Page 1 of 1

Power the CI1 without a computer.

Posted: Mon May 20, 2013 9:36 am
by henriksorensendk
Hey..

I wonder if it's possible in any way to power the CI1 with some kind of power adapter?
And that way use it as a simple mixer?

Thanks.. :)

Re: Power the CI1 without a computer.

Posted: Sun Jun 30, 2013 1:53 am
by Bane
No that's definitely not advisable. More expensive interfaces with more I/O will require external power and they have DSP chips which let you monitor standalone.

Re: Power the CI1 without a computer.

Posted: Fri Aug 23, 2013 4:00 am
by ehasch
I've done that with a similar (presonus) interface. I connected it to the socket/outlet with a USB cable adapter and I used it for the preamps, into line inputs on a mixer. set the mix knob all the way to inputs.
Best Regards,

Re: Power the CI1 without a computer.

Posted: Sun Mar 26, 2017 11:54 pm
by Fuzzle
Has anyone found a way to do this?

Re: Power the CI1 without a computer.

Posted: Sun Apr 02, 2017 11:40 pm
by ehasch
Try using a USB power adapter and plug the interface into that instead of the computer, should get powered.