Analyze Tab issue

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Analyze Tab issue

Post by albridi » Wed Oct 16, 2019 10:51 pm

Hi there 8-) !

I’ve detected an issue in the Analyze Tab—> Monitoring—> Audio Selection.

I select the entire file to analyze it, and every time I hit the “Update Selection Analysis” I’ve got a completely different measurement result, and the meters doesn’t shows a representation of the whole file. It’s seems like it’s analyzing little audio blocks sections but not the whole file. In my 9.5 version of Wavelab this section runs as it should, analyzing the entire file and showing a representation of the whole thing at the meters.

Does someone else have detected this behavior in the new version? How can I solve this? I use this type of analisys a lot.

Thanks in advance.

Kind regards.

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Thu Oct 17, 2019 6:32 am

I can reproduce. Seems to be a bug. I note it to be corrected.
Philippe

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Thu Oct 17, 2019 6:53 am

Thanks PG, hope it can be corrected within the next update. I’ll keep using 9.5 version in the meantime.

Kind Regards.

User avatar
JohnKarl
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Jul 14, 2014 10:52 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by JohnKarl » Sun Oct 20, 2019 8:39 am

Have the same problem as >albridi<.

At first I was glad that the analysis now goes faster, but only small sections are analyzed with different results.😮

I also use this analysis very often. Now I have to continue working with WaveLab 9.5.😒

Also hope that it will be corrected within the next update.✌😁
Cubase Pro 10.5 * WaveLab Pro 10 * SpectraLayers Pro 6 * Dorico Pro 3 * Groove Agent 5 * Halion 6 * Windows Pro 10 64Bit (1903) * Gigabyte GA-X99-UD4 HexaCore Intel Core i7-5820K 3,6 GHz * 32 GB RAM * GeForce GTX 970 * Monitore: Samsung U32J590UQU 32 Zoll UHD 4K, ASUS PB287Q 28 Zoll UHD 4K * 1x 250 GB SSD Festplatte * 2x WesterDigital WD Red á 6TB * Steinberg UR-44 USB 2.0 Audio-Interface

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Sun Oct 20, 2019 9:38 am

Also hope that it will be corrected within the next update.
It will
Philippe

ultradust
Member
Posts: 245
Joined: Tue Jan 08, 2013 12:37 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by ultradust » Fri Nov 01, 2019 5:11 am

Thanks, Philippe - I look forward to this fix as well.

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Thu Nov 14, 2019 5:52 pm

PG wrote:
Sun Oct 20, 2019 9:38 am
Also hope that it will be corrected within the next update.
It will
Do we know an aprox date of release :roll: ?

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Thu Nov 14, 2019 5:57 pm

Yes, but I can't tell it :)
Philippe

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Thu Nov 14, 2019 6:18 pm

PG wrote:
Thu Nov 14, 2019 5:57 pm
Yes, but I can't tell it :)
Ok Philippe, I'll be waiting very ansious for it :mrgreen: .

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Tue Dec 10, 2019 6:39 pm

Audio analysis still doesn't work as expected in the 10.0.10 update :( . When I try to do an analysis by using the "Selected audio" option, it seems to make the analysis, but I get blank FFT and Spectro Scope readings. This make the program still useless for me, I'll have to use 9.5 instead. This in very annoying.

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Tue Dec 10, 2019 10:36 pm

This works perfect here in 10.0.10. Please verify in the about box, that 10.0.10 was really applied.
Else, do you have special settings for the FFT meter. Try with the default settings, as a start.

Philippe
Philippe

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Wed Dec 11, 2019 6:17 pm

PG wrote:
Tue Dec 10, 2019 10:36 pm
This works perfect here in 10.0.10. Please verify in the about box, that 10.0.10 was really applied.
Else, do you have special settings for the FFT meter. Try with the default settings, as a start.

Philippe
No way Philippe: The 10.0.10 is applied (if I have to believe what the about box reports). I've trashed Wavelab 10 preferences by renaming the preferences folder, and then launching Wavelab. It asked if I want to import previous version preferences and I hit NO, so it has created new ones. But still having the same result: blank analysis. If I use the option "Edition cursor" instead, it seems to work properly by analysing the audio section where the cursor rest. But if I change to "Audio selection", it seems to do the analysis, but at the end... blank window again :( .

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Wed Dec 11, 2019 6:32 pm

Another interesting point I guess: If I select some audio portion of the file, let's say from some point after the audio gain reaches the hottest level, and make a selection range to some point previous to the end of the audio, it shows some info at the Spectrum and the FFT. But if I select the entire file, including silent parts at the beginning and the end of the file, then the analysis shows nothing. This issue seems not to be affecting the loudness and peak metering info, btw.

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Wed Dec 11, 2019 7:07 pm

After doing more test: you are right. The FFT meters still have a problem. Not like in 10.0.0, but still a problem to show the final result. I will take care or it.
Philippe

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Wed Dec 11, 2019 11:00 pm

PG wrote:
Wed Dec 11, 2019 7:07 pm
After doing more test: you are right. The FFT meters still have a problem. Not like in 10.0.0, but still a problem to show the final result. I will take care or it.
Thanks Philippe 8-) . How long it will take to release a new update that fix this?

PG
Moderator
Posts: 7058
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by PG » Wed Dec 11, 2019 11:03 pm

This will happen in next update, 10.0.20. I don't know the date, but not in december. Sorry.
Philippe

albridi
New Member
Posts: 36
Joined: Thu Dec 20, 2012 12:09 am
Contact:

Re: Analyze Tab issue

Post by albridi » Thu Dec 12, 2019 12:05 am

I see... well, I’ll have to work with my 9.5 meanwhile. I hope not have to wait too long to this update. Thanks again.

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests