Page 1 of 1

Installing Komplete with Cubase

Posted: Thu Apr 19, 2018 12:50 am
by zootsuiter
I'm in the process of switching from Sonar Platinum to Cubase. I've been using Native Instruments Komplete set of synths and instruments. Because this program is HUGE I had created a dedicated drive for it and all the VST plugins worked fine with my old setup. Cubase seems to want them all to be on C:. That won't work for me since my C is a 256GB SSD and Komplete would swamp that. Is there a way to redirect Cubase to look for VSTs elsewhere? I haven't been able to find it. Apologies if that's a dumb newbie question. And if there isn't a way, any suggestions on managing the Komplete install -- are there creative ways to split it up?

Re: Installing Komplete with Cubase

Posted: Thu Apr 19, 2018 2:14 am
by Romantique Tp
Just go to Studio -> VST Plug-in Manager, then click the gear icon to the bottom left of the window. This will allow you to add new VST plugin scan paths.

Re: Installing Komplete with Cubase

Posted: Thu Apr 19, 2018 3:32 pm
by zootsuiter
Yes! Thanks, all set now.

Re: Installing Komplete with Cubase

Posted: Sun Apr 29, 2018 1:23 am
by husker
I moved from SPLAT to Cubase as well. It's different, but I'm liking Cubase quite a bit. There is so much great information on Cubase out there.