Ruler tracks show wrong format?

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
Niekbeem
Member
Posts: 526
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Ruler tracks show wrong format?

Post by Niekbeem » Tue Jul 09, 2019 9:36 am

Can somebody explain to me why all of my ruler tracks (I use more than 10 of them in my template) all of a sudden have changed their format from "timecode" to "bars and beats" even when I didn't change them myself?
This happens now and then when I open my template, which has these ruler tracks set to "timecode" (100% sure).
It's remarkable that ALL of these ruler tracks are set to the same (wrong) format.

Why does this happen, and how can I put them back to the format I programmed them in (timecode) ?
Thanks for any help or workaround.

Niek/ Amsterdam.
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus 5 / WaveLab 9.5
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16983
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Ruler tracks show wrong format?

Post by Martin.Jirsak » Tue Jul 09, 2019 10:43 pm

Hi,

Maybe you swapped Primary/Secondary time by accident? Instead of , Key Command to go to the project Start you pressed . Key Command.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Niekbeem
Member
Posts: 526
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Ruler tracks show wrong format?

Post by Niekbeem » Wed Jul 10, 2019 4:59 am

Thanks Martin.
It would be a welcome "feature" if Nuendo would swap all the ruler tracks at once when swapping the Main Time Format, but it doesn't so I'm afraid your suggestion isn't working in my situation unfortunately.......thanks though.

Now and then I find my -empty- template's ruler tracks totally messed up after a fresh start-up, maybe it has to do with a "previous state" of Nuendo? Maybe, when a previous project was set to "Bars and Beats" Nuendo thinks it may come in handy to switch this new project to "Bars and Beats" too, even while all of my ruler tracks were saved to "Timecode" ?

Are there more fellow-Nuendo-users experiencing this?

Thanks for sharing.
Niek/ Amsterdam
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus 5 / WaveLab 9.5
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16983
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Ruler tracks show wrong format?

Post by Martin.Jirsak » Wed Jul 10, 2019 10:40 am

Hi,
Niekbeem wrote:
Wed Jul 10, 2019 4:59 am
It would be a welcome "feature" if Nuendo would swap all the ruler tracks...
Oh, I'm sorry, I was reading wrong. This function/Key Command switches all native rulers in the Project window and editors, but not the rulers.

To me it looks like the project becomes corrupted somehow.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests