Kontakt-connection

Discussions about VST Instruments and VST plug-ins from other manufacturers
Post Reply
macnoel
New Member
Posts: 1
Joined: Sat May 28, 2016 9:27 am
Contact:

Kontakt-connection

Post by macnoel » Sat May 28, 2016 9:29 am

I hope someone can help me with this. I'm rather a beginner, so this question is possibly very basic. I'm trying to assign a midi-track in Cubase to a Kontakt instrument. I've made VST-connections and my soundcard Focusrite Scarlett says it has midi in and out. I assigned the instrument to the midi-track. For input I have "all midi inputs". But the output says "Kontakt 5 - midi in". That is strange right, that should be out? I don't hear anything, although the volume-meter is showing that there should be sound. On the input list there is an option for Kontakt out?? Can someone tell me the steps what I should do to get this right?

Oswald Schwander
Member
Posts: 228
Joined: Tue Jan 25, 2011 12:05 pm
Location: Switzerland, Germany
Contact:

Re: Kontakt-connection

Post by Oswald Schwander » Thu Jun 09, 2016 12:39 pm

But the output says "Kontakt 5 - midi in". That is strange right, that should be out?
No, thats ok. The output of your midi track is assigned to the midi input of your Kontakt player. In Kontakt you have to chose the right midi input (or all midi in), then you should be able to recive midi signal in Kontakt.
But, if you hear any sound in Cubase is a completly different thing, having nothing to do with midi.....

Oswald
N10 on OSX 10.12 - Fireface 400 - BM mini monitor - Artist Control - Arturia Keylab
http://www.schwander-sounddesign.de

Post Reply

Return to “VST Instruments and Virtual Effects (general)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest