how to add changing effect on audio file

Discussions about VST Instruments and VST plug-ins from other manufacturers
Post Reply
User avatar
rumlee
Member
Posts: 390
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:23 pm
Contact:

how to add changing effect on audio file

Post by rumlee » Mon Feb 01, 2016 6:21 pm

How do I add a changing effect to an audio track? I have a drum loop, that i want to start very dark using a cut off effect and end up sounding normal. If i just add the effect the same effect is added to the whole file.
Cubase Pro 8.5.30, Wavelab Elements 9.0.35, Win 10 64 bit, cpu - Core i7-6700K 4 x 4 ghz quad core, DDR4-2666 32 GB RAM kingston hyperx fury, Nvidia Asus GTX 980 4 GB STRIX, SSD Samsung 950 pro 512 GB, SSD Samsung 850 EVO 500 GB, Seagate 1000 GB 7200rpm, Presonus Studio 192 interface + many VSTs...

User avatar
Svengali
Senior Member
Posts: 1721
Joined: Tue Feb 08, 2011 9:26 am
Contact:

Re: how to add changing effect on audio file

Post by Svengali » Mon Feb 01, 2016 7:14 pm

Setup: Cubase Pro 10 on HP Z 620 /Cubase Elements 9.0.3 on Microsoft Surface Tablet, Windows 10 Pro 64Bit, Halion 6, Groove Agent 5, Native Instruments Komplete 10, UAD-2, Plugin-Alliance, Waves, Fabfilter, Toontrack, CC121, UR12, UAD Apollo

User avatar
rumlee
Member
Posts: 390
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:23 pm
Contact:

Re: how to add changing effect on audio file

Post by rumlee » Tue Feb 02, 2016 11:00 am

Svengali wrote:Use automation.

https://youtu.be/wzCIHMF_TQc
wow sweet thanks
Cubase Pro 8.5.30, Wavelab Elements 9.0.35, Win 10 64 bit, cpu - Core i7-6700K 4 x 4 ghz quad core, DDR4-2666 32 GB RAM kingston hyperx fury, Nvidia Asus GTX 980 4 GB STRIX, SSD Samsung 950 pro 512 GB, SSD Samsung 850 EVO 500 GB, Seagate 1000 GB 7200rpm, Presonus Studio 192 interface + many VSTs...

Post Reply

Return to “VST Instruments and Virtual Effects (general)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest