Page 1 of 1

Best autotune

Posted: Wed Jan 13, 2016 6:59 pm
by kuxa
Hi,
I'm looking for the autotune that can do these thinks:
  • I can edit tones manualy. Like if some tone is D and I want it to be C, I can change just that one and not all Ds
  • Pitch correction - if I've got some tone that is right but my voice goes up and down a bit, I can make it just to be the tone. But again, just the tone I choose, not the entire track
Does anyone know a VST plugin like that? I'm using official Cubase LE4.

Thanks a lot

Re: Best autotune

Posted: Sat Jan 16, 2016 3:46 pm
by mroekalea
There are lots of vst plugins from Celemony, Antares, iZotope and others, but be aware that some of these could be vst3 or only 64 bit.
I prefer Celemony melodyne (bit expensive though), from Cubase 6 and up there is audiowarp / pro elastique, so upgrading would be my first choice if I was in your place.

Re: Best autotune

Posted: Sat Jan 16, 2016 3:48 pm
by mroekalea
Ooh remember to upgrade to the full version of Cubase (Cubase 8.5 pro in this case) as the artist en element versions are skilled down and do not have audiowarp capabilities.

Re: Best autotune

Posted: Sun Jan 17, 2016 1:31 am
by PeppaPig
Download the demo of the full version and see if Cubase's variaudio gives you what you need.

Melodyne is easily the best plug in - but - integration with Cubase is terrible and buggy, so, work-flow wise it's a disaster, but technically it's brilliant.

These days I tend to use Variaudio because it's easier - but the results are still not as good as Melodyne.

Re: Best autotune

Posted: Sun Jan 17, 2016 1:10 pm
by B.Well
PeppaPig wrote: Melodyne is easily the best plug in - but - integration with Cubase is terrible and buggy, so, work-flow wise it's a disaster, but technically it's brilliant.
Got to agree Melodyne is brilliant, but sadly Cubase does not support ARA like some other DAWS.

https://www.youtube.com/watch?v=CyLc0Rf ... _&index=15

Re: Best autotune

Posted: Mon Jan 18, 2016 9:37 pm
by mroekalea
Without ARA it works, just a bit slower, I yet haven't had crashes yet :?
By the way I was using editor v2 but now use studio v4, both are stable with 1 or 2 tracks.

Re: Best autotune

Posted: Tue Jan 19, 2016 1:38 pm
by matjones
mroekalea wrote:Without ARA it works, just a bit slower, I yet haven't had crashes yet :?
By the way I was using editor v2 but now use studio v4, both are stable with 1 or 2 tracks.
Yep!

The only problem i've had with Studio 4 is the gui is a little sluggish in opening.... V4 is mindblowingly good though!