Wavelab 10 - Tidy up older features

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 350
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Denis van der Velde » Fri Oct 25, 2019 2:08 pm

I started out with WL 5,6, 9, 95 and now 10.

Something that bothers me is like we have a good interface.
But if you use something like The GAIN DIALOG, it is still very cumbersome.
I think these kind of Dialog can be updated.

Mostly i use Gain Dialog for like raising of lowering parts of vocals (editting vocals by hand with GAIN).
What bothers me i have to setup this thing all the time.
I need +1 db gain, ok, set it up and press Apply.
I need -1 db gain, ok, set it up and press Apply.
I play around with this all the time..
So why not having some extra buttons that do this directly.
No with this Gain Dialog i am more busy with the Dialog Itself then with actually Adjusting clips of the vocals.
And really i think this thing can be updated en modernised.

Anyway the pimping of WL10 and looks quite ok.
But really a lot of DIALOGS like this come from like 10 years ago and never has been updated at all.

Maybe some users do this also ?
Or maybe someone has a way better solution ?

Denis
:D :D :P :oops: :arrow: :idea: :idea: :o
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

PG
Moderator
Posts: 7038
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by PG » Fri Oct 25, 2019 3:37 pm

You don't need to open the dialog to apply regular settings.
See the picture. These are the factory preset. Just click on one and the gain is applied to the selection.
2019-10-25_16-35-22.png
(19.29 KiB) Not downloaded yet
And of course, you can make your own preset. And finally, you can assign shortcuts to them.
Which mean you can apply a desired setting with a shortcut.

That can be fast, isn't it?
Philippe

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 350
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Denis van der Velde » Tue Oct 29, 2019 12:31 pm

PG wrote:
Fri Oct 25, 2019 3:37 pm
You don't need to open the dialog to apply regular settings.
See the picture. These are the factory preset. Just click on one and the gain is applied to the selection.
2019-10-25_16-35-22.png

And of course, you can make your own preset. And finally, you can assign shortcuts to them.
Which mean you can apply a desired setting with a shortcut.

That can be fast, isn't it?
Thanks for the response.
I knew that. I and it works also (kind weird).

I ment the GAIN Window you actually get.
It is small and basically has no functions...
But hey i think you will never TIDY up old functions..
But this is a GAIN function and it is very important as Volume or other corrections.
So a tidy up ? of this very very old window is in order...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 350
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Denis van der Velde » Tue Oct 29, 2019 12:33 pm

Denis van der Velde wrote:
Tue Oct 29, 2019 12:31 pm
PG wrote:
Fri Oct 25, 2019 3:37 pm
You don't need to open the dialog to apply regular settings.
See the picture. These are the factory preset. Just click on one and the gain is applied to the selection.
2019-10-25_16-35-22.png

And of course, you can make your own preset. And finally, you can assign shortcuts to them.
Which mean you can apply a desired setting with a shortcut.

That can be fast, isn't it?
Thanks for the response.
I knew that. I and it works also (kind weird).

I ment the GAIN Window you actually get.
It is small and basically has no functions...
But hey i think you will never TIDY up old functions..
But this is a GAIN function and it is very important as Volume or other corrections.
So a tidy up ? of this very very old window is in order...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Actually also C10 has a lot of old windows and functions, that are not according to the user interface.
And WL10 also had a lot of windows like GAIn etc, that do not look or feel modern.
And lacks function..

Tidy up..
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

Puma0382
Senior Member
Posts: 1803
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Puma0382 » Tue Oct 29, 2019 4:43 pm

Denis van der Velde wrote:
Tue Oct 29, 2019 12:33 pm
And WL10 also had a lot of windows like GAIn etc, that do not look or feel modern.
And lacks function..
Is it this one you mean..?
WL10_Gain window.jpg
WL10_Gain Window
(12.89 KiB) Not downloaded yet
If so, forgive me for asking, but what function(s) do you believe missing..?

(apologies if you are referring to another window altogether.!)
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 350
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Denis van der Velde » Wed Oct 30, 2019 11:49 am

Puma0382 wrote:
Tue Oct 29, 2019 4:43 pm
Denis van der Velde wrote:
Tue Oct 29, 2019 12:33 pm
And WL10 also had a lot of windows like GAIn etc, that do not look or feel modern.
And lacks function..
Is it this one you mean..?
WL10_Gain window.jpg

If so, forgive me for asking, but what function(s) do you believe missing..?

(apologies if you are referring to another window altogether.!)
First of all i do a lot of Vocal editting with WL10.
This means i select a part of the vocals and adjust gain.
Mostly bij +0.6 db / - 0.6 db (increments).
So i use the apply button a lot.
Each time i need to change between - and +

So if there where some buttons +1db+apply and -1db+apply that would make it a lot quicker.

And really this POPup Gain window has not been worked on since WL5!
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C10,W10,Halion6,Groove Agent5,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFi Pro. Yamaha MW12c USB mixer.
Behringer TRUTH B2031A active studiomonitors. Sony MDR-V900 Headphones.
Steinberg CC121 Controller. Mackie Control Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

Puma0382
Senior Member
Posts: 1803
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Wavelab 10 - Tidy up older features

Post by Puma0382 » Wed Oct 30, 2019 12:12 pm

Denis van der Velde wrote:
Wed Oct 30, 2019 11:49 am
Puma0382 wrote:
Tue Oct 29, 2019 4:43 pm
Denis van der Velde wrote:
Tue Oct 29, 2019 12:33 pm
And WL10 also had a lot of windows like GAIn etc, that do not look or feel modern.
And lacks function..
Is it this one you mean..?
WL10_Gain window.jpg

If so, forgive me for asking, but what function(s) do you believe missing..?

(apologies if you are referring to another window altogether.!)
First of all i do a lot of Vocal editting with WL10.
This means i select a part of the vocals and adjust gain.
Mostly bij +0.6 db / - 0.6 db (increments).
So i use the apply button a lot.
Each time i need to change between - and +

So if there where some buttons +1db+apply and -1db+apply that would make it a lot quicker.

And really this POPup Gain window has not been worked on since WL5!
Got you... Ok, understood.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5, WaveLab Pro v10.0.10, Studio One v4.5.5, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: StevenW and 1 guest