Can you write a KC for a Macro?

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1277
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Can you write a KC for a Macro?

Post by Keyplayer » Mon Dec 09, 2019 6:38 pm

I'm in the KC Folder trying to assign a Macro to a KC. But I can't get the attention off of the individual commands in the upper window. Can anyone tell me how to assign a KC to a Macro, or is this not possible? :?:
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

Niekbeem
Member
Posts: 670
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Can you write a KC for a Macro?

Post by Niekbeem » Mon Dec 09, 2019 7:53 pm

I'm in the KC Folder trying to assign a Macro to a KC. But I can't get the attention off of the individual commands in the upper window.
I do not exactly understand what you're saying here. Please clarify.

Can anyone tell me how to assign a KC to a Macro
In the Key Commands Dialog Window, there is a folder called "Macro" where you can assign a key command to a specific macro.

Niek/ Amsterdam.
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 10
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Jean-Michel B
New Member
Posts: 47
Joined: Sun Jan 14, 2018 10:12 am
Contact:

Re: Can you write a KC for a Macro?

Post by Jean-Michel B » Mon Dec 09, 2019 9:43 pm

There is a folder called Macro in the KC list.
Nuendo user since v1.62. All versions apart 6 & 7.

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1277
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: Can you write a KC for a Macro?

Post by Keyplayer » Tue Dec 10, 2019 1:56 am

Niekbeem wrote:
Mon Dec 09, 2019 7:53 pm
I'm in the KC Folder trying to assign a Macro to a KC. But I can't get the attention off of the individual commands in the upper window.
I do not exactly understand what you're saying here. Please clarify.

Can anyone tell me how to assign a KC to a Macro
In the Key Commands Dialog Window, there is a folder called "Macro" where you can assign a key command to a specific macro.

Niek/ Amsterdam.
NUENDO 10 KC FOLDER.jpg
(164.76 KiB) Not downloaded yet
You have the individual KC in the upper folder and the Macros in the lower one. See how the File Folder is hi-lighted? That's what I called the "attentioned file." I hi-lighted the Macro I wanted and picked the KC to assign to it. But each time it assigned the KC to the Hi-lighted folder in the upper section, NOT the Macro.

I see the folder for Macros now. I saved the KC. Thanks a lot for your help! :mrgreen:
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2511
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Can you write a KC for a Macro?

Post by Fredo » Tue Dec 10, 2019 8:37 am

In the upper side, you have a folder "macro".
There you will find all the macro's you have made in the lower section.
You can assign a KC to any of the Macro's that you've made.


Fredo

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: GSlawson and 1 guest