"Dead Channels?"

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1236
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

"Dead Channels?"

Post by Keyplayer » Sat Dec 07, 2019 4:02 pm

Is anybody else having a problem with "Dead Channels?"

Definition of "Dead Channel" - A channel that looks fine and shows all the signs of functioning normally but will NOT PLAY THE AUDIO FILE. It will record data but it will not play it back. The only solution is to generate a new channel and move the file to it for playback. This is a HUGE waste of time.

I keep running into this issue. I've had to rebuild my templates over dozens of times and they keep popping up! :x This issue showed up with version 7 and has been a "thorn in my side" ever since! Has anybody else noticed this?
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

Getalife2
Member
Posts: 591
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Getalife2 » Sat Dec 07, 2019 4:45 pm

Yes I have noticed that and I have not been able to pin down the cause or a Repro. For a while during the Nuendo 7 and 8 era it happened fairly frequently.

I will have to say that I have not seen it thus far in Nuendo 10. I hadn't really thought about that until I saw your post and realized I have not dealt with the issue in a good while.

One thing I noticed is both of us are using RME Hardware. I would like to know if this problem presents with people using other Hardware.
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

Dog and Pony
Member
Posts: 437
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Dog and Pony » Sat Dec 07, 2019 9:57 pm

I have seen this behavior and, curiously, we use RME hardware. I have another system with a Steinberg interface and I don't think I've experienced the dead channel on that interface. john
5 systems with N8, N10, Nuage, Artist Series, Faderport 16, Windows 10, MacOSX 10.12 and many more toys.

Dolfo
Member
Posts: 222
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Dolfo » Sat Dec 07, 2019 10:23 pm

I have had this issue for a couple of times, and no RME in my system.
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.5
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1236
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Keyplayer » Sun Dec 08, 2019 4:08 am

I wonder what's causing this. I had to replace 11 tracks in today's session! All of them worked previously on the last project. Today EVERYTHING was suspect! What's the point in making a template if you can't depend on it?

This is so annoying! :x
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2479
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Fredo » Mon Dec 09, 2019 9:06 am

Did you import an OMF?
Have seen that after importing OMF/AAF from Fairlight/Premiere

Fredo

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1236
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Keyplayer » Mon Dec 09, 2019 6:35 pm

Fredo wrote:
Mon Dec 09, 2019 9:06 am
Did you import an OMF?
Have seen that after importing OMF/AAF from Fairlight/Premiere

Fredo
No. It keeps happening from my templates. Obviously, if the track were "Dead" in the template, then that would explain its re-occurrence. But when I discovered the faulty tracks, I replaced them with functioning tracks and saved them as a NEW template. So now, I should be good. But they keep popping up. So I started a complete new template from scratch (Empty Project > Added TESTED FUNCTIONING TRACKS > Saved as new template). For about 2 or 3 projects, no problem. Then, out of the blue, they started showing up again. :cry:
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

Getalife2
Member
Posts: 591
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: "Dead Channels?"

Post by Getalife2 » Tue Dec 10, 2019 2:13 am

I never import omf. Everything I do is from scratch or a template I created from scratch. That said, I haven't seen it in a while I don't think at all since I upgraded to 10. Strange.
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests