Automation spikes after moving clips. Bug?

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
User avatar
The Sound Post
Junior Member
Posts: 187
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:20 pm
Contact:

Automation spikes after moving clips. Bug?

Post by The Sound Post » Wed Nov 06, 2019 4:49 pm

When my client decided to make some more edits after I was done with the audio, I had to move some clips back and forth. I enabled 'Automation follows events' and got cracking. After a while I noticed some very nasty volume jumps. Checking the volume automation, it became clear that moving the clips resulted in short spikes in their volume automation. I attached some pictures to clarify. Can anyone confirm?

Best,

Marty.
Screen Shot 2019-11-06 at 16.44.20.png
(63.5 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2019-11-06 at 16.44.47.png
(63.84 KiB) Not downloaded yet
Nuendo 10 OSX 10.12.6 MacPro 12-core 3.46 GHz 48GB ram Antelope Orion32 Slate Raven

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3892
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Automation spikes after moving clips. Bug?

Post by MattiasNYC » Wed Nov 06, 2019 8:50 pm

You probably have to create a more structured set of steps for troubleshooting. I can certainly imagine cases where you would and probably should see what you see...
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

User avatar
The Sound Post
Junior Member
Posts: 187
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:20 pm
Contact:

Re: Automation spikes after moving clips. Bug?

Post by The Sound Post » Thu Nov 07, 2019 9:58 am

Well, enlighten me. I have a clip and some volume automation. I move the clip forwards or backwards and now the automation is screwed up. In what way is it supposed to do that?
Nuendo 10 OSX 10.12.6 MacPro 12-core 3.46 GHz 48GB ram Antelope Orion32 Slate Raven

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3892
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Automation spikes after moving clips. Bug?

Post by MattiasNYC » Thu Nov 07, 2019 2:01 pm

I think the question is how far a clip is moved and where to. Like I said, it's not obvious to me that there isn't a case where another automation node is added after a clip is moved. I agree that if you move something a couple of frames and back then automation should probably return to where it was, but perhaps there are cases where if you move the clip further away so it stands alone and no longer overlaps the logical thing is for automation to add a node at some point.

This is why I said it would be better if you could be more specific. But if I find time I'll just try it later to confirm.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

User avatar
The Sound Post
Junior Member
Posts: 187
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:20 pm
Contact:

Re: Automation spikes after moving clips. Bug?

Post by The Sound Post » Thu Nov 07, 2019 4:26 pm

Thanks. I don't have time to do trouble shooting now. I'll have to look into it later. But I can say this: I have moved clips with automation many times before and up till N8 this has worked flawlessly. Hence my post. I'll report back after some more testing.
Nuendo 10 OSX 10.12.6 MacPro 12-core 3.46 GHz 48GB ram Antelope Orion32 Slate Raven

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests