Inserts Not Working

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
titchyblackcat
Member
Posts: 337
Joined: Sat Dec 23, 2017 3:16 pm
Contact:

Inserts Not Working

Post by titchyblackcat »

I now have Cubase 9.5.3 and have finished a project yesterday
Today i opened the same project to do a couple of tweaks
Two of my inserts have turned black instead of blue and don't appear with a double click.
Is this a bug ?
Cubase Pro 10.5 Wavelab Elements 10
Win 10 64 bit.Gigabyte GA Z97X Gaming 5, i7 4790, Ram ddr3 16GB
Native Instruments K.A. 6 Interface

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 24170
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

These plug-ins are turned off. Alt+click to the Bypass button of the Insert. This will switch it on.

By aware, there two functionalities of the Bypass button. Bypass (click) and On/Off (alt+click).
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

titchyblackcat
Member
Posts: 337
Joined: Sat Dec 23, 2017 3:16 pm
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by titchyblackcat »

Hi Martin
That didn't do anything. there were 3 or 4 that didn't work and were black. both Steinberg and other makes of plug in.
I've switched off the computer and started again and all is well.
If it happens again i'll try and find out why.
Many Thanks for the quick reply.
Cubase Pro 10.5 Wavelab Elements 10
Win 10 64 bit.Gigabyte GA Z97X Gaming 5, i7 4790, Ram ddr3 16GB
Native Instruments K.A. 6 Interface

badgerthebrave
New Member
Posts: 22
Joined: Sun Jan 08, 2012 10:14 am
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by badgerthebrave »

This has happened to me today, for no reason. I flocked away to watch a youtube video, came back and it was black. Couldn't open it, remove it or add another like it.

Useing Cubase 10.00.60

badgerthebrave
New Member
Posts: 22
Joined: Sun Jan 08, 2012 10:14 am
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by badgerthebrave »

I reset my PC and now ANY insert from the "dynamic" selection is displayed in black and has no funtionallity at all.

Is there any help for this?

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 5290
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by svennilenni »

Disable „constrain delay compensation“

badgerthebrave
New Member
Posts: 22
Joined: Sun Jan 08, 2012 10:14 am
Contact:

Re: Inserts Not Working

Post by badgerthebrave »

Thank you Svennilenni,
I must have clicked on it, thinking it was the quantize button on the transport bar.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests