Problem with damper pedal and transpose [fixed in 1.5.2]

All topics on HALion 4, HALion 5 and Steinberg's VST workstations HALion Sonic 1 and HALion Sonic 2
Post Reply
stanft
Junior Member
Posts: 54
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:56 pm
Contact:

Problem with damper pedal and transpose [fixed in 1.5.2]

Post by stanft » Mon Jan 31, 2011 9:22 pm

Hi everyone,

I think that I have found a bug in Halion Sonic 1.5. The damper pedal (on a piano patch i.e.) does not work together with the transpose functionality. The issue can be reproduced the following way (you need to have a damper pedal):

1.) Load a piano patch, i.e. Natural Grand
2.) Press down the damper pedal (this has to be done before playing a note to show the issue), play a note twice and hold it the second time, and release the pedal: The note is still played (because you still press down the key).
3.) Now go to the MIDI settings tab and change the transpose value i.e. to a value of -2.
4.) Press down the damper pedal (before playing the note), play a note twice and hold it the second time, and release the pedal: The note stops to play (even though you still press down the key).

This does not happen every time but quite often.

It would be nice if someone here could confirm this problem.

Regards,
Stephan
Last edited by stanft on Mon Apr 25, 2011 10:26 am, edited 1 time in total.
Cubase Pro 10, macOS 10.14, MacBook Pro 15" Mid 2015, RME Fireface UCX, M-Audio Midisport AE 4x4, Steinberg CMC, Frontier Tranzport, Korg Triton Extreme with MOSS, Alesis ION, Reason 10, NI Komplete 10, div. Spectrasonics, Korg, IK Multimedia, Musiclab, Steinberg and Arturia plugins

stanft
Junior Member
Posts: 54
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:56 pm
Contact:

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by stanft » Thu Feb 03, 2011 2:39 pm

Nobody? :(
Cubase Pro 10, macOS 10.14, MacBook Pro 15" Mid 2015, RME Fireface UCX, M-Audio Midisport AE 4x4, Steinberg CMC, Frontier Tranzport, Korg Triton Extreme with MOSS, Alesis ION, Reason 10, NI Komplete 10, div. Spectrasonics, Korg, IK Multimedia, Musiclab, Steinberg and Arturia plugins

Guest

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by Guest » Thu Feb 03, 2011 10:36 pm

Hi Stephan,

I can confirm your problem!

K4

stanft
Junior Member
Posts: 54
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:56 pm
Contact:

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by stanft » Fri Feb 04, 2011 8:38 am

K4 wrote:Hi Stephan,

I can confirm your problem!

K4
Hi K4,

thanks! Hopefully, somebody at Steinberg reads this thread and adds the problem to the bug tracking.

Regards,
Stephan
Cubase Pro 10, macOS 10.14, MacBook Pro 15" Mid 2015, RME Fireface UCX, M-Audio Midisport AE 4x4, Steinberg CMC, Frontier Tranzport, Korg Triton Extreme with MOSS, Alesis ION, Reason 10, NI Komplete 10, div. Spectrasonics, Korg, IK Multimedia, Musiclab, Steinberg and Arturia plugins

kekiel
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Apr 17, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by kekiel » Sun Apr 17, 2011 2:23 pm

Hi!

Same problem here. (WIN Version 1.5.0)
This is a real issue for me. Hope it will be fixed soon...

Someone in this forum wrote about a pre-release of an 1.5.1 version. Maybe it will be fixed in this release?!?

kekiel
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Apr 17, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by kekiel » Sat Apr 23, 2011 12:51 am

Good news: Fixed in version 1.5.2! (Just tried it.)

stanft
Junior Member
Posts: 54
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:56 pm
Contact:

Re: Problem with damper pedal and transpose

Post by stanft » Mon Apr 25, 2011 10:26 am

:D
Cubase Pro 10, macOS 10.14, MacBook Pro 15" Mid 2015, RME Fireface UCX, M-Audio Midisport AE 4x4, Steinberg CMC, Frontier Tranzport, Korg Triton Extreme with MOSS, Alesis ION, Reason 10, NI Komplete 10, div. Spectrasonics, Korg, IK Multimedia, Musiclab, Steinberg and Arturia plugins

Post Reply

Return to “Halion 5 | Halion 4 | Halion Sonic | Halion Sonic 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest