WL 10 not loading saved Master Section settings

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Wed Oct 30, 2019 4:11 pm

Just noticed this today:

I save a Master Section preset to a song and it seems to work fine. But after quitting WL10 and opening the program again, it is unable to load any preset and sees no save at all!

Any ideas?

Thanks - DL

PG
Moderator
Posts: 7039
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by PG » Wed Oct 30, 2019 6:56 pm

You have to load the attached Master Section preset explicitly, with the little menu at the bottom right of the screen.
Philippe

alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Wed Oct 30, 2019 7:06 pm

PG wrote:
Wed Oct 30, 2019 6:56 pm
You have to load the attached Master Section preset explicitly, with the little menu at the bottom right of the screen.
That's exactly what I'm doing, as I've done for years, but "Load Master Section Preset" is grayed out, even after having saved a preset... any ideas?

PG
Moderator
Posts: 7039
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by PG » Wed Oct 30, 2019 8:59 pm

No problem here, but do you have this option checked? (you should)
2019-10-30_20-58-55.png
(55.02 KiB) Not downloaded yet
Philippe

alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Wed Oct 30, 2019 10:04 pm

I do have that option checked, yes. Everything works fine as long as i don't quit WL. However after quitting WL i no longer have the option to load anything and it acts as though I've never saved a preset.

Any ideas?

Thanks!

Rat
Member
Posts: 723
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:33 am
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by Rat » Thu Oct 31, 2019 1:14 am

Maybe navigate to the master section preset for 9.5 (which is a separate folder) and see if the saved preset is there.
Regards

Paul

Paul Rat Blakey
12th & Vine Post

Studio: Windows 10 Pro (x64), Intel Core i7 7700 Quad Core LGA 1151 3.6 GHz CPU, 32 GB RAM, Gigabyte Z270M-D3H LGA 1151 mATX Motherboard, 2 x Intel Pro 5400S Series 256GB SSD (system and session drives), RME HDSPe AIO, Mytek converters

Laptop: Windows 10 Pro (x64), Razer Blade Gaming Intel Core i7 8750H 6 cores/12 threads 4,1GHz CPU, 16 GB RAM SSD & HHD

WaveLab 9.5 Pro and 10 Pro current release, ProTools, iLok, DMG (Dave Gamble), Sony Oxford, Weiss

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2467
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by Justin P » Thu Oct 31, 2019 1:17 am

Rat wrote:
Thu Oct 31, 2019 1:14 am
Maybe navigate to the master section preset for 9.5 (which is a separate folder) and see if the saved preset is there.
I don't use the global master section ever (kind of for this reason) but in my transition to WL10, I did have a plugin chain preset accidentally save to the 9.5 prefs folder instead of the WL 10 folder, so it definitely can happen.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

PG
Moderator
Posts: 7039
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by PG » Thu Oct 31, 2019 8:59 am

If you close the audio file and reopen it again, without qutting WaveLab, and then reset the Master Section, can you access the stored preset? This preset is stored in the file with the .vs extension. Do you see this file?
But I assume you use an audio file here. Maybe you are using a montage?
Philippe

alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Thu Oct 31, 2019 1:36 pm

I am using an audio file yes.

And when save a preset, then close the file without quitting, and then reopen the file i am NOT able to load anything. It's grayed out.

PG
Moderator
Posts: 7039
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by PG » Thu Oct 31, 2019 5:03 pm

Can you verify if a .vs file is created? Next to your file or to a custom folder, according to your settings.
Philippe

alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Thu Oct 31, 2019 5:11 pm

PG wrote:
Thu Oct 31, 2019 5:03 pm
Can you verify if a .vs file is created? Next to your file or to a custom folder, according to your settings.
Hi PG,

Yes, the .vs file is in the same folder as the original audio...right next to it. Once i close the file, with or without quitting WL10 the option to open the saved preset is grayed out... any ideas? This functionality works fine on 9.5.5.

Thanks - Drew

PG
Moderator
Posts: 7039
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by PG » Thu Oct 31, 2019 6:07 pm

I don't have an idea, as this is working fine here. And I don't see where the problem could come from.
Philippe

alldigitalnyc
New Member
Posts: 17
Joined: Tue Oct 15, 2019 7:13 pm
Contact:

Re: WL 10 not loading saved Master Section settings

Post by alldigitalnyc » Thu Oct 31, 2019 8:15 pm

PG wrote:
Thu Oct 31, 2019 6:07 pm
I don't have an idea, as this is working fine here. And I don't see where the problem could come from.
I appreciate your trying to fix this PG, thanks.

Strangely enough, this all works perfectly when running Catalina...might be time to upgrade from whatever has crawled in and caused this weirdness!

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests