in the computer and run the installer and see what happens.
Haha yes that worked, WooHoo!!

Thank you :D

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests